Зациклиха преговорите за мир в Близкия изток

САЩ призова Израел да замрази строителство на еврейски селища
27 сеп 2010 07:14,
12
Зациклиха преговорите за мир в Близкия изток
Снимка: БГНЕС

Съединените щати подновиха призивите си към Израел да запази забраната за строителство на нови селища в палестинските територии, отбелязвайки, че позицията им по въпроса остава непроменена, предаде АФП.

"Нашата политика за строителството на селища не се е променила", каза говорителят на Държавния департамент Филип Кроули, по повод съгласуваните международни усилия за насърчаване на преговорите между палестинци и израелци.

"Ние оставаме в контакт и с двете страни и ще се срещнем с тях отново в следващите дни. Оставаме фокусирани върху целта за напредък на преговорите в посока на решението за две държави, и насърчаваме страните да направят конструктивни действия в посока на тази цел", каза той.

На свой ред израелският премиер Бенямин Нетаняху призова палестинския лидер Махмуд Аббас да продължи мирните преговори.

"Призовавам президента Аббас да продължи добрите и честни разговори, които ние тъкмо предприехме, в опит да постигнем историческо мирно споразумение между нашите два народа", каза Нетаняху.

Израелският премиер удържа сериозния натиск от страна на САЩ и международната общност, отказвайки да продължи 10-месечната частична забрана за строителни дейности в селищата, дори след като Аббас предупреди, че ще се оттегли от преговорите ако строителството не бъде замразено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Корекция преди 13 години
Коментара ти не е точен! По скоро ние трябва да си поискаме земите до бяло море, които са били наши по времето на цар Симеон и цар Иван Асен II :)
9
0
 
2
 
! Отговори
Lolth преди 13 години
До 9 и 4.Римляни и траки няма, турци и евреи има.Ако следваме вашето подобие на логика, господа и другари, ще достигнем до една интересна ситуация. Ако си *за* евреите да отстъпят на арабите, то тогава си *за* и ние да отстъпим на турците. Тъй като паралел между двата случая може да бъде направен моментално.Евреите имат и *силата* (ключова дума), и *правото* да изгонят арабите от там.
8
2
 
5
 
! Отговори
ss преди 13 години
*** e bil mnooogo mnoogo prav za iztrebvaneto na tazi sgann i *** i evrei pedali i vsqkakav *** po sveta trepete gi be
7
1
 
2
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Какво ще отстъпим на турците, като траките и римляните си вземат цялата земя на наша територия???
6
1
 
3
 
! Отговори
svetlio преди 13 години
На тези евреи (бели ***) като им потрябва земя отиват в палестина и си заограждат колкото им е нужно,*** ДЕМОкрацията.
5
1
 
12
 
! Отговори
понеделник преди 13 години
Ако беше друга държава,до сега САЩ да са я принудили ,но щом е Израел-само призовава Как се нарича този стандарт в политиката - двоен
4
3
 
3
 
! Отговори
КОСМО-нафт преди 13 години
Амчи,не са техни. Били са,ама преди 2000 години.Всеки ако започне да си иска земите?!? Пък и цялата работа е до твърдоглавие и подържане на статуквото - така са си свикнали,така ще си живеят...
3
12
 
6
 
! Отговори
Lolth преди 13 години
... Умниk си ти, ама без ум. От къде на къде евреите да отстъпват от своите земи? Дай и ние да отстъпим на турците, били са тук 5 века все пак.
2
6
 
11
 
! Отговори
D преди 13 години
евреите да вземат отстъпят вече. много са нахални
1
13
 
9
 
! Отговори
грозната истина преди 13 години
където има гнусни мисулмани мир няма