Джордж Сорос защити ромите

Трябва да подобрим жизнените им условия, смята милиардерът-филантроп
22 сеп 2010 15:25,
364
Джордж Сорос защити ромите
Снимка: БГНЕС

Докато има стремеж за изнасяне на проблема с ромите в друга държава, както правят Румъния и България, или докато Никола Саркози заявява, че няма друг начин освен отпращането на тези хора у дома, няма да бъде решено нищо. Ромският проблем може да бъде разрешен само с политика, чиято сърцевина е подобряването на техните жизнени условия. 

Това е мнението на финансиста Джордж Сорос, споделено пред швейцарския вестник "Тан".

Заглавието на публикацията е "Милиардер защитава правата на ромите".

Още по темата
16 сеп 2010 20:00
278

Вестникът припомня, че фондацията на Сорос "Отворено общество" е изразходвала 150 милиона долара за образование, здравни грижи, достъп до работни места и до жилища на ромите и в борбата срещу дискриминацията спрямо тях. 

Да заклеймяваш една етническа група, да я представяш като общност, която е заплаха за обществото, това е в разрез със зачитането на човешките права, подчертава американският финансист. 

Милиардерът окачествява политиката на президента Никола Саркози като противоречива, но признава, че всъщност цяла Европа пренебрегва отдавна този етнос. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
27
 
! Отговори
Оксиморон преди 13 години
Плаща за да не ги вижда, пък и акъл дава! Ми като толкова много е загрижен за тях, що не им купи един остров и да ги пресели всичките там, па да правят каквото си искат!Никой няма да ги дискриминира,нито ще ги гони, нито ще ги обвинява за нещо! ОБАЧЕ, там няма да има кого да крадат,освен себе си и ще умрат от глад и мизерия, защото *** имат нужда от гостоприемник за да живеят на неговия гръб, от неговите данъци и от неговите жизнени условия. Нека си дърдори, какво трябва ние добре знаем!
25
1
 
21
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Ами случайно ,ако една етническа група се държи антисоциално,какво се прави?От 10 *** едва ли има и 1 да е нормален гражданин.При това положение да се говори за етническа десегрегация е популизъм.Ако *** не се социализират,ще си получат заслуженото "уважение".
24
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сорос е единственият, който е направил нещо за интеграция на ромите, въпреки, че изобщо не е негова работа това!!!!Българските политици, които в голямата си част са се образовали със стипендии на Сорос, са се научили единствено да лапат на готово, като ромите!
23
1
 
18
 
! Отговори
65 преди 13 години
Рептилският слуга пак изпълзя от дупката, обаче този път е в грешка. На дневен ред пред господарите засега е Саркози и подобни изказвания на Шорош могат да му костват много.
22
1
 
11
 
! Отговори
rainbou1 преди 13 години
Абе казват, че *** милионер няма, ама като го слушам тоя...Не става въпрос за подобряване на жизнените условия, защото видяхме какво стана с блок 20.Става въпрос тия не знам как да ги нарека да живеят в унисон с обществото в което живеят и да спазват нормите му. Ей на това трябва да бъдат научени.
21
1
 
20
 
! Отговори
Българка преди 13 години
а бе, тоя виждал ли е бай *** на живо?не перете пари през фондацията,ами си ги вземете у вас!!!!!!!!!!!!!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно тези които ми слагат минуси се смятат за ***....Нищо чудно, те винаги са повече от хората с ....акъл!
19
0
 
40
 
! Отговори
мен преди 13 години
в "здравей,България" сутринта беше предс. на ДРОМ и кмета на Ямбол. И кмета пита: Защо партия ДРОМ не се намеси преди 5 месеца, година, две, защото състоянието на блока е плачевно не от вчера? А мръсния мангус Илиев казва: Общината е длъжна да се грижи за блока и хората сега щели да умрат" Все ние сме им длъжни на тези *** , те просто не искат нищо да правят, това е!
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Човекът на ЦРУ и евреите, който деморализира народи....Последователност господа ***! Принципът на работа е както Свръх високите честоти или обратното....Просто разкодинране на посланието във времето....стига да знаеш честотата, разбира се, а както е видно Българинът не му се отдава мнгоо това..
17
3
 
22
 
! Отговори
Атомен физик преди 13 години
Ехееее, и валутни спекуланти ли ще ни давт акъл....аман от акълий :(
16
3
 
24
 
! Отговори
7654321 преди 13 години
"Вестникът припомня, че фондацията на Сорос "Отворено общество"Ооо, ама тоя мазен капиталист имал фондациика, затова ли се изказва като светец!Явно има апетита да стане лидер в разпределянито на парите за ***!!!
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми защо не ги вземе в Аляска например, там свободна територия има бол, те са издържливо племе на всякакви метерологични условия, адаптивни, приспособими истински сървайвърци.
14
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** да го носят у гробищата и да му откраднат костюма
13
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този не беше ли изруда обезценил лева 96г ???
12
4
 
27
 
! Отговори
Така си е! преди 13 години
Подкрепя ги,защото и той явно е *** .... няма друго обяснение!
11
4
 
49
 
! Отговори
БАЙЧО преди 13 години
ЗЕМИ СИ ГО У ВАС ТОЯ ЕТНОС , ДА СА ТИ ЖИВИ И ЗДРАВИ АМА ДА ДА СА ПРИ ТЕБ. НАЛИ ЗАТОВА ДАВАШ КИНТИ ЗА ДА СА ДАЛЕЧ ОТ ТЕБ И НИКОГА ДОРИ И ТВОИТЕ ПОТОМЦИ ДА НЯМАТ ДОСЕГ С ТЯХ. НАЯСНО ЛИ СИ КОЛКО ПЪТИ ПО 150 МИЛИОНА ДОЛАРА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА И ТО БЪЛГАРСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ СА ДАЛИ ЗА ТЯХ
10
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
евреин
9
2
 
25
 
! Отговори
Анчо преди 13 години
Вземай си ги и си ги гледай и кътай!
8
2
 
28
 
! Отговори
Сорос преди 13 години
Ако ги иска толкова да си осинови 3-4 дузини.У нас *** бол .....
7
2
 
40
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
***....който иска ромите да ги взима в неговата държава и в неговия град и да ги интергира на воля