Младежи на ВМРО спрени на сръбската граница

Момчетата искали да отбележат Деня на Западните покрайнини в Босилеград
Обновена: 7 ное 2010 20:42 | 7 ное 2010 20:40,
17
Младежи на ВМРО спрени на сръбската граница
Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО, Снимка: Булфото

Младежи на ВМРО не са допуснати да преминат сръбската граница, за да отбележат Деня на Западните покрайнини в Босилеград, съобщи Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО, пред Фокус.

„Всяка година отбелязваме Деня на Западните покрайнини. От София, Перник и Кюстендил отиват момчета и момичета от ВМРО, да се видят с местните хора в Босилеград, за да отбележим празника.

Без никакво основание днес една част от момчетата ги връщат, без да им дадат документите, което е абсолютно нарушение на правата на хората да се придвижват свободно…

Ще направим официален протест, ще поискаме официален отговор от сърбите”, каза Джамбазки. Той посочи, че вече е провел разговор с консула ни в Ниш. Не успял обаче да получи разумно обяснение от сръбските власти. защо връщат младежите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
смещни и жалки това расте сега в бг много изостанали много заблудени по точно негоден е тоя материал българия освен българи никои друг не я е разрушажала мили ми папагали
16
4
 
10
 
! Отговори
ВМРО симпатизант преди 13 години
Колко редови членове на Атака или ВМРО познавате, та праскате с лека ръка обвинения? Колко жители на Босилеград? Знаете ли наистина за какво говорим? Не говорим за Каракачанов, а за ВМРО - най старата и най-демократична партия, коятосъществува 117години, без да е в управлението, а преследвана от управляващите. Говорим за безкористни помисли на млади български патгриоти.Когато младежите на Герб, ДСБ, НДСВ или ДПС рискуват да попаднат в српски зандан за това че са българи, елате ми се похвалете.
15
2
 
5
 
! Отговори
bg преди 13 години
do 14--dolno gnusno ***,a ti ot koi iskash da budat komandvani-ot poganskata MIT,ot sataninskija,hazarski Musad,ot masonskoto CIA.Takiva murshi kato tebe se komandvat ot nekoi,no ne ot DS i KGB.Koi te komandvat?Pogancite,hazarite ili masonskite nacisti?
14
8
 
4
 
! Отговори
българин преди 13 години
Ами, просто, от ГЕРБ са същите *** като Атака и ВМРО. И от същото място се командват - ДС и КГБ.
13
7
 
5
 
! Отговори
Комита преди 13 години
Това не е ВМРО, това е ООД-то на агент Иван и тъпанарите около него, които без партийни пари ще трябва да работят. Всичките им изцепки са само зада имитират работа. Тоя *** на снимката като съветник от ГЕРБ гласува за паметника на американците бомбардирали София. Отвратяги.
12
8
 
3
 
! Отговори
българин преди 13 години
Съгласен съм, че и ВМРО и Атака са червени *** и платени провокатори. Освен това, муцуната на снимката е красноречива. Но, не е все едно турците, които са разрушили българската държава, а и до днес владеят български територии и са отговорни за избиването на много българи през вековете, да дойдат тук да късат нашето знаме и българи (в случая ***) да късат сръбско знаме на сръбска (днес) територия, заселена с българи и откъсната насилствено от България през войните.
11
11
 
4
 
! Отговори
roki преди 13 години
da si kajeme cialata istina v ochite a tia e niamame pravo da protestirame pred sarbite.vsichki znaeme predi vreme kak ot vmro i ataka vav bosilegrad svaliha i skasaha srabskoto zname.tova prestaplenie e sram za ciala balgaria.davam primer vse edno da doidat ot turcia i da skasat balgarskoto zname pred prezidentstvoto i pred ministerski savet.che sa se nasrali bezobrazno ot vmro i ataka e iasno na ciala balgaria.no te rushat imidja na balgaria na balkanite.a sega tarsiat obiasnenie ot nish glupa
10
7
 
4
 
! Отговори
крес преди 13 години
2005 гласувах за вмро, но повече не, докато краси шопара е там, Вмро е пълно с комплексарчета, които избиват простотията си с национализъм
9
9
 
4
 
! Отговори
крес преди 13 години
ВМРО начело с агента *** Краси Каракачанов, това не е истинското Вмро
8
2
 
14
 
! Отговори
Точица преди 13 години
А ако се беше возил на мерцедес и облечен с маркови костюми повече ли щеше са го уважаваш? Трябва да съдиш за хората по делата им, а не по това как са били облечени преди 15 години. ВМРО е единствената организация, на която наистина й пука за съдбата на народа, поне правят каквото могат, а не само да оплюват.
7
0
 
15
 
! Отговори
Симпатизант преди 13 години
Безродието, забравата на историята - това е поражението в душите ни, нанесено от комунизма. Не случайно БКП имаше институт по история (и нейното фалшифициране). Окаяната ни икономика е следствие от това, че забравихме кои сме. А какво прави ВМРО в условията на опозиция и на медии, собственост на персони враждебни към националната идея ? Според мен много прави. Ако не е достатъчно - не хулете, а спомагайте. Това са идеите на тези пред коите се прекланяме - от Паисий, Левски и Ботев, до Яворов и
6
2
 
16
 
! Отговори
хахах преди 13 години
***, има си организации за всичко. В тази са се събрали хора, които не са забравили българската национална идея и за себе си знаят за какво се борят. Може да са шепа хора, но си имат определени интереси и работят в тази посока. На мен например не ми пука нито за отдавна изгубени територии, нито за "сиромашията на пенсионерите". И не бих очаквал нито една партия която подкрепям да прави протест във връзка с това. Крайно време да осъзнаеш, че това което е важно за някои е маловажно за други!
5
20
 
7
 
! Отговори
*.* преди 13 години
Много са смешни тия от ВМРО. Чудят се какви простотии да извършат само само да си правят рекламата и да не ги забравят. Кой пък ви взема вас на сериозно? я организирайте някакъв протестен митинг във връзка с положението в болниците, или сиромашията на пенсионерите..да, ама не....трябва задъжително да отклонявате вниманието на хората от истинските проблеми в държавата...не ви ли плащат на вас някои политици за тая работа, я си признайте !
4
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако останаше на тези България нямаше да я има.
3
16
 
9
 
! Отговори
Екскурзовод преди 13 години
По- миналата година доста от тези войводчета бяха на хотел в сръбски зиндан за разкъсване на сръбски флаг,държали ги гладни,бой добре,че някви албанци им давали хлебец и цигарки колкото да не пукнат.
2
11
 
7
 
! Отговори
гошо преди 13 години
Ти ли ще годиш насам-натам да оправяш нещата?До вчера ходеше като *** с кубинки, обици и скъсани пуловерчета, а днес ми се правиш на много голям българин.Такива самозванци и смешници като тебе ще довършат В.М.Р.О.От такива като тебе и оня агент на ДС Каракачанов в организацията останахте един файтон хора-скоро няма и Вас да ви има
1
29
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смешници.Първо направиха подписка за референдум против членството на Турция в ЕС.После казаха, че референдума ще се прави след 15-20 г.Да им забранят да се върнат в България.Продажници.Вън ВМРО от пределите на България.