Фидел Кастро прогнозира ядрена война

Тя ще е факт, ако Израел и САЩ нападнат Иран
13 юли 2010 13:56, Елка Василева
145
Фидел Кастро прогнозира ядрена война
Снимка: БГНЕС

Фидел Кастро се появи в пряко предаване по кубинската телевизия за първи път от 4 години насам.

83-годишният лидер на кубинската революция изложи виждането си за политическата ситуация в света, посочва РИА Новости.

По думите му евентуално нападение на Израел и САЩ срещу Иран неизбежно ще провокира ядрена война.
 
Кастро е убеден, че иранският народ няма да остане безучастен пред лицето на евентуална агресия.

„Иранците от 30 години се готвят (за война със САЩ и Израел), купуват самолети и оръжие руско и китайско производство, което може да ги защити“, заяви Кастро.

По думите му в Иран военна подготовка преминават всички между 12 и 60 години.

Страната разполага с военновъздушни сили, военноморски флот и наземни подразделения, като само Корпусът на стражите на ислямската революция наброява един милион души.

Ако САЩ нападнат Иран, Северна Корея също ще започне да се готви за агресия от страна на американците и поради това в региона ще се разгори още една ядрена война.

Кастро засегна и ситуацията, създала се на Корейския полуостров. По думите му точно САЩ стоят зад потапянето на южнокорейския кораб „Чхонан“.

Публично 83-годишният Фидел Кастро не се е появявал от 2006 г., когато претърпя тежка хирургическа операция и предаде властта на брат си Раул Кастро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
S-400 ли бе, ха ха!За твое съжаление това е най-добрата противовъздушна система на въоръжение в момента!Не като Patriot PAC-3 с 30% ефективност, според независими източници, като Globalsecurity!
87
7
 
3
 
! Отговори
сталин преди 13 години
Днешните кандидати за световно господство от Пентагона се надяват да си осигурят абсолютно превъзходство в стратегическите ядрени оръжия, но точно това няма да е по силите им поне до края на тоя век. Каквато и система за отбрана да разработят винаги ще има огромен шанс да пропуснат някопко ядрени удара, което за тях е абсолютно неприемливо. А ако не използват ядрени оръжия в конвенционална война те са с потенциала на не повече от 5-6 армии на Грузия.
86
4
 
4
 
! Отговори
??? преди 13 години
Ще ти се. И коя ще е тая милионна армия..Иран ли С .Корея ли?? Или викаш ако запали Уазката и Т-то можеби ще е Русия хахах
85
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
който има ядрено оръжие, той вече е еднакво силен с всички останали, които разполагат с такова. Останалото оборудване, като самолети, ракети и тн има някаква тежест само при една неядрена война.
84
4
 
7
 
! Отговори
сталин преди 13 години
Все пак не трябва да обиждаме хитлеристките главорези като ги сравняваме с днешните натовски мажоретки. Те имаха няколко милиона отлично подготвени и въоръжени *** убедени, че са юберменш, а срещу тях има само ***. Днешните техни последователи отвъд океана с голяма мъка събират пародийна професионална армия която се мъчи в борба с разни талибани. Срещу първия сериозен противник с милионна армия ще се разбягат на втория ден и няма да могат да ги съберат повече никога.
83
3
 
6
 
! Отговори
2008 преди 13 години
Абе ясно е че Грузия не може да се мери с Русия. Нима Русия не беше в съотношение 1:100 с Грузия а???? Тунела "Роки"свързващ Русия с Грузия се задръсти с аварирали руски камиони,танкове и бойни машини!
82
3
 
6
 
! Отговори
ВВС преди 13 години
Всяка Азиатска и Африканска да но не и във всяка европейска...От евопейските на въоражение е само в Русия,Беларус,Украйна,България,Словакия През 90-те години Германия ги сне от въоражение. Полша ги смени Миг 29 с Ф 16. Чехия смени също Миг 29 с Грипен,Унгария също замени Миг 29 с Грипен!
81
3
 
6
 
! Отговори
songun преди 13 години
Оръжието в САЩ се произвежда от фирми които искат максимална печалба на всяка цена. Затова непрекъснато рекламират разни супероръжия - невидими самолети, танкове с непробиваема броня, умни ракети и т.н. Когато противника е Ирак или Сърбия и си осигурят числено превъзходство 1:100 всичко минава. Но при един решителен и по-многоброен противник всичко ще се пукне като сапунен мехур. Както се разбяга за един ден обучаваната и въоръжавана 5 години от САЩ и Израел грузинска армия.
80
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Doskoro viagrata mu pomagashe da ne si napikava obuvkite, a sega vmesto da si gleda pampersa, sednal politikata da bistri. Star komunist !
79
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руските самолети са най скъпите и подръжката също.Не говори глупости,нашите 16 самолети за МИГ 29,във всяка европейска,азиатска африканска държава има руски изтребители
78
8
 
4
 
! Отговори
songun преди 13 години
В нищо руснаците днес не са по-добри от американците. С-400 не е по-добра от новите американски и дори европейски ракети за борба с аеродинамични и балистични цели. Ние комунистите сме материалисти и винаги имаме реална представа за тия неща. Проблемът на американците е, че заблудени от рекламата на фирмите пробутващи оръжие могат да си повярват, че тяхната техника е всемогъща и може да им осигури абсолютно превъзходство и лека победа с малко жертви.
77
5
 
8
 
! Отговори
ВВС преди 13 години
Успяват да ги продадат защото истребителите им са най-евтини...Виж в кои държави ги продават (Алжир,Етиопия,Сирия,).. Преди 6 дневната война Египет се въоражаваше изключително и само със Съветско оръжие. Израел ги смачка и какво стана? Сега на въпражение в армията на Египет е 80% американско оръжие самолети Ф 15 Ф 16...танкове М1 А1 Ейбрамс....
76
0
 
6
 
! Отговори
99 преди 13 години
Ти си като сталин:които не споделяше неговите идеи той ги третираше за фашисти!!Това че си давам мнението не означава че съм комунист нито гербер нито син.Не съм гласувал от 20 години за никоя партия,защото от 65 години сме ръководени от БКП.Комунизмът никога не е падал в България
75
3
 
5
 
! Отговори
99 преди 13 години
Света не дава пари за лоша техника!!Погледни ти по добре световните статистики,и недей да говориш глупости,руснаците продават най много изтребители в света значи най голям брой
74
9
 
3
 
! Отговори
до 72 преди 13 години
Неграмотниййй комунисте, военния бюджет на САЩ е по-голям от целия вътрешен продукт на твойте любимци. :))))Образовайте се малко прости комунисти, империята на злота отдавна е станала за смях на целия свят, само диваците в *** си мислите, че те са някаква държава.
73
4
 
4
 
! Отговори
ВВС преди 13 години
И сега да погаля егото на *** ще кажаа: Руснаците превъзхождат САЩ само в разработването на ЗРК системи. Такъв е ЗРК С 400 Триумф....Много добро оръжие е но проблемът отново е малката бройка. На въоражение в руската армия е само един дивизион С 400..дислоциран в Електростал /Подмосковието/
72
3
 
8
 
! Отговори
Roko преди 13 години
Навярнво е прав Кастро-янките така и не си взеха поука от Виетнам и Ирак-не разбраха че в историята агресорът няма спечелени войни
71
7
 
6
 
! Отговори
songun преди 13 години
САЩ имат най-добрата военна техника, като нацистка Германия, но това няма да ги спаси от същата съдба каквато постигна Третия райх. По-скоро религиозната вяра във всемогъществото на техниката ще ги закопае. Който тръгне да завладява света завършва неизбежно с безусловна капитулация.
70
4
 
5
 
! Отговори
ВВС преди 13 години
Ееее тук вече се изложи. Най-големият военен бюджет имат САЩ в пъти повече е от този на Русия! Умен човек си но просто това го проверии за бюджета и ще видиш че съм прав,провери и за аварийте руски бойни самолетии!
69
5
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
тишина съветски джигити, * такива!