Каталуния разделена – да спаси биковете или коридите

Местният парламент решава в уникален за Испания дебат
27 юли 2010 13:32,
64

 

Източник: Reuters

Местният парламент в Каталуния ще гласува тази седмица дали да се забранят коридите. Природозащитници поискаха с петиция, събрала 180 000 подписа, да се спрат кървавите борби с бикове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
8
 
! Отговори
Gal Anonim преди 13 години
Да, месото, което ядем, може да е от животно, убито не по хуманен начин - но поне е убито, за да изхрани някого, а не за да го забавлява.
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
някакъв блед бюрократ от брюксел,дето е виждал домати само в магазин е решол да събере червени точки за пред шефа и се е изцепил за коридата.Аз лично не виждам как така ще се случи това да премахнат коридата.Това е една от емблемите на испания.Все едно да кажат че в бразилия с карнавала в рио унижават жените.ще стане точно никога/зная къде е бразилия,ако някой ме репликира/.Или да забранят ,,октобър фест'' в германия...
34
9
 
8
 
! Отговори
храня се с месо преди 13 години
Хапни пилешко! Знаеш ли как се умъртвяват пилетата? С главата надолу минават през ваничка с ток, умират после главите им минават и се закачат на едно остре но не се режат ... лентата продължава и врата се разтегля 2 педи докато главеата не се скъса. НА ТИ ПРИРОДОЗАЩИТНИКО. Животноте според мен имат само едно право ... да бъдат вкусни! ТОВА Е ПРИРОДАТА НИ !!!
33
0
 
2
 
! Отговори
Петков преди 13 години
"Като не ти се гледа народния любимец ББ, на хората пък им се гледа..."Чак пък на хората да им се гледа ББ, хората си гледат кефа и не им се занимава с 51 годишни обрани от чаршафа сперматозоиди. Но за празнословията си прав, никой не иска бъде занимаван с такива, господин Словоблудни.
32
4
 
4
 
! Отговори
дон кольо преди 13 години
и аз и аз,бих искал да съм отзад,та да видят бг *** как дупчи,а после да казват че коридата трябва да се забранява,нали така?
31
2
 
7
 
! Отговори
mm преди 13 години
Е то и за Българите преди 1000 години е били нормално да принасят хора в жертва, но никой не го практикува това. Традициите не са това което бяха, според мен е много глупаво даден народ да се вкопчва в някаква варварска традиция която си е загубила смисъла преди няколко века и отдавна е просто шоу за банда садисти. То ако всички си пазехме традициите, още щеше да има канибализъм в половината свят, а другата половина щяха да се мажат с фекалии.
30
4
 
4
 
! Отговори
До Петков преди 13 години
Абе Петкооф, абе тебе ли да те гледаме бе, кой знае какво чучало си, ама имаш и претенции. Като не ти се гледа народния любимец ББ, на хората пък им се гледа, а ти освен да мрънкаш може да си издасиш телевизора и няма проблем. Защо ни занимаваш с празнословията си.
29
3
 
6
 
! Отговори
Dan до ... преди 13 години
Изсказал си се все едно, че биковете са вързани с вериги и нямат никакъв шанс да набучат тореадора на рогата си... не така - не винаги тореадора излиза на крака от арената, това е игра варварска, но няма сигурен победител!
28
11
 
27
 
! Отговори
... преди 13 години
Само пълен комплексар и деградант би гледал или практикувал подобно нещо за кеф. Интересно защо все намесвате природозащитниците, след като всичко е от хуманна гледна точка. Утре ще дойда и ще те пребия до смърт - тогава трябва закона да ме накаже, защото ти ще се оплачеш, но когато отида и пребия някое животно, което не може да ме осъди - тогава проблем няма. Ако имаш нормално функционираща глава на раменете ще разбереш за какво става въпрос, ако пък не - ще си умреш ***.
27
3
 
6
 
! Отговори
Петков преди 13 години
"Кой се е допитал, дали зрителят желае да гледа точно корида всяка вечер? "Дяволски си права, а кой е попитал дали зрителят иска да гледа Борисов всяка вечер по ТВ??? Явно е на мода по телевизията да дават мускулести животни без грам мозък в главата. Разликата е, че по испанската телевизия те се вклюват от спортната редакция, а в българската - от политическата!
26
1
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Един - единствен точен коментар . . . браво! Тук не става въпрос за защита на животните, запознайте се с историята на Каталуния и ще разберете за какво иде реч!
25
6
 
7
 
! Отговори
коки преди 13 години
И искам да попитам така наречените животнозащитници, какво мислят за месото което ядат /дали мислят, че животното е убито по варварски и жесток начин/. Бих искам да ми отговорят.
24
1
 
5
 
! Отговори
anti преди 13 години
Доколкото знам каталонците не искат коридата защото идва от Андалусия, не е тяхна културна особеност, а я възприемат като натрапена испанска. Мисля, че проблема е колкото за защита на животните, толкова и националистичен.
23
4
 
9
 
! Отговори
Ха преди 13 години
С останалите ти мнения съм съгласен, но тук трябва да кажа, че и мен не са ме питали искам ли новини на турски език или турски сериали, ама пълнят праймтайма с тях. Аз като не искам да съм заобиколен от турци, не ходя в Разград, Кърджали и др. подобни, но като си пусна ТВ-то все едно съм там. Различен е само добитъка!
22
9
 
13
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Така става обезличаване на народите и нацийте в глобализирания свят, погледнете малко от друг ъгъл, след години като отиде турист в Каталуния и освен красотите на Гауди в Барселона нито духа на Каталуния ще усети нито нещо по различно от Нестле,Мак Доналдс,KFC и Кока-Кола ще вкуси... е мерси не искам да живея в такъв свят искам хората и нравите им да са различни колкото и да са варварски, и като отиде човек на екскурзия да усети духа на страната, за това националистите в Европа набират скорост!
21
4
 
6
 
! Отговори
Коки преди 13 години
Съгласен с 1, 2, 3, 7, 9, 10, 11, 16.
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
trabva da se otmeni koridata tja edna darjava Espana s ......da ja sochish predi krizata beshe dobre sega i te tragnaha iz Evropa che i na tahnite indianzi davat grajdanstva i te gorkite kato hlebarki plapnaha iz zala Evropa..
19
5
 
4
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
А ти в ролята на какъв оригиналничиш за кастилците, щом това не е наша работа.
18
9
 
13
 
! Отговори
Иван касапина преди 13 години
Това е обичай и културна традиция на испанците. Не виждам защо ние трябва да го коментираме или разбираме! А цялата тази демагогия е просто политически театър - каталунците се мъчат всячески да се правят, че не са испанци. Коридата е испанска традиция - т.е. в Каталуня отричат испанското! За това е дънданията!
17
2
 
3
 
! Отговори
ska-p преди 13 години
verguenza