Папата се извини на жертвите на свещениците педофили

Те трябва да отговарят не само пред Бога, но и пред правосъдието, смята Бенедикт XVI
20 мар 2010 15:19,
45
Папата се извини на жертвите на свещениците педофили
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Папа Бенедикт XVI поиска извинение от жертвите на ирландските свещеници педофили. В писмо до католиците в Ирландия папата заявява, че изпитва срам и разкаяние, предаде АФП.

Той обещава, че Ватикана ще извърши разследване на всички ирландски църкви, семинарии и други църковни учреждения, замесени в скандала с изнасилвания на деца.

Главата на римокатолическата църква изтъква, че желае лично да се срещне с пострадали от свещениците педофили.

Папата разкритикува сериозните грешки, допуснати от ирландската епископия, срещу която валят обвинения, че в продължение на десетилетия е прикривала случаи на педофилия, извършвани от свещеници.

Папата е категоричен, че духовниците, виновни в педофилски актове, трябва да отговарят не само пред Бога, но и пред обикновеното правосъдие.

Писмото ще бъде прочетено в неделя във всички ирландски енории.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В политиката такива извинения върват с оставки. А в религията?
29
0
 
4
 
! Отговори
Еми Грант преди 14 години
Тоя поне се извинява, а да видите в гръцките манастири и църкви какво става - изнасилвания, промиване на мъзъци , мода сред поповете, златни корони с редки диаманти за по няколко милиона евро, пране на пари, наркотици, оръжие, далавери с имати, богатство по-голямо от това на държавата и на всичкото отгоре полицията няма право да влиза в манастирите им да направи някаква проверка за отвлечени деца - нещо редовно при тях. А за какво са им млади момиченца и момченца там - сами се сещайте...
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Има кофти стоика ,особенно ако се вземе в предвид ,че е бивш воиник от Вермахта и се е клел във вярност на чичко Хитлер.Ако го види фурера ша го скъда от строева,*** си мисля ,че в ада ще са заедно.
27
1
 
1
 
! Отговори
ranik56 преди 14 години
Като го гледам - стои ,като НАСРАНО дете пред майка си .
26
1
 
4
 
! Отговори
ranik56 преди 14 години
Това ,което ще напиша не е Богохулство . Това е логическо заключение .Във всичките си форми и мутации , Религията - визирам Църквата и нейните " свещенно служители " - нямат граници . Помирение , стар завет , нов завет - инквизиция - педофилия . . . .До къде ще стигне всичко това ?! Извинението - папата да си ГО завре някъде .Айде стига АЛАБАЛИЗМИ .
25
0
 
0
 
! Отговори
bonev преди 14 години
mar6 be DQTKA, nadqvai se nqkoi nakoga da prosti kakvo ste pravili i prodaljavate da pravite *** MRASNA
24
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 14 години
carkvata se prevarna v svartali6te na vsekakvi maniaci.ne podobro e polojenieto na islamskite propovednici koito propovjdvat pedofiliata kato normalen saprujeski akt t. e. maj na 30 i pove4e godini se jeni za 7,8 godi6no momi4e!!!!!!!!!!!!.te sa i o6te po sataninski za6toto propovjdvat ubiistva i terorizzm kato ne6to ne samo normalno ami daje sve6tenno.na tezi dve religii trjbva da se sloji krai.diskriminacia,fa6izam,pedofilia- e na obiknovennia verva6 malko mu idva otgore.hinduizm i budizm!!!
23
0
 
3
 
! Отговори
DALAY LAMA преди 14 години
SAMO KAKVO IZRAJENIE NA LICETO,TA TOZI 4OVE4EC E JIVIYA DYAVOL!IDVA KRAYA NA SVETA I 6TE VLASTVA ZA SIJALENIE.....ZLOTO!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Предния папа обяви Комендант на коцлагер за Светец .Защото преди да стане комендант бил католически свещеник.Това пък що за чудо беше.Това църква ли е или лудница.
21
0
 
2
 
! Отговори
GXx преди 14 години
A, to samo desetiletia da bqha iznasilvali.... i samo deca da bqha... svqtata curkva !
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
човек с лукава физиономия
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Леле, този като го видя и ми става лошо!
18
0
 
9
 
! Отговори
Коректор преди 14 години
Глупави, глупави ***."Папа Бенедикт XVI поиска извинение от жертвите на ирландските свещеници педофили." Така излиза, че жертвите трябва да се извиняват! Казва се "ПОДНЕСЕ ИЗВИНЕНИЕ НА..."
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Този е живото потвърждение ,че Сатаната съществува ,че и по снимки позира.Извенението му е второ нахалство,хиляди и хиляди разбити живота а сега на ви извинение и ние съжаляваме.
16
0
 
5
 
! Отговори
АХАХА преди 14 години
"Папа Бенедикт XVI поиска извинение от жертвите на ирландските свещеници педофили." закакво по-точно трябва да се извиняват жертвите?????
15
0
 
4
 
! Отговори
Силвия преди 14 години
В кръга на шегата -няма вече да пия ирландско уиски. За сериозната тема-като божи творения, Той е във всеки един от нас. Въпрос на морал и интерпретации.
14
1
 
11
 
! Отговори
Нафарфорий преди 14 години
Повечето попове са страшна ***, усетиха се по едно време че ще има келепир в тази работа и сложиха расото. В нашия град половината от тях бяха бармани и сервитьори по заведенията и изведнъж хоп в правата вяра. Аз влизам в църкви , паля си свещи и уважавам Християнските празници но на Поп ръка НЕ целувам!!!
13
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТАКА Е КАТО ИМА БОЛНИ МОЗЪЦИ ДЕТО ВЯРВАТ ОЩЕ НА ЧЕ ИМА БОГ ...ВСИЧКО Е ЗА ПАРИ И ВЛАСТ НАД РОБИТЕ ИСУС АЛАДИХ АЛАХ БУДА И ТНТ
12
0
 
4
 
! Отговори
sun преди 14 години
Само да ти напомня- папата няма много общо с православната църква, все пак е глава на римо-католическата .
11
1
 
19
 
! Отговори
Жо преди 14 години
ВЯРАТА В БОГА е избор на отделния човек. Никой не може да ми определя вярата. Търся Бога без тези свещеници, папи, патриарси- потънали до ушите в калта на греха. Не зная каква е била българската църква през турско, но я помня каква беше през комунистическо и след това. Българската църква беше безлична-пълна със сътрудници на ДС, затова и до днес не стана духовен водач на народа. Основната грижа на епископи и игумени са църковните имоти. Манастирите са свърталище на хомодружки. Бог ще съди.