Eквадор предлага убежище на основателя на WikiLeaks

Местонахождението на Джулиан Асандж в момента е неизвестно
Обновена: 30 ное 2010 09:03 | 30 ное 2010 09:03,
28
Eквадор предлага убежище на основателя на WikiLeaks
Снимка: БГНЕС

Еквадор е готов да предостави убежище на основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж, заяви заместник-министърът на външните работи на страната Кинто Лукас.

"Каним Асандж в Еквадор, където ще му предоставим възможност да разпространява свободно информацията, с която разполага, не само чрез интернет, но и по всички други възможни начини", каза Лукас.

До момента не е ясно становището на основателя на WikiLeaks относно предложението на Кито. Джулиан Асандж бе обявен за международно издирване от Швеция заради разследване срещу него във връзка със сексуален тормоз над две жени.

Още по темата
Тридесет и девет годишният австралиец, чието местонахождение в момента е неизвестно, категорично отхвърля обвиненията. Според него те са изфабрикувани с цел дискретидиране на WikiLeaks.

Разследването, твърди Асандж, е започнало с оповестяването, че WikiLeaks ще публикува хиляди секретни документи на Пентагона за военните операции в Афганистан и Ирак, както и профилите на десетки световни лидери, изготвени от Белия дом.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В днешно време да се опиташ да флиртуваш с някоя мадама и веднага те обвиняват в секс тормоз. Добре, че живеем в България и можем спокойно да шляпаме колежките по задниците, без те да се сърдят ни най малко.
6
3
 
27
 
! Отговори
PENE преди 13 години
Къде е оня С О П О Л , посланик Уорлик !?Нещо го няма по сутрешните блокове да дава акъл , както го е правил напоследък - ПОСТОЯННО ! ! !Докога трябва да ги търпим тея да ни се месят в НАШИТЕ работи , не знам ! ?
5
8
 
5
 
! Отговори
към 3 преди 13 години
Нещо повече, когато питат Асандж в едн интервю кога ще публикува инфо за 11 септември, той се смущава за момент, а после казва: Оставете тези конспиративни теории, намерението ми е да оповестя истината, а не разни слухове и догадки (при положение, че хиляди експерти и свидетели разполагат с данни). И аз мисля, че wikileaks е захарен памук на клечка, изеалното оръжие за дезинформация и клапа за напрежението.. блажени са верующите...
4
0
 
2
 
! Отговори
Wikileaks преди 13 години
Policies, plans, and efforts regarding relations with Russia, especially on strategic issues, such as energy, security, transportation, and trade. Details about personal relations between Bulgarian leaders and Russian officials or businessmen. Declared and secret energy agreements with Russia, Iran, other Caspian basin countries, and others.
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZASTO WikiLeaks NISTO NE PISHE ZA EVREITE I IZRAEL.MAI ZIALATA TAZI ISTORIA E DELO NA EVREITE.....
2
1
 
29
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
сащ нали бяхте голямата демокрация, к'во 'тана ,а? :) Ще набедявате човека че е казал истината....
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Потърси в Гугъл : Wikileaks BulgariaИма много интересни подробности за България!