Ако не вие, то снимката ви може да полети в Космоса

Засега НАСА предлага услугата напълно безплатно
9 юни 2010 07:58,
24
Ако не вие, то снимката ви може да полети в Космоса
Снимка: БГНЕС

НАСА предлага на онези, които нямат милионите, нужни за истински полети в космоса, да се докоснат до космическото пространство, изпращайки имената и снимките си извън стратосферата, съобщи АФП.

За да направят това, любителите на космоса и интернет имат нужда само да посетят сайта на НАСА faceinspace.nasa.gov, да изпратят своя снимка и да изберат коя от двете последни мисии на американските совалки да натоварят със задачата да я изнесе в пространството.

Совалката вече има само два останали програмирани полета - на "Дискавъри" през септември и на "Индевър" - през ноември. Инициативата е напълно безплатна.

Ако човек изпрати своя снимка и име по совалките, на края на тяхното пътуване в пространството, ще получи сертификат за виртуално междугалактическо пътешествие.

Албуми на "Бийтълс", куклата Баз от анимационния филм "Играта на играчките", дискове с песни и много други предмети вече са част от Вселената.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
СССР! преди 13 години
Файдомера на нула!
17
1
 
0
 
! Отговори
Chezwick преди 13 години
Васе, Васеее закачи си една панорамна снимка на Манхатън у собата до Преслава, па белким се освестиш некой ден...
16
2
 
0
 
! Отговори
an преди 13 години
E TO OSTAVA6E I DA SI PLA6TA6 4E SNIMKATATI, 6TE LETI V KOSMOSA. TOVA E NAI NOVATA TAPOTIQ NA HAMERIKANCITE. PO GOLQMA PROSTOTIQ, NEMOJAHA LI DA IZMISLQT?
15
1
 
5
 
! Отговори
Спасител преди 13 години
Спасете света ! Изпратете грозните си мутри на НАСА, за да изплашим извънземните :) Аз вече го направих, но от много глава не боли :)
14
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Безплатни..........., кога точно да се усмихне докато си плащаш данъци, глоби, обучение,здравеопазване за да съществува НАСА/дупка за пари/ или докато си изпраща снимката.
13
4
 
3
 
! Отговори
ВАСА преди 13 години
Инициативата е напълно безплатна и напълно безсмислена....
12
1
 
7
 
! Отговори
анонимна преди 13 години
В този сайт обаче новините идват минимум с един, ако не и повече дни закъснение. Това вчера вече го четох другаде, да не говорим, че някой път закъснението е с няколко месеца. :))))))
11
9
 
5
 
! Отговори
GOD BLESS THE USA преди 13 години
Страхотна инициатива и разбира се безплатно. За разлика от лицемерните евро мижитурки и съветофилските ***, американците правят и съвсем безплатни инициативи, ей така просто обикновения човек да се усмихне дори и за 5 мин. Пичове!!!
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти трябва да си най-тъпия българин. но ще ви оправим
9
5
 
5
 
! Отговори
Па съм я преди 13 години
И кво като е безплатно всичкото изредено от теб? Относно яденето на "нещо" , мисля , че любимите ти "безплатни" американци достатъчно ни "хранят". Особено през последните 1-2 години , пък и не само нас ами целия свят. Освен това , щом са толкова ентелегентни , защо инструкциите им по електроуредите , хранителните продукти (да не говорим за светофарите walk - don't walk) и почти всичко дето ги заобикаля са като за ***? Това ми беше мисълта за л.йната . Ако има реклама - ще има ефект.
8
2
 
4
 
! Отговори
74381 преди 13 години
Спрете да изхвърляте *** в космоса!
7
0
 
12
 
! Отговори
. преди 13 години
Да,после да ме отвлекат извънземните хахахаха :) те ако искат ще ми видят профила в фейсбук хаха
6
9
 
4
 
! Отговори
Галактически стопер преди 13 години
Я сакам да им пратим портрето на тате, 30 х 60 санта в дървена резбована рамка от тревненски майстор резбована / черно-бел е /. Па да го разходят из космосу. Там па де е луната и сунцетоооо.
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз мойта снимка я пратих :)
4
4
 
22
 
! Отговори
американофил преди 13 години
До: Васко (номер 2)Ти ако беше прочел внимателно целия текст, щеше да разбереш че от НАСА няма да ти искат нито един цент! Напълно безплатно! Това нещо и при комунизма го нямаше във "великия" СССР! А необходимо ли е да ти насоча вниманието на факта, че почти всички музеи на Смитсониън във Вашингтон са абсолютно безплатни? Зоологическата градина също е безплатна!Така че ако ти се иска някой да яде нещо, то това ще си само ти.
3
0
 
31
 
! Отговори
ИМЕНИТ ПИСАТЕЛ ;) преди 13 години
Няма снимки,направо да качват целия парламент и да ги оставят някаде в космоса...
2
16
 
11
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Тия хамериканците вече са наакват в стремежа си да печелят пари от нищото. Добре че никой не се е сетил да им рекламира и да ги убеди колко е полезно да си ядеш л.йната , че съм на 90 % сигурен - ще си ги ядат.
1
1
 
10
 
! Отговори
Ристу преди 13 години
Не е същото.