Съпругата на Лужков атакувана от брат си

Батурин си поиска милиарди от подялбата на общия им бизнес
Обновена: 8 окт 2010 13:36 | 8 окт 2010 13:35, Елка Василева
3
Съпругата на Лужков атакувана от брат си
Елена Батурина и Юрий Лужков. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бизнесменът Виктор Батурин поиска от руското следствие да извърши проверка на „престъпната дейност“ на неговата сестра Елена Батурина, която е съпруга на уволнения наскоро кмет на Москва Юрий Лужков.

Вестник „Комерсант“ пише, че Батурин ще поиска от сестра си 3,5 милиарда рубли, които не бил получил при подялбата на бизнеса на „Интеко“ през 2007 г.

Елена и Виктор Батурини основаха „Интеко“ през 1991 г. на принципа на паритета, но през 2005 г. отношенията им се влошиха.

Подялбата на активите беше съпроводена от съдебни искове, а през февруари 2007 г. братът и сестрата подписаха мирно споразумение.

Елена Батурина получи 99% от „Интеко“, а Виктор Батурин по думите му получил всички немосковски активи, които са били съвместна собственост.
Общо Батурин придоби 37 актива, сред тях 50 000 хектара в Белгородска и Курска област, недвижими имоти в Сочи. За основна негова компания беше смятана „Интеко-Агро“.

„Комерсант“ отбелязва, че през последните години Елена и Виктор Батурини практически не си общуват.

На 4 октомври обаче бизнесменът е изпратил на председателя на Следствения комитет към прокуратурата Александър Бастрикин заявление, в което съобщава, че сестра му „незаконно е присвоила“ принадлежащи на него 24 % от ЗАО „Интеко“.

Още по темата

Освен това по думите му до момента „Интеко“ не му е изплатил заплати в размер на 3,461 милиарда рубли (от януари 1999 г. до декември 2005 г. той беше вицепрезидент на „Интеко“).

Виктор Батурин не криел, че е решил да повдигне въпроса за преразглеждане на подялбата на активите на „Интеко“ във връзка с уволнението на московския кмет Лужков.

От пресслужбата на ЗАО „Интеко“ казаха, че „няма смисъл да се коментират несвързаните думи на луд човек“ и че давността за искове във връзка със заплати и компенсации изтича три месеца след уволнението, пише Lenta.ru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
juls преди 13 години
nqmat,varvi im dai..
2
2
 
3
 
! Отговори
Кабули преди 13 години
Тези нямат ли пет лева, че да заприличат на хора!
1
3
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Тая с шапчицата и дамските очила ли е Батурина?...