Фидел Кастро прогнозира ядрена война

Тя ще е факт, ако Израел и САЩ нападнат Иран
13 юли 2010 13:56, Елка Василева
145
Фидел Кастро прогнозира ядрена война
Снимка: БГНЕС

Фидел Кастро се появи в пряко предаване по кубинската телевизия за първи път от 4 години насам.

83-годишният лидер на кубинската революция изложи виждането си за политическата ситуация в света, посочва РИА Новости.

По думите му евентуално нападение на Израел и САЩ срещу Иран неизбежно ще провокира ядрена война.
 
Кастро е убеден, че иранският народ няма да остане безучастен пред лицето на евентуална агресия.

„Иранците от 30 години се готвят (за война със САЩ и Израел), купуват самолети и оръжие руско и китайско производство, което може да ги защити“, заяви Кастро.

По думите му в Иран военна подготовка преминават всички между 12 и 60 години.

Страната разполага с военновъздушни сили, военноморски флот и наземни подразделения, като само Корпусът на стражите на ислямската революция наброява един милион души.

Ако САЩ нападнат Иран, Северна Корея също ще започне да се готви за агресия от страна на американците и поради това в региона ще се разгори още една ядрена война.

Кастро засегна и ситуацията, създала се на Корейския полуостров. По думите му точно САЩ стоят зад потапянето на южнокорейския кораб „Чхонан“.

Публично 83-годишният Фидел Кастро не се е появявал от 2006 г., когато претърпя тежка хирургическа операция и предаде властта на брат си Раул Кастро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно изфирясал. Жалко че още тормози страната си и унижава хората да се правят че вярват.
107
6
 
7
 
! Отговори
Nikolla преди 13 години
Kaстро не е прав.Ако ти харесва режима на Кастро,никой не те спира да се преселиш там.Но внимавай-да не се изтървеш да кажеш виц обиден за властта,ще те вкарат в пандиза директно!С етикет "наемник на империализЪма";)Остави си мобилния телефон прилежно,още на летището-няма да е позволено да го ползваш.Приготви се да живееш с 11$ на месец...нема повече,Партията не дава!И други и други неща.
106
6
 
7
 
! Отговори
Аналитик преди 13 години
Америка е най- развитата универсална цивилизация в момента. За съжаление, толкова могат хората. В природата ни е да сме егоисти и ***.Жалко, че социализма не успя да се наложи. Ама той не се прави с маймуни, а с хора и затова се оказа утопия.
105
6
 
12
 
! Отговори
Плачът на Слънцето преди 13 години
Американските престъпления са безбройни, кажете само къде изчезнаха няколко милиона иракчани и афганистанци, колкото и да ви е неприятно трябва да признаете, че там, в Ирак и Афганистан, всеки ден се извършват човешки жертвопринушения в чест на Злото, Сатаната, Луцифер! След като Ирак бе "демократизиран" се превърна в една от най-бедните държави, а е втора по залежи на петрол. Производтвото на орпиум в Афгана нарасна с повече от 100%, след като и те бяха "демократизирани"!
104
3
 
8
 
! Отговори
коки преди 13 години
Според мен Кастро има и добри постижения, както и лоши, но то коя ли държава е само положителна. На мен Фидел нищо не ми е направил, аз го харесвам прави и добри неща.
103
5
 
6
 
! Отговори
Хапчо преди 13 години
Кастро е казал просто: "Който нож вади, от нож умира" ама хАмериканците не знаете български.
102
0
 
2
 
! Отговори
Nikolla преди 13 години
Дядо Петре 100% си прав!Чудното знаеш ли кое е?Дали ще ти изтрият коментара(както и моя),от тази българска медия?Нищо обидно,цинично,и против правилата на сайта не си/съм написал,точно обратното.А да видим сега.
101
3
 
5
 
! Отговори
ht преди 13 години
Да ти кажа ли какво е социализма - 5 човека (способни и умни) бачкат и каквото изкарат отива за издръжката на 100 други, за да имат какво да ядат и да си купят лекарства. Не мерси!
100
9
 
7
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Дори и да има ядрена война, талибаните от Иран ще ядат хурката. Реално погледнато това не е толкова лошо, тъй като ще свие перките на ислямистите в глобален мащаб. Даже нашите *** ще бъдат респектирани, като видят, че белите могат да решат проблем с всякаква *** ***.
99
4
 
5
 
! Отговори
Бонго преди 13 години
Ще му се на Фидел светът да изгори заедно с него ама може да не го доживее.
98
1
 
0
 
! Отговори
Кайо преди 13 години
Ама ти ги ръсиш глупостите...
97
2
 
3
 
! Отговори
Рони преди 13 години
Глупости! Ми то няма война без жертви. Каквито и оръжия, каквато и защита да имат пак ще има жертви. Те и хамериканците са доста развити в областта, но пак дават жертви от талибаните, които ходят с гегите. ;)
96
5
 
5
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
Удобен повод да се развихрят антиамериканистите.А за мен - да припомня, че БНР и БНТ все още наричат Куба "Острова на свободата".Докога? Докато избягат всички нормални кубинци ли?
95
2
 
5
 
! Отговори
Пенчо от 3Б клас преди 13 години
Най-силен е чичо Пешо.Може да пребие всеки в махалата като рясне 2 ракии.
94
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя вече от много хапчета неможе да мисли трезво !
93
5
 
3
 
! Отговори
fata преди 13 години
Ami da Vi kaza,zasto Izraelci i USA ne si priznaqt ce tova deto go pravqt tam si e chista proba genocit i agresiya. V kraq na kraishtata vseki ima pravo da se zashtitava.Krayno vreme e nqkoy da im se opre i neka se napravi islqmska federaciq kato EU tyk da vidime dali Amerika shte si razigrava konq v dyrzavi s hilqdoletna istoriq. I na gyrba na civilnite da si pishe svoya istoriq. Aman ot qnkite,povyshtami se ot nepravdite im
92
5
 
5
 
! Отговори
songun преди 13 години
С-400 е изделие от руско, а не от съветско време. Сега рекламата в Русия също е винаги много повече от реалната стойност на оръжието. С-400 не е използвана в реални бойни действия, но като гледахме как грузинците със зенитни ракети свалиха един куп руски самолети включително един Ту-22М това показва, че са изостанали доста в тая област. Защото тия работи са свързани който е напред в зенитните ракети е напред и в защитата от тях.
91
5
 
7
 
! Отговори
songun преди 13 години
Днешна Русия не е много по-силна от Грузия. Грузинската армия е около 100 хилядна, а руската 700-800 хиляди я има я няма. Освен това непосредственно на бойното поле силите бяха приблизително равни по не повече от 50 хиляди от двете страни. Рускат армия е с оръжието, бойната подготовка и доктрина от 80-те години от съветско време, а грузинците 5 години ги превъоръжаваха САЩ и Израел и се водеха най-модерната армия в региона. Те затова и нападнаха защото си повярваха.
90
2
 
2
 
! Отговори
NATO преди 13 години
Russia Open Your Eyes (nato Military)
89
4
 
6
 
! Отговори
сталин преди 13 години
Доста повече от милионна армия имат и Иран и Северна Корея. Русия днес няма такава армия. Освен това армията на северна Корея днес е по-добре въоръжена от руската. Но най-мощната армия днес в света е китайската. При мобилизация китайците могат да превърнат във реални дивизии със съвременно въоръжение над 100 милиона души. Теретически САЩ и Европа могат да произведат оръжие и за повече хора, но да мобилизират и мотивират толкова хора да воюват те просто не са способни.