Светлана Медведева възмути белгийците с капризите си

Първата дама на Русия проявила липса на такт
Обновена: 10 дек 2010 13:55 | 10 дек 2010 13:55, Елка Василева
137
Светлана Медведева възмути белгийците с капризите си
Снимка: БГНЕС

Докато президентът на Русия Дмитрий Медведев беше в Брюксел на срещата на върха на ЕС, неговата съпруга Светлана беше на „туристическо“ посещение в живописното градче Брюж.

След визитата белгийската преса „избухна“ с материали, чийто лайтмотив е фразата: „Първата дама на Русия за един ден преобърна Брюж с главата надолу и предизвика най-големите неудобства от години“.

От самото си начало посещението на Медведева започна лошо за местните власти, пише De Standaard. В 15,40 ч. нея я чакаха в кметството за среща с кмета Патрик Менарт. Била извършена голяма подготовка и били предприети безпрецедентни мерки за сигурност.

В определеното време обаче съпругата на руския президент така и не се появила на червеното килимче. Кметът е чакал цели 2 часа, се възмущава изданието.

Нещо повече – от руската делегация обяснили, че Светлана Медведева трябвало да си почине и след това да обядва.

По-късно на срещата си с кмета на Брюж първата дама проявила крайна недипломатичност и дори липса на възпитание.

Менарт я поздравил с победата на Русия в надпреварата за домакинството на световното първенство по футбол през 2018 г.

Медведева обаче отговорила: „Победителят получава всичко“. Това е прозвучало крайно нетактично, като се има предвид, че Белгия беше съперник на Русия в тази надпревара.

След кметството съпругата на руския президент се отправила към една от главните забележителности на Брюж – базиликата на Светата кръв, където присъствала на коледно представление. Тя пожелала непременно да отиде там половин минута преди полунощ, за да види коледните огньове. Освен това по нейно искане от Антверпен специално бил доведен руски свещеник, съобщава сайтът KW.be.

Програмата на Медведева освен посещението в кметството и базиликата била пазена в пълна тайна. Затова в нелека ситуация се оказали магазините, музеите и ресторантите, които били информирани непосредствено преди посещението на Медведева. Това обаче не било най-сериозното безпокойство.

Белгийците били потресени от шопинга на първата дама.

Магазинът за дантели Rococo съществува в Брюж от над 20 години, но за първи път неговите служители трябвало толкова дълго да се обясняват с клиент.

Пристигайки, Медведева показала с очи шал на витрината. Но това е ексклузивна дантела от ХVІІІ век, уникална и безценна. Не мога да я продам в никакъв случай, разказва собственичката на магазина.

Трудно било да се убеди президентшата. „Разбирам“, казала накрая тя и продавачите изпитали невероятно облекчение.

Дошъл редът на Choco-Story – музея на шоколада в Брюж. Неговият персонал, както и кметът, часове наред чакал височайшето посещение. Служителите били особено впечатлени от изобилието на телохранители – те били 20 и се държали много спокойно.
От музея Медведева си купила джин и течен шоколад, а подарила руски шоколад.

Следващите „жертви“ на капризите на първата дама на Русия станали белгийските ресторанти. За Медведева и обкръжението й била резервирана маса за 20 души в тризвездния Karmeliet. Накрая обаче там не се появил никой, а администрацията дори не била предупредена. Оказало се, че президентшата си променила решението в последната минута и предпочела ресторанта Duc de Bourgogne на брега на канал.

И на това заведение обаче не му било леко. Персоналът разказва, че трябвало да носят менюто 6-7 пъти. Медведева променяла поръчката си, след като предишното поръчано вече се приготвяло, а понякога и след като вече било донесено.
А съпровождащата я охрана се оплакала от проблеми с кърпите в тоалетната.

Никога досега администрацията не била виждала и чувала за подобно поведение и подобни забележки по свой адрес.

Едва късно вечерта съпругата на руския президент се върнала обратно в Hilton Hotel в Брюксел. Тя вероятно дори не знае какво е струвало нейното посещение на един от най-красивите градове в Европа, заключава пресата, цитирана от NEWSru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГОЛЕМИЯ СИ Е ГОЛЯМ. МАЛКИТЕ БЕЛГИЙЦИ ЩЕ ДТОЯТ МИРНО-ИНАЧЕ НЯМА ГАЗ.
109
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе това са руснаци бе, какво се учудвате. Те нямат капка възпитание, проста е жената, *** е и мъжа й, проста е и нацията
108
4
 
10
 
! Отговори
малкият принц преди 13 години
Интересно как щяха да реагират белгийците и какво щяха да напишат тукашните ***, ако същото го беше направила жената на Обама. Половината Европа не познава Русия още по-малко в сегашни дни. Колкото по-реномирани са посещаваните обекти, толкова повече трябва да са готови да отговарят на изискванията на клиента, защото той винаги е прав. Трябва да са доволни и горди, а не да се държат като ощипани парвенюта след това. И все пак това е Русия, половината титли от Европа са далеч по каризни.
107
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
егати хпопотама. ужасТ!
106
6
 
3
 
! Отговори
крачкомер преди 13 години
абе ,че е *** с много пари е повече от ясно ама и Белгийците са надувки няма спор! тва са двете крайности ..аз ако бях щях да и поръса ястието с мъжко семе да хапне по хубаво
105
4
 
8
 
! Отговори
културна бариера преди 13 години
Явно в Русия имат по-добро обслужване, колкото и да трудно за вярване поради наложени стереотипи. В случая капризни са белгийците, а не Медведева.
104
4
 
10
 
! Отговори
вор преди 13 години
Свинята и да я извадиш от *** и в дантела да я облечеш пак си остава ***.А явно и има много почитатели от сродната бг ***.Това ни е останало сигурно от Иванко-свинарят.Само че нашите нямат петродолари и само точат лиги пред телевизорите.
103
5
 
6
 
! Отговори
bobo преди 13 години
Kompleksite sa si kompleksi. Kakvoto i da imash si ot Rusia, a ne ot Europa.
102
9
 
17
 
! Отговори
щирлиц преди 13 години
Великият(колко е велик,негова си работа)Хулио Иглесиас идвайки в София беше разрешил на фотографите да го снимат само от по-ниска позиция.Това ***!С.Медведева даже ги е минала по съкратената процедура,да не се мислят за много велики.Това трябва непрекъснато да им се набива във високомерните западняшки канчета,докато проговорят руски без акцент!!
101
2
 
5
 
! Отговори
до а аз преди 13 години
Бъди сигурен, за пари ще го направет, и ще питат за още.
100
5
 
13
 
! Отговори
а аз преди 13 години
а аз ако бях на нейното място, ще накарам белгийците да донесат тази дантела опакована, до Москва , и то пеша.
99
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Ако бях на нейно място, на белгийците щех да им покажа къде зимуват раците. Ако това в статията е истина, евала на Медведева.
98
5
 
12
 
! Отговори
феодосия преди 13 години
99% пишещи тук, май избиват събствени комплекси! Бягайте в бутиците втора употреба, че днес работят само до обяд,ще закъснеете.
97
7
 
9
 
! Отговори
da-da преди 13 години
Май трябва малко да отслабне- с поне 10 кг.императрицата.Нищо нередно-просто избива руските си комплекси.
96
6
 
17
 
! Отговори
тж преди 13 години
Пази Боже сляпо да прогледне!!!.-Какво очаквате от селендурка.
95
3
 
21
 
! Отговори
КЕЙФ преди 13 години
тази"нова руска",що не дойде в българия на шопинг. Ще е заведем в бутици 2употреба, има да рови с часове. Няма начин да не намери брюкселска дантела, и то без пари.
94
9
 
9
 
! Отговори
татанка йотанка преди 13 години
Малко ги е юркала - ако имах нейтите възможности, това щеше да им се види като разходка в парка.
93
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво като са носели менюто 6-7 пъти, трябва да се радват че са избрали тях, а не някои дтуги. За забележките за кърпите - ами ако има проблем значи има какво толкова. А като влезеш в магазин да си купиш нещо, очакваш че всичко изложено се продава. Не мисля, че поведението на Медведева е чак толкова скандално. Американските делегации са доста по скандални, ама БГ журналистите не пишат за тях. Да не говорим за Посланника на САЩ - герой от БГ сериал. Който се е вживял в ролята на месиия.
92
9
 
17
 
! Отговори
nasi преди 13 години
боже....боже.....много сте злобни бе хора....не е нужно толкова много жлъч........светът не може без Русия - разберете го........империя е това не пясъчен колос като Америка от сто години............ФАКТ
91
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Новая Руская!!!