Лужков и Батурина нямало да емигрират от Русия

Напрежението около кмета било свързано с изборите през 2012
20 сеп 2010 16:47, Елка Василева
33
Лужков и Батурина нямало да емигрират от Русия
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Кметът на Москва Юрий Лужков и съпругата му Елена Батурина, която е президент на компания „Интеко“, не възнамеряват да емигрират от Русия, ако Лужков подаде оставка като кмет.

Това заяви Батурина в интервю за списание "The New Times", което е публикувано в понеделник.

Лужков, който в последно време е подложен на остра критика от медиите, от днес е на едноседмична почивка в Австрия, пише РИА Новости.

По-рано, коментирайки заминаването му на фона на слуховете за евентуална негова оставка, политолози изразиха мнение, че Лужков ще получи таймаут и далеч от Москва ще може да размисли как да действа по-нататък.

Някои политици бяха дори по-радикални в оценките – лидерът на Либералнодемократическата партия на Русия и заместник-председател на Държавната Дума Владимир Жириновски предположи, че Лужков повече няма да се върне в Русия.

По-късно обаче прессекретарят на московския кмет Сергей Цой категорично опроверга подобна възможност.

По думите на Елена Батурина пък в момента в компанията й „Интеко“ има много започнати проекти, които трябва да бъдат ръководени. При това тя подчерта, че не планира да влиза в политиката.

Според Батурина няма основания за оставка на съпруга й, ръководството на страната не е формулирало ясни претенции към неговата дейност, а цялото напрежение около московския кмет се обяснява с наближаването на новия цикъл избори и разногласията между различните групи на ниво цялата страна.

Батурина, която се превърна в един от обектите на „антилужковската“ информационна атака поради тесните връзки между нейния бизнес и различни градски програми, смята, че изострянето на политическата ситуация около Лужков се обяснява с приближаващите избори и опасенията на някои чиновници, че Лужков може да подкрепи евентуалното връщане на Владимир Путин на президентския пост.

Въпросът кой ще представлява сегашната власт на президентските избори през 2012 г. – настоящият президент Дмитрий Медведев или настоящият премиер и бивш президент Владимир Путин, е един от най-обсъжданите от политици и политолози. И двамата засега твърдят, че засега не са взели решение.

Според списание „Форбс“ Батурина е сред първите три най-богати бизнес дами в света със състояние от 2,9 милиарда долара.

В последно време Юрий Лужков и Елена Батурина бяха подложени на остра критика в медиите – телевизии и вестници отправиха обвинения за корупция срещу двамата, а те пък заявиха, че ще съдят медиите.

Юрий Лужков, който е кмет на Москва от 18 години, не е възприеман като светец в Кремъл, който това лято все по-често го критикува.

Съпругата му пък е милиардерка благодарение на строителните проекти, които тя осъществява в Москва. Мандатът на Лужков изтича през юни 2011 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
2
 
! Отговори
СИБАНКЯ преди 13 години
Къде ще отидат!? Ами в Задунайская губерния, където слугите го посрещат като цар!Ех, "Радуга", "Радуга"!
31
0
 
0
 
! Отговори
Мърто преди 13 години
КАКВИ ВИЛИ БРЕ СЕЛЯНИ... ХОРАТА СА МИЛИАРДЕРИ... МОГАТ ДЪРЖАВА ДА СИ КУПЯТ.... НО НЯМА ДА СЕ ИЗНЕНАДАМ... АКО ОТИДАТ ДА ПРАВЯТ КОМПАНИЯ НА ОНЯ ПИЧ ОТ ЮКОС ПЕТРОЛИУМ..;)
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тоя ми прилича на шоумен , сигурно обаче е фрашкан с кинти и има няколко любовници , кой знае колко вили , коли и какво ли още не ...................
29
1
 
1
 
! Отговори
! преди 13 години
Тоя Жириновски е точно като нашия Яне Янев, а Лужков си бара кефа, каква вила си е вдигнал в Черна Гора, бедна ви е фантазията.
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е!Малката Лужкова е дъщеря му,а тази е майката на дъщерята на Лужков!
27
1
 
1
 
! Отговори
Ваня преди 13 години
Батурина не беше ли дъщеря на Лужков :-))))
26
1
 
1
 
! Отговори
Bai Grigor преди 13 години
De be , u Rusiata li, ti da ne si pil gaz-ima no sa po4tenni -vzemat, no davat .Dokato tuk hem vzemat -hem ne davat...
25
6
 
4
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Християнските народи отчитайки прегрешенията си относно Христовия морал нарекли Атила-Бич Божи, дошъл да ги наказва. Летописецът Йордан пише в своята История на готите:От земята на Българите се разпростря яроста на хуните върху народите(ГЦ а, 110)Раковски пише: Старопланинските българи после смъртта Атилова съставиха тутакси едно велико и силно царство и Атиловите наследници не са друго освен българските царе Боян, Заберкан, Кубрат, Крум и прочиеКАЗАХ !!!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ako kaje Putin i shte imigrira.........
23
5
 
4
 
! Отговори
----------- преди 13 години
СДУХАНЯК ТИ НЕ СИ ДОБРЕ БЕ МАЙ ПАК ЩЕ ТЕ ПРИБЕРАТ ***,ТАКЪВ СМЕШЕН БЕШЕ И КЛЕПАШЕ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА КАТО ТИ НАТИСНАХА КРАТУНАТА НА АСФАЛТА АМА СЕГА МНОГО СИ СИЛЕН И ЛАЕШ ПАК ЩЕ БЛИЖЕШ АСФАЛТА ,ТУРСКИ *** ***.ТИ КОЙТО МРАЗИШ ПРАВОСЛАВНОТО ХРИСТИЯНСТВО.
22
2
 
4
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Кан Атила бил високо надарена личност, притежаващ хунорска държавна мъдрост, древнобългарска култура, дипломатичен такт, пълководен талант и неизтощима енергия. Заветната цел на Атила била унищожаването на робовладелската Римска империя, разсадник на расова разпуснатост, безйерархичност, нравствена развала и разврат, да освободи поробените народи и да създаде от Европа и Азия една могъща Арийска Империя, устроена на здравите и високи нравствени принципи на древните българиКАЗАХ !
21
7
 
4
 
! Отговори
АТИЛА преди 13 години
Какво общо имат италианците с Римската империя *** славянска ***.Римска империя имаше някога преди Кан Атила от рода ДУЛО да и види сметката, а ние потомците на Атила ще се погрижим и за *** от измислени държави и народи който остана след неяАтила име свято и велико, най-българско и чисто. Преливат от възторг българските ни души. Разчупи ти Бичът Божи, оковите на Рим. Разкъса ги, дари народите арийски. със Свобода , Щастие и Ред. Духът ти огнен обладал бе българската конница велика
20
2
 
1
 
! Отговори
vErvasht преди 13 години
Tam korupcia niama!!!!!!!!!!
19
4
 
2
 
! Отговори
----------- преди 13 години
този напълно изкуфял ами целия евросъюз е римска империя какво да кажат италианците ,абе още ли се постригваш нула номер?пуснаха ли те от ареста дето беше отвлякъл един автобус май пак трябва да те преберът...
18
1
 
2
 
! Отговори
гец преди 13 години
тук са в ретро автомобил по време на пробег в Италия и затова са еднакво облечени като екипаж
17
1
 
1
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Някъде "богизбран"осъден?НЯМА!!АЙДЕ,НЕ МУ БЕРЕТЕ ГАЙЛЕТО!! *** Е!!
16
3
 
1
 
! Отговори
феята преди 13 години
Не пиши тъпотии, не замърсявай форума
15
5
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Лужков е гей - тоя до него е Батурин - те са с униформи и са садо - мазо...
14
4
 
9
 
! Отговори
PENE преди 13 години
А ние си имаме един малък аналог на Батурина - казва се Цветелина Бориславова !И на нея й дават разни неща без търг и конкур - но тя е по-скромна ! Има само един милиард ! ЗАСЕГА ! ! !
13
4
 
4
 
! Отговори
ах! преди 13 години
Мисля, че ти чадо спокойно може да се отправиш и оставиш в грижовните ръце на психотерапевтите от психиатричната клиника в София! Независимо от кризата в здравеопазването за теб ТРЯБВА да се намери едно местенце!!!