ДНК тестове потвърдиха: Чаушеску е погребан в "Генча"

Години наред роднините се питаха къде е тялото на диктатора
3 ное 2010 11:50,
34
ДНК тестове потвърдиха: Чаушеску е погребан в "Генча"
Носталгията по Чаушеску в Румъния е още силна. Снимка: БГНЕС

Докладът, изготвен от специалистите от Института по съдебна медицина "Мина Минович", потвърдиха, че съпрузите Николае и Елена Чаушеску са погребани в гробището "Генча" в Букурещ, съобщава румънското електронно издание Зиаре.ком.

Още по темата
Извършените анализи бяха направени по искане на Валентин Чаушеску, големия син на бившия диктатор.

Тази година, на 21 юли, специалистите взеха проби от гробовете, след като наследниците им не бяха убедени, че труповете им са погребани там.

Валентин Чаушеску и Мирча Опрян, съпруг на покойната Зоя Чаушеску, се бориха години наред в съда, за да научат какво наистина се е случило с телата на комунистическия лидер и неговата съпруга.

С твърда ръка Николае Чаушеску управляваше Румъния от 1965 г. до 1989 г.

След улични демонстрации той избяга със съпругата си във вътрешността на Румъния през декември 1989 г., но няколко дни по-късно те бяха арестувани и след бърз процес – екзекутирани на 25 декември същата година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
1
 
! Отговори
Tessy Rice преди 2 години
Аз съм Теси Райс от Ню Йорк, споделям историята си от живота тук, съпругът ми ме остави с 2 деца в продължение на 11 години, след като търси помощ навсякъде, никой не може да ми помогне да си я върна, видях реклама за д-р Огунделе, Spellcaster, аз се свързах с него, след като направих заклинание, 24 часа по-късно съпругът ми се върна, този човек е много мощен. Ако се нуждаете от помощ във връзката, семейството или заболяването си, свържете се с д-р Огунделе на WhatsApp / Viber: (+27638836445).
34
4
 
5
 
! Отговори
Комунист преди 13 години
А сега го имаш навсякъде ама струва един човал пари един компутар или ДВД и па не можеш си го купи нали а тогава всичкото беше по джоба на народа а вносние неща си беха скъпи, а вносните шоколади не ги продаваха за да се харчат ношите родните и качествените какво има този турборон повече от нашиа шоколод бе злато ли или какво А какви компутери правехме ние в Правец в цел свят се продаваха и даже Японците ни ги хвалеха
33
2
 
8
 
! Отговори
с. преди 13 години
И последно ще кажа,че явно комунистите никога няма да се свършат в тая държава!То затова сме и в това положение!Най-зле и в ЕС и на Балканите!Какво плякате минуси като полудели бе ***!?Нима не е истина това,което написах!?Мандарини и банани само през зимата и след нечовешко висене!Всичко беше с връзки!За кола се чакаше по 20 години!Уиски,хубави цигари,дънки,касетофони и тн. само в Кореком!Манифестации,пионерчета и простотии!И вие ревете за тия години!Ненормалници!
32
2
 
6
 
! Отговори
с. преди 13 години
Ако имаш предвид вълчия капитализъм в България съм напълно съгласен!Ама само да спомена,че това тук не е нито демокрация,нито капитализъм!Тази действителност е създадена от другарите!Още през 70-те години са били наясно,че губят надпреварата с Запада и е въпрос на време да паднат от власт!И са взели мерки!Външнотърговски дружества за да изнасят пари и тн!Я се замисли има ли един от едновремешните баровци сега да е зле!?Смениха политическата си власт с икономическа!И пак са си екстра!Факт!
31
2
 
5
 
! Отговори
с. преди 13 години
Вутенце,а комунистите с колко народ се саморазправиха бе!?А!?Колко майки е разплакал дедо Николае имаш ли представа!Много добре постъпиха румънците тогава!Ако и ние бяхме направили така друга щеше да е съдбата на България!
30
4
 
4
 
! Отговори
Аналитик преди 13 години
Бе комунизма не е стока, ама и капитализма си е голямо осиране...
29
4
 
8
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
Кое те кара да мислиш, че само съм чел за нова време? За 45 години и да не бяха комунистите пак щеше да има язовири и пътища и предприятия, с тази разлика, че щяха да са качествени!С 20 години капитализъм изплащаме 45 години комунизъм!!!
28
6
 
9
 
! Отговори
с. преди 13 години
Много добре го свирнаха тоя комунистически *** Чаушеску!И не знам точно какво са продавали в ЦУМ,ама си спомням като деца как гледахме тоблероните в Кореком като ***!Видео да имаш беше лукс и всичко беше с връзки!Банани и мандарини само през зимата!И то след нечовешко висене по опашки!Айде нема нужда!
27
3
 
7
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
Абе ти къде си живял?!?!? Я си пий хапчето и легни да си починеш. Точно 1988 бях в Полша и Чехия. Като се върнах в България все едно бях пътувал назад във времето!
26
8
 
6
 
! Отговори
Комунист преди 13 години
***, до 1989 година във всеки магазин имаше всичко необходимо за да живееш добре и хляб имаше и сирене и месо и всичко беше евтино тогава за онези пари. А в ЦУМ продаваха стоки дето и на запад нямаха та се редиха тук твоите поляци си трупаха на опашки, но само цъкаха с език пред електрическите ни котлони и ютии, щото нямаха пари да си ги купят.
25
1
 
11
 
! Отговори
нима.... преди 13 години
Нима има още хора които да твърдят че на времето е била по-добре? Било по - спокойно.Хлябът бил по - сигурен.Нямало много богати и много бедни. На такива хора бих дал сравнението - Ако си в затвора- Има сигурност, хлябът е без пари, не работиш от сутрин до вечер, няма много бедни и богати... Искате ли в затворът? Защо най-лошото на комунизмът беше безперспективността. Перспектива ограничена в рамките на идеологемите имаха само тези който твърдяха че бялото е черно, защото така казва партията.
24
5
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Аз също мразя да споря с ***,ти си от хората който са чели само за този период и не си живял по това време. За период от 45год. се постройха 90% от язовирите по който сега се плацикат новити буржоа.За образователната система въобще няма да говорим както и за хората който се превърнаха в маймуни и ровят по контейнерите.За всекидневните убийства и кражби също.А кажи ми драги ми смехурко за 20год. капитализъм какво се случи.
23
4
 
8
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
DO K O M U N I S T - OTIVAI V SEVERNA KOREIA , TAM IMA VSI4KO , DORI KANIBALI !
22
6
 
10
 
! Отговори
t-rex преди 13 години
Мразя да споря с хора които не искат да се адаптират към новото време. Каква работа е имало за всички? Какви заплати взимаха всички? Какви стоки имаше по магазините? Пълни глупости!!! Ако се бяхме отървали навреме като поляците сега щеше да сме далеч по-добре!
21
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до N5 който се оплаква и кълне. На колко годинки си ,че пишеш глупости във форумите.Ти броил ли си "разплаканите майки и прокудените деца" или си бил по онова време някакъв вечно мрънкащ и смотан маргинал.Аман от "пострадали от комунизма" ***,
20
3
 
13
 
! Отговори
ах 2010 година... преди 13 години
До края на живота ще съжалявам,че успях да доживея 2010....Много майки останаха без децата си,много народ без имоти,играят си с народа както си искат,МИЛИОНИ прокудиха от Родината им от бащино огнище,принудиха България да живее в три града,отнеха им работата,затварят им болниците,затварят им училищата....Прокълнати да са те,децата им, внуците и пра-пра внуците до сто коляно...Прокълнати да са те,децата им, внуците и пра-пра внуците до сто коляно...
19
4
 
6
 
! Отговори
КомУнист преди 13 години
Аз бях изключен по политически причини от гимназията верно е това, после станах секретар на ТКЗС, а като додох у София работех по заводите, които тогава балваха продукция за брацкия СССР
18
1
 
5
 
! Отговори
:)))))) преди 13 години
Пеев,Пеев...ако беше изкарал 4-то отделение нямаше да имаш грешка в коментариите:))))))Те комОнистите поне до 4клас са учили:)))))))))))))
17
5
 
8
 
! Отговори
Пеев преди 13 години
14-ти 'комонистите' сте така учехте до 4-клас,а през останалото време от обиране на мандри и криене като зайци в гората нямахте време да се учите на четмо и писмо!!!Пример затова е другарят ви Първанов,на когото му пишат речите и на всяка нова година слушаме едни и същи бръщолевения!!!
16
2
 
8
 
! Отговори
Контра преди 13 години
Контра-Атака, ти чувал ли си каква цена заплати румънското население за да стане възможно изплащането на външния дълг? Но за другото си прав. От нашите по- големи *** нямаше!