Глобяват за български номера на колите в Македония

Засилени проверки по пътищата ще ловят нарушителите
1 окт 2010 14:31, Елка Василева
15
Глобяват за български номера на колите в Македония
Снимка: БГНЕС

В Македония на 1 октомври, петък влезе в сила закон, съгласно който ще бъдат налагани големи глоби на собствениците на коли с български или други чуждестранни номера, които не са ги пререгистрирали, а са ги внесли в страната преди повече от шест месеца.

Компетентните служби са организирали засилен контрол по пътищата за нарушителите на закона, пише „Утрински весник“.

Ако някой бъде хванат, че кара кола с чужди номера, в мнозинството случаи – български, ще бъде глобен със 100 евро. Освен това се съставя протокол и лицето се задължава да обмити автомобила в разумен срок или да го върне в страната, откъдето е внесен. Ако собственикът не направи това, митниците може да конфискуват колата.

Част от македонски граждани с двойно гражданство не желаят да легализират автомобилите си, едни – по политически причини, а други -поради високите такси, пише вестникът.

Още по темата

Според някои оценки над 40 000 автомобила втора употреба, купени от България, се движат по пътищата, най-вече в Източна Македония. Досега са били пререгистрирани не повече от 10 000 от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: македония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
dfa преди 13 години
ahha
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А, как стоят нещата с албанските номера в БЮРМ?
9
2
 
1
 
! Отговори
ba4ko преди 13 години
A be navsiakade v Evropa sa ni pognali za BG nomerata,i az otnesox globa ot 1000evro v Belgia,a dori niamam i grajdanstvo tam.Ama kvo da se pravi" ZAKONI".
8
1
 
3
 
! Отговори
Ставрос преди 13 години
Да,да те сърбоманите й измислиха името на тази държава - за да имат проблеми с Гърция. Пък иначе Македония си е баш за Европа отвсякъде)))
7
3
 
4
 
! Отговори
skopie преди 13 години
abe te sa ludi ne puskat i bulgarite s dvoino grajdanstvo da izlizat ot makedoniq ako karat koli na bulgarski reg tabli,az neznam kvo 4aka bulgraskoto upravitelstvo?napravete su6toto ne puskaite makedonski koli v bulgariq ili slojete im viza ili zatvorete granicata.iskat v evropeiska soiuz a pravqt turski zakoni
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а тия *** вън от родината
5
3
 
18
 
! Отговори
Крум преди 13 години
Точно така , крайно време е да им затворим границата .Те и без това под път и над път ни плюят и мразят .Да си живеят изолирано не ни трябват .
4
3
 
22
 
! Отговори
Savata преди 13 години
Като не искат български ще слагат албански!
3
8
 
16
 
! Отговори
Софиянец преди 13 години
Аз пък предлагам да затворим границата с македония,така ще ограничим влизането на по малко *** в България.
2
24
 
14
 
! Отговори
да бе преди 13 години
Я направете справка с нашето законодателство в тази област и престанете с истериите вече. Те са си независима държава и са напълно прави да въвеждат ред в страната си. Независимо дали на някого това му харесва или не.
1
10
 
48
 
! Отговори
:( преди 13 години
Сърбоманите в македония правят всичко възможно страната да не може да влезе в ЕС. Защото това е единственото логично обяснение да не допускаш чужди коли в страната си - в противоречие на европейското законодателство