Каталуния разделена – да спаси биковете или коридите

Местният парламент решава в уникален за Испания дебат
27 юли 2010 13:32,
64

 

Източник: Reuters

Местният парламент в Каталуния ще гласува тази седмица дали да се забранят коридите. Природозащитници поискаха с петиция, събрала 180 000 подписа, да се спрат кървавите борби с бикове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
14
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
Да, дядката е много прав. Само дето пропусна да каже, че коридата се предава няколко часа и по ТВЕ в праймтайма. Отвсякъде те залива тази зверска "традиция" (за мен е комплексарщина да се перчиш над лееща се кръв), но официалната версия е: тези, които не искат, да не ходят на арената. А когато арената влиза в дома ми през ТВ? Кой се е допитал, дали зрителят желае да гледа точно корида всяка вечер?
15
4
 
37
 
! Отговори
степан преди 13 години
Е то коридата си е тотална простотия. *** насладата- наблюдаване на публичната смърт на едно животно!? Не го разбирам по никакъв начин. Как е възможно смъртта да доставя радост????
14
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tova si e tradicia ...skoro da ne ni zabraniat i agneto ?
13
6
 
21
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
... и във връзка със сатията - европейците да не ни учат как да колим домашните прасета. У нас това се прави не за кеф като притях, а да осигуриш за семейството си по-евтина и по-качествена храна, а те го правят за празен кеф и зрелище. Почти същото е било с гладиаторските битки в Римската империя
12
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tia prirodozashtitnici se osraha... po-dobre da se postariat da ne umrat devstveni..
11
10
 
21
 
! Отговори
Разделение преди 13 години
И ние сме разделени: Дали да избием веднъж и завинаги 15000 кучета или вечно да живеем в лай.а, мръсотия, кучешки лай през нощта, да ни хапят и т.н. Ако можеше София да се раздели на две: в едната част да живеят всички природозащитници и там да им натресем всички кучета - да им правят колиби с черги около блоковете, а в другата да си живеем живота нормалните хора.
10
5
 
11
 
! Отговори
4 чучура преди 13 години
Искам *** от 4 безлапи да излязат с протестна декларация! Ааа, на какво прилича това!
9
9
 
8
 
! Отговори
Алехандро преди 13 години
Все едно в БГ да отменят коленето на агне за курбан или пък нестинарството ! Как пък не !
8
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Хосе е *** *** *** - който не иска да не идва (на коридата). А питали ли са бика дали иска да ходи да се гаврят с него до смърт???????????
7
11
 
4
 
! Отговори
до Петкан преди 13 години
Петканее, в България имаше варварска традиция да пращат политически неудобните в Белене, Скравена, Персин (БСП), ти за биковете си се загрижил. Сигурно си кучкар мръсен! Отивай на острова на Робинзон!
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз съм "ЗА" биковете.П.С. *** бруталното видео :(((((((
5
5
 
16
 
! Отговори
Петкан преди 13 години
Ако в България съществуваше подобна варварска традиция като коридата, нямаше да ни приемат в ЕС само на това основание, но за испанците може.
4
6
 
6
 
! Отговори
Корида Янева преди 13 години
Дилема... тази сцена с бикоубийството беше наистина отвратителна, ама пък и дедото си е прав "от къде на къде ще отменят тази традиция" (приблизително) ?
3
15
 
10
 
! Отговори
Испания преди 13 години
И у нас има такива природозащитници-геечета, ама никой не ги бръсне за слива. Събрали били 18000 подписа (и сложили още една нула) и кво от това. Парламентът решава, защото е избран от народа. Разни там "Пет уши", "Три опашки" - може само малко кьотек да отнесат.
2
9
 
5
 
! Отговори
LLOBREGAT преди 13 години
VIVA CATALUNYA LIBRE!
1
28
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 13 години
У нас трябва да се организира корида, ама с кучета-песове на стадион. Ще има и зрители, и пари ще влязат в бюджета и ще се отървем от гадните бълхари, които ни лаят по цяла нощ, хапят всеки ден и цапат навсякъде. Вън "4 лапи" от България!!!