Жестока информационна война между Южна и Северна Корея

Пхенян реши да прекъсне всякакви отношения със Сеул
26 май 2010 00:12,
61
Жестока информационна война между Южна и Северна Корея
Снимка: БГНЕС

Северна Корея реши да прекъсне всякакви отношения с Южна Корея, както и комуникациите между двете държави, предадоха АФП и Ройтерс.

Пхенян обяви, че ще експулсира всички южнокорейци, които работят в съвместния индустриален комплекс "Кесон", финансиран от Сеул.

На всички южнокорейски самолети и кораби ще бъде забранен достъпът до севернокорейското морско и въздушно пространство.

Лидерът на КНДР Ким Чен Ир постави армията си в бойна готовност, след като Сеул заплаши да накара Пхенян "да плати цената" за потопяването в края на март на южнокорейски боен кораб.

Международни експерти установиха, че потъналият през март в Жълто море южнокорейски  кораб "Чхонан" е бил потопен от севернокорейско торпедо.

Още по темата

При потъването на плавателния съд загинаха 46 души.

Пхенян обаче отрича да е отговорна за потъването на кораба.

По информация на руската служба на Би Би Си Сеул се подготвя да разпръсне хиляди листовки над градовете в Северна Корея с информация какво е станало с кораба "Чхонан". В ход е информационна война.

Радио Гласът на Русия представя информацията по следния начин: „в демилитаризираната зона са сложени високоговорители, предаващи враждебни към Пхенян пропагандистки материали“.

Властите в КНДР пък пропагандират, че от 14 май в териториалните води на КНДР са нахлули „десетки военни кораби“. Тази информация не е потвърдена от независим източник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
14
 
! Отговори
Интересно... преди 13 години
Къде ги сега форумните *** да се обадят в защита на смешното си стройче?Това е вашият социализъм.Никакво равенство,никакво братство,само разруха и разделени народи.Лъжи,убийства,грабежи и страх...Много страх
1
7
 
29
 
! Отговори
Nikolla преди 13 години
Кое избирате?Samsung,LG,Daewoo,Hyundai...или масленозелена ватенка с петолъчки на копченцата,и купичка постен ориз за вечеря?