Студенти нападнаха колата на принц Чарлз в Лондон

Протестите срещу вдигането на таксите за обучение набират сила
Обновена: 10 дек 2010 01:03 | 9 дек 2010 23:12,
81
Студенти нападнаха колата на принц Чарлз в Лондон
Снимка: БГНЕС

Британци, протестиращи в центъра на Лондон срещу повишението на таксите за обучение, се опитаха да нападнат автомобила, в който пътуваха престолонаследникът принц Чарлз и съпругата му – херцогинята на Корнуол Камила, съобщава Асошиейтед прес.

Престолонаследникът и 63-годината му съпруга са пътували към театър в центъра на Лондон, когато автомобилът им бил ритан от протестиращи.

Задното странично стъкло, където е седял Чарлз, е било счупено, а по автомобила е хвърлена бяла боя.

„Потвърждаваме, че колата на техни височества е била нападната от протестиращи на път за техен ангажимент в лондонския „Паладиум”. Техни кралски височества не са пострадали”, са съобщили от канцеларията на принца.

Членовете на британското кралско семейство винаги са придружавани от дискретна, но значителна охрана.

По-рано в четвъртък протестиращи студенти и ученици се покачиха върху паметника на Уинстън Чърчил срещу парламента и го заляха с боя.

По централните улици се събраха около 20 000 души, за обществения ред следят няколко хиляди полицаи. Скотланд ярд започна спешно мобилизиране на допълнителни сили заради нарастването на агресията от страна на протестиращите.

Според тв канала Sky News в безредиците са ранени 9 полицаи, някои от тях са пострадали сериозно.

Масовите и ожесточени протести в Лондон се провеждат на фона на подготовката на депутатите от парламента за гласуване по спорния законопроект за повишаване на таксите за обучение.

Правителството планира съкращаване на разходите за образование, като финансира образователните нужди с повишаване на стойността на обучението.

От 2012 г. минималният праг, който сега е 3290 лири, ще бъде повишен на 6000 лири на година с правото на университетите в отделни случаи да вдигат заплащането до 9000 лири на година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
повишиха ме .. хаха .. ей шменто !!!! имаш интелекта на амеба.. като правиш другите на прости по умен не ставаш.. *** си объл и не вдяваш!щот си объл.. т.е болшевик!шмекер .. ти от звания мое се възбуждаш.. при мен речакцията физиологична, не за друго.. съждавам ясно!марш мъгла анонимнно болшевишка!
34
3
 
1
 
! Отговори
смачкан от бачкане преди 13 години
искам да пикам на принца. и на целият световен крадлив елит !
33
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
ротестите срещу вдигането на таксите за обучение набират сила-a tuk nabira sila mizeriqta i prostotiqta na naroda,vse4ko mal4i i go tap4at,i vseki vika nali az sam po dobre ot drugiq,kvo mi puka,ama kato opre i do nego noja xukne da vika ama kasno,nqmame nie edinna naciq i tova si e egoizam bratko,na vsi4ko jivo u nas
32
1
 
2
 
! Отговори
Калин преди 13 години
какви идеалисти бе .. *** .. !пишманци!идеалисти - ***!
31
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
тишина казах!важи и за постоянното присъствие!
30
2
 
2
 
! Отговори
za 46 преди 13 години
нощна смяна дават гадовете......... но е платена, де ти вече идеалисти......
29
1
 
1
 
! Отговори
za 45 преди 13 години
Само ГЕРБ! Ела при нас ........това е заповед :)
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Pravitelstvoto ne se obvinqva za krizata! To se obvinqva v nekadarnost,bezhaberie,idiot6tina,SKANDALI ot mejdunaroden ma6tab,policei6tina i nikakvi idei kak da se izleze ot polojenieto! Mlad-mlad,da si na 40-45g. nai-malko. To normalen mlda 4ovek socialist nqma da stane!
27
1
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Тишина бе *** мазни далавери!!!
26
1
 
0
 
! Отговори
до 40 преди 13 години
Не му е виновна Англия. По-скоро то е виновно на Англия, че им се вдигат таксите.
25
1
 
1
 
! Отговори
za 39 преди 13 години
Добре де, не се чувствай засегнат :) написах го за тези ,които не са говорили по skype :)
24
3
 
2
 
! Отговори
Стар цоциалист преди 13 години
Само така, другарю! Подхвърляме на стадото некой лев за Коледа и те започват да блеят във възторг..........а ние цяла година - кеф ти консултации, кеф ти заменки...Венсеремос!
23
4
 
5
 
! Отговори
млад социалист преди 13 години
Вижте сега. Не издавайте, че и в другите страни нещата са зле, че има безработица и че се вдигат такси. Нека хората си мислят, че само в България е така, за да можем да обвиняваме за това правителството. Хората са наивни - ще ни повярват, както всеки път става.
22
0
 
2
 
! Отговори
za 34 преди 13 години
По повод коментар 26 си позволих да вметна, че безработицата на острова е 7.7 % официално......цифрата реално е по -висока защото много от безработните започнаха почасова работа , заради кризата........а тази цифра влкючва само имащите право на работа в крралството ... самонаети емигранти не са включени в статиститката, при тях безработицата е доста по-висока
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахахаха ... по ББС даваха как дойде конната полиция да ги гони студентите, те свалиха един конник на земята, коня подивя и го стъпка ...а и как щурмуваха полицейските заграждения ... тц,тц,тц!Англия добре се оправя и в момента като икономика, а явно и за в бъдеще добре ще се оправя - хора (макар и прости) растат там, а не служители и смачкани от живота безгласни букви! България да му мисли с тоя засапал и умърлушен народ!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
e hubavo..........az sym v London ot 8 godini
19
1
 
1
 
! Отговори
za 30 преди 13 години
tova pishat vestnicite tuk........
18
1
 
1
 
! Отговори
za 26 преди 13 години
7.7 % oficialno......... ama mnogo rabotiat part time........a emigranti i pr bez pravo na raobta nikoj ne gi broi
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Страшна кола има тоя. Поне да и е затъмнил малко джамците, че тия са специално за папараци
16
1
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 13 години
То че е зле, зле е, но не е толкова отчайващо, колкото ти казваш. Преди 1 месец писах доклад за безработицата в Англия и да ти кажа се справя доста добре в сравнение с много страни в Европа. Виж, Испания е зле. Имам познати испанци, които отидоха да работят в Лондон :)