Барозу: Културните различия осуетяват членството на Турция в ЕС

Обществените нагласи в съюза спрямо Анкара вече са значително променени
22 сеп 2010 19:04,
193
Барозу: Културните различия осуетяват членството на Турция в ЕС
Снимка: БГНЕС

Културните различия осуетяват членството на Турция в ЕС. 

Това подчерта председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу пред студенти от Колумбийския университет.

Другата пречка за Анкара пред членство в Евросъюза са променените нагласи в общественото мнение както в Турция, така и в страните членки, отбелязва Барозу.

Молбата на Турция за членство се сблъсква с европейско противопоставяне от години поради проблемите с човешките права и напрежението около Кипър, страна членка на ЕС, която Анкара не признава. 

Европейската комисия силно подкрепя разширяването на ЕС, но трябва всички членове да отговарят на всички критерии, подчерта още председателят на ЕК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
8
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
АЙДЕ ПРЕДИ ДА "ОПРАВЯМЕ" ***,ДА СЕ ОПРАВИМЕ С ***...
142
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде си бил ***,бил си с неква от България
141
5
 
0
 
! Отговори
Plamen преди 13 години
Ne razbrah teia li 10 % sa v germania 4ista4i ili ima oshte 10 %Deto iskat da idat? A kolkoto do dali ima jeni turkini deto se prodavat .... Az sum bil s edna v Ispania!
140
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Европа спазва ли човешките права?отворете си вече очите и стига сте жиивеели в заблуда!Европа най не спазва човешките права,има много доказателства но вие не приемате твърденията щто аджаба!Турция няма да влзе в Европа,аз поне не искам щтото ние сме ви душмани,не трябва да спазва тяхните изисквания защото те могат да навредят на република Турция
139
8
 
4
 
! Отговори
Кочо преди 13 години
Само 10% от турците искат да са в ЕС защото виждат на какво дередже е старата Европа. В ТР жената е стойност която не се продава а в Европа не е така. Проституцията е на всяка крачка; булгарите го знаят най-добре. Турците не искат да са експлоатирани и да си споделят суверенитета с ЕС. Не искат да си променят културата защото в Европа човек за човека е вълк
138
8
 
2
 
! Отговори
Albert преди 13 години
Bulgarite sa v EU.Do tuka dobre.Zashto pak sega po4naha da vi gonqt ot France.Sarkozy, Bulgari i Rumantsi v France ne gi shte.
137
1
 
14
 
! Отговори
Васил Стефанов преди 13 години
Нямам нищо против турците като хора. Но политиката, която води държавата, не ми харесва. Не съм убеден, че спазват човешките права (за кюрдите сега и арменците преди 100 години),не приемам имперското отношение и наглост в международните отношения (Кипър 1974 г),не приемам намесата на религията в светския живот, политика и образование (законите на шериата). Не приемам отказа от приобщаване на големите турски общности в Германия към културата на Европа.Жалко за направеното от Ататюрк,забравиха го.
136
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 13 години
Турция не признава страна членка на ЕС,как искаш да бъде приета при това положение? Мисли с главата си понякога
135
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 13 години
Щом е в ЕС значи отговаря
134
11
 
3
 
! Отговори
razgradski pop преди 13 години
"трябва всички членове да отговарят на всички критерии"....a България отговаря ли?...
133
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZABRANA ZA TURZITE V EU.
132
16
 
5
 
! Отговори
али преди 13 години
Не са културните различия, а ***. Тя е голяма и силна държава. Ако беще 6 милионна държава с 2.5 мил. пенсионери нямаше да има културни различия...
131
3
 
26
 
! Отговори
трезвомислещ преди 13 години
Референдумът в Турция преди няколко дни показа къде е мястото й - сред ислямските държави. Жалко за усилията на Ататюрк да ги превърне в европейци. Сами си решиха, сега да престанат да напират за ЕС, от който сами се изолират. По-важно е какви мерки ще предприемем ние- най-близките им съседи. Политиката ни трябва да е много по-далновидна.
130
5
 
17
 
! Отговори
Крум преди 13 години
Нека да не мразим турците и те са хора като нас, но все пак с огромните си цивилазиционни различия Турция не е за ЕС, в най добрия случай биха й предложили привилигировано членство.
129
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
такива *** държавици като кюрдистан(турция) никога няма да бъдат част от НОРМАЛНИЯ свят
128
5
 
18
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Не на Турция в ЕС!!!
127
2
 
30
 
! Отговори
xXx преди 13 години
Европейският съюз е съвкупност от държави с подобен манталитет и ценностна система. Върху тях определено влияе културата, респективно и религията като своеобразен изразител на определен морален модел. Различията в религиозните послания и степента на зависимост от тях са изкопали дълбока пропаст между европейските държави и ислямските такива. Включително и Турция, макар тя да (б)е най-европейски изглеждащата от мюсюлманския свят. Това е основната причина за болшинството против членството й в ЕС.
126
14
 
7
 
! Отговори
dreme ti преди 13 години
Братле, сигурно малко си живял...Имаше една Тансу Чилер... Жена... И каза "Ай, сиктир и Аврупата, ей ся ж ги метна кюрдите". И ги метна... с танковете... И Аврупата само зяпаше...Самата идея да не се съобразиш с 60 милиона население, което расте с бързи темпове си е най-меко казано ***....Прав е един "турчин", че на Турция надали й е нужен ЕС-то.. По-скоро е обратното...За мушетата: не им е писнало, не са ги затрили... и ако ги затрият, щатите ще хъмкат и ще мънкат... и ще кажат: ок....
125
17
 
3
 
! Отговори
Турчин преди 13 години
Това че ти си изостанал и глупав не прави такива и тези които гледаш, ти не си огледало бе ***! :D :D
124
9
 
26
 
! Отговори
муспи преди 13 години
Турция е същата дивашка държава, каквато е дошла в Европа и се е проснала до Австрия. И днес пашите и султаните я владеят необезпокоявани, - те в цялата си жалка история не са имали никакви граждански борби. В съзнанието на всеки тюрк е влязло на клетъчно ниво че богатия си е априори прав, защото алах го е назначил. По тяхен адрес да се казва 'култура' е невъзможно, - под това те разбират подържането на власта на султани, паши и ходжи, - и точно на това искат да научат Европа.