Жестока информационна война между Южна и Северна Корея

Пхенян реши да прекъсне всякакви отношения със Сеул
26 май 2010 00:12,
61
Жестока информационна война между Южна и Северна Корея
Снимка: БГНЕС

Северна Корея реши да прекъсне всякакви отношения с Южна Корея, както и комуникациите между двете държави, предадоха АФП и Ройтерс.

Пхенян обяви, че ще експулсира всички южнокорейци, които работят в съвместния индустриален комплекс "Кесон", финансиран от Сеул.

На всички южнокорейски самолети и кораби ще бъде забранен достъпът до севернокорейското морско и въздушно пространство.

Лидерът на КНДР Ким Чен Ир постави армията си в бойна готовност, след като Сеул заплаши да накара Пхенян "да плати цената" за потопяването в края на март на южнокорейски боен кораб.

Международни експерти установиха, че потъналият през март в Жълто море южнокорейски  кораб "Чхонан" е бил потопен от севернокорейско торпедо.

Още по темата

При потъването на плавателния съд загинаха 46 души.

Пхенян обаче отрича да е отговорна за потъването на кораба.

По информация на руската служба на Би Би Си Сеул се подготвя да разпръсне хиляди листовки над градовете в Северна Корея с информация какво е станало с кораба "Чхонан". В ход е информационна война.

Радио Гласът на Русия представя информацията по следния начин: „в демилитаризираната зона са сложени високоговорители, предаващи враждебни към Пхенян пропагандистки материали“.

Властите в КНДР пък пропагандират, че от 14 май в териториалните води на КНДР са нахлули „десетки военни кораби“. Тази информация не е потвърдена от независим източник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
9
 
! Отговори
574N преди 13 години
[1]Света все по стремглаво се насочва към трета световна война. Хора оставете това с Америка, Китай, Израел и т.н.Тия правителства и събития, които биват отразявани от медийте са маловажните неща. Истинските неща никой не ги казва. Позаинтересовайте се малко за богатите фамилий, за илюминатите, за тези които всъщност контролират всичко.Трета световна война ще има, и тя ще е последна! След нея ще се въведе NWO, точно от тези хора които сега определят всичко...
21
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато атовете се ритат, магаретата страдат. Няма да разберем кой е крив и кой е прав. Дано мир има!Един народ са.
20
5
 
21
 
! Отговори
Емо преди 13 години
И това пак е супер дразнещо! От какъв зор са там американците да пазят реда? Ако някой от големите сили, които са почти и пряко засегнати, трябва да се намеси и с твърдя ръка да наложи мир в региона е Китай и Русия! И двете страни разполагат с ресурс и интереси да има мир в региона, докато янките където пазят реда, има "незнайно защо" размирици и боеве.
19
1
 
13
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Къде са хората с малко мозък като Любомирчо? Браво, много мисъл има в коментарите ти, поздравления! Наистина, хора поставяйте под въпрос тези новини! Независими източници днешно време няма, то и никога не е имало. Всеки един източник за да съществува му трябват пари, а който ги осигурява той диктува независимата новина....
18
1
 
14
 
! Отговори
Авесалом преди 13 години
Силно желая да си прав. Но на други места има информациика че именно така ще започне третата - с незначителни и наглед нямащи връзка по между си военни конфликти. САЩ са на ръба на пропаста, и единственото им "спасение" е продължителен сериозен конфликт. А още по-добре е унищожението на основният им кредитор.
17
3
 
14
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
... само, че за тях не се правят филми много. Мисълта ми е че източниците от които получаваме информацията за СК не са безпристрастни. Въпреки това не мисля 4е са цъфнали от просперитет
16
2
 
9
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Създаването на ядрено оръжие в момента е единсвно и само да гарантираш суверинитетът си. Ядреното оръжие има само и единствено политическа сила. Възможното взаимното унищожение ти гарантира добра позиция на масата за преговори. Не мога да бъда съдник на Северна Корея. Азиатската култура и начин на живот за мен са много далечни. Нека незабравяме какви са били Японците само преди 40 години. А има и доста други държави в които не се живее по добре от СК. Бангладеш например.
15
2
 
7
 
! Отговори
Брей преди 13 години
А пък аз да те питам теб информираният. Защо се репчат на Северна Корея? Нали там хората умират от глад и болести? Има-няма за 10 години ще се затрият и няма да създават проблеми.А ядрено оръжие се прави за възпиране не за нападение. Как смятяш, имат ли шанс 2-30 те ядрени глави на КНДР срещу 6000 на САЩ?
14
3
 
8
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Да ти кажа по -скоро мисля че няма да има война. Американците не могат да си го позволят в момента, а ако Южна Корея се пробва сама просто ще бъде смачкана. По ми се струва, че САЩ ще направят една хубава военна сделчица което може би е целта. Има и още един интересен факт в момента вървят преговори на най-високо ниво в Пекин между САЩ и Китай така че според мен времето на този конфликт не е случайно.
13
7
 
9
 
! Отговори
г преди 13 години
Обръщам се към всички червени,а ми помогнете им ,нали изповядате лозунга за солидарност,съберете им средства,защото ,наистина хората там няма какво да ядат...Е това е комунизма...
12
5
 
5
 
! Отговори
До Любомирчо преди 13 години
И аз да те попитам: ЗАЩО ИМЕ НА КНДР ДА ПРАВЯТ ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ, МСТРУВАЩО МИЛИАРДИ, ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НАРОДА ИМ ИЗМИРА ОО БОЛЕСТИ, СРЕЩАЩИ СЕ САМО В 18-19 ВЕК И ПРИЧИНЕНИ ОТ ГЛАД И НЕДОХРАНВАНЕ?????!!!!!!!!!! ОТГОВРЪТ Е ЕДИН: МАНИАКАЛНО-ПАРАНОИЧНА ШИЗОФРЕНИЯ!!!!!!!! ОСОБЕНОСТТА Е В ТОВА, ЧЕ СИ ВНУШВАШ НЕЩО И ГО ПРИЕМАШ ЗА ЕДИНСТВЕНА ИСТИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
3
 
7
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Това е голяма заблуда от страна на САЩ!А как влезнаха в Първата световна война?"Немска" подводница потопява британски лайнер с 1200 жертви.
10
4
 
6
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Предполагам че хората в Северна Корея не живеят добре , но пак да попитам някой от вас ходил ли е там ? Всички данни за живота там от какви източници идват. Независими............едва ли.
9
3
 
2
 
! Отговори
Авесалом преди 13 години
Колкото и да питаш отговорът ще бъде един и същ - червен *** или комунист. Избери си сам отговор. Щото смислен отговор нямя да получиш.А честита трета световна на всинца ни!!
8
11
 
11
 
! Отговори
anti преди 13 години
КИРЧО ненормалник комунистически изчезвай и дано те потопи някое ТОРПЕДО зада не се мъчиш повече гнидоооооооооооооооооооо.
7
5
 
19
 
! Отговори
123 преди 13 години
Кириле,ходи се прегледай.Притеснявам се за теб
6
5
 
19
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Само да попитам. За какво им е на Северна Корея да потапят кораба? Някой да има смислена идея извън дежурните демократични пропаганди. За по-умните още един въпрос. Това прилича ли ви на инцидента в Тонкинският залив на 2 август 1964 мисля че помните с тази лъжа коя война започна
5
3
 
7
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
Стига злоба, сега най-важното е да се разберат по мирен начин, защото стане ли военен конфликт, той ще е на една крачка от използването на ядрено оръжие.
4
33
 
13
 
! Отговори
Кирил преди 13 години
само Северна Корея е това са мойте хора доблест , чест ,родина ,за отечеството славата за нас честта Те са истински а не *** които се мокрят или мъжкари които по цял ден блъскат чикий те са просто нормални народни хора казали НЕ на американските корпорацйи и агресори . ДА ГО ДУХАТ ЮЖНО КОРЕЙЦИТЕ ДА ГО ДУХАТ И САЩ ДА ГО ДУХА И БЪЛГАРИЯ .... АЗ ЗАМИНАВАМ ЗА СЕВЕРНА КОРЕЯ И ЩЕ СЕ ОТКАЖА ОТ БЪЛГАРСКОТО СИ ГРАЖДАНСТВО И АКО СЕ НАЛОЖИ ЩЕ ДАМ ЖИВОТА СИ ЗА СЕВЕРНА КОРЕЯ
3
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм червен,но не искам Северна Корея!Това в 21 век е загубена политика!Ким Чен Ир да си ходи!