30 загинали при освобождаването на заложниците в Багдад

Екстремистка организация, свързана с Ал Кайда, пое отговорността
Обновена: 1 ное 2010 09:14 | 1 ное 2010 07:31,
16
30 загинали при освобождаването на заложниците в Багдад
Снимка: БГНЕС

Повече от 30 души са загинали при атаката на иракските сили за сигурност, с която бяха освободени заложниците, държани в католическа църква в центъра на Багдад, съобщи ВВС.

По официални данни повечето от заложниците са живи. Загинали са седем души от иракската армия и най-малко петима от терористите.

Около 100 души са се намирали в църквата за вечерната литургия, когато тя била завзета от нападателите.

Телевизия Ал Багдадия съобщи, че в редакцията се е обадел един от нападателите и е обавил, че са от сунитската военизирана организация „Ислямска държава в Ирак”, към която принадлежи и местният клон на Ал Кайда.

Според съобщенията, екстремистите не са иракчани и са поискали освобождаването на затворници, свързани с Ал Кайда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да им имам и журналистите. Айде на друг е позволено да допуска грешки ама те това трябва да са учили и затова си взимат заплатата. Две правописни грешки през три думи е множко брак за пишещия статията, малко го удря през просото - "се е обадел " и " и е обавил"
11
0
 
3
 
! Отговори
Knights of Cydionia преди 13 години
Това, че в близкия изток живеят много християни не означава, че не са репресирани и че да си християнин сред общество изповядващо такава агресивна религия като исляма е много опасно и неприемливо. Тезата ми бе, че никой не пресира мюсюлманите в Европа и не ги заплашва с убийство.
10
0
 
4
 
! Отговори
Видял преди 13 години
Може би не знаеш ,но в близкия изток живеят много християни.За пример ще дам Ливан.До началото на гражданската война християни и мюсулмани са били 50 на 50%.Същото нещо е във Сирия.След кръстоносните походи през средните векове много голяма част от населението приема християнството.Тъй че, не е някаква новост ,че има християни в Близкия Изток.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Осама е бил гладен е гей!!!
8
2
 
5
 
! Отговори
Knights of Cydonia преди 13 години
Мислех си ... какво ли е усещането да си християнин в Багдат... Сигурно не е п-малко екстремистко отколкото да си камикадзе ислямски фундаменталист. И в двата случая си потенциален пътник. Принципно смятам за безкрайно откачено и извратено да си християнин в Ирак. Може би тези хора трябва да се замислят да емигрират някак си. В Истсмбул нямало кръстове по църквите. Знаете ли това ? Вие видяли ли сте джамиии без полумесеци в България ?! А в Европа въобще ? Разбирате ли защо Турция не е за ЕС !
7
4
 
6
 
! Отговори
до 8 Любомирчо преди 13 години
Какви перли ти се привиждат, по садамово време!? Това бе една от най-жестоките диктатури по света. А сега, че там тези диванета, оставени да се управляват сами се избиват, за това не са виномни американците, а самите си иракчани. Имат да изминат дълъг път докато станат хора.
6
1
 
6
 
! Отговори
Миро преди 13 години
Ахам, то защото супер-специалистите като са се научили не умират хора. Пресен пример - последното спасяване от американските "специалисти" на отвлечена англичанка във Афганистан. Ами загина си жената - и както се оказа от американска граната. Забележете - граната ...
5
4
 
11
 
! Отговори
Mir na praha im преди 13 години
Мир на праха им .Ядрени удари по Мека и всички ислямски държави по света докато станат на стъкло .Всички мюсюлмански прасета в останалите държави като кучета разртел и в пещите Джамиите да бъдат сринати до основи в и всяки коран на земята да бъде изгорем .Майка ви да *** и мръсните ислямски прасета да гниеете в всинска *** дано мръсни скапани ислямисти и *** >Скоро идва нов американски президен *** гнуснаСМЪРТ НА ислямът ина всяко ислямско прасе жалки ***
4
3
 
19
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
По времето на Садам такива неща нямаше. Ирак беше една от перлите на Близкият Изток. Всички фанатици бяха смазвани. След идването на американците така нречената Ал Кайда пусна корени в Ирак.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
лошото е има загинали нормални хора(християни)
2
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май е време да се изтрелят няколко "ракети" барабар с прилежащите складове с молищете се вътре да отидатр при аллах. Хем за назидание, хем е тъй и тъй батак...За всеки загинал християнин, с ракетата трябва да се изпратят поне 100 ислямисти....
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
докато се научат иракските барети ,доста мирен народ ще загине