Вензелът "WC" – принц Уилям и Кейт

Британското кралско семейство се сблъска с нов проблем
19 яну 2011 19:42, Елка Василева
99
Вензелът "WC" – принц Уилям и Кейт
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

С хералдически проблеми се сблъска британското кралско семейство при подготовката на предстоящата сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън, съобщи ИТАР-ТАСС.

По традиция на всички официални документи на прочутата двойка, а също на многобройните сувенири за широката публика, трябва да има вензел, съставен от първите букви на имената на младоженците. За Уилям и Кейт обаче това съчетание е "WC" (William и Catherine Elizabeth "Kate" Middleton), което по цял свят се асоциира с тоалетните.

Когато британската кралица Елизабет Втора видяла първите ескизи с  монограма на внука си и на бъдещата му съпруга, била неприятно изненадана, тъй като не подхождат на кралска фамилия, твърди източник от Бъкингамския дворец.

В резултат е било решено да се сменят местата на буквите.

Сега вензелът е CW. Именно този монограм ще бъде на всички официални сувенири, които се пускат във връзка със сватбата на 29 април.

В момента кралските съветници решават по-сложния въпрос, а именно след коронацията на принц Уилям, който е втори поред в наследяването на трона след баща си принц Чарлз, подобна рокада ще е недопустима по кралските канони. В  резултат Уилям видимо ще трябва да промени името си, преди да бъде коронован. 

Кралският монограм се поставя на обществени и държавни сгради, а също върху официални документи.
 

 


(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
17
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
По тая типично английска логика Чарлз и покойната лейди Ди рязко са вдигнали продажбата на CD устройства в Кралството. Което не би ме учудило. Изобщо.
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е нелепо. Ако някой от кралското семейство смята, че има опасност да бъдат сбъркани с ***, по-добре да дърпат шалтера и да скачат дружно в Темза...
69
3
 
7
 
! Отговори
Палани-ВИС2 преди 13 години
Малцинствата по света гладуват и биват рипресирани а тези ми са занимават с глупости
68
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Със "С" като Катрин. Егати куфелщината и парадоксите в някои езици и особено в англ-ия дето всяко име си го казват буква по буква да се разбере кой кой е.
67
1
 
1
 
! Отговори
ined преди 13 години
Между другото Bill е умалително на William. Какъв е проблема го прекръстят на принц Бил (като Бил Клинтън или Бил Гейтс) и монограма да е BC.
66
1
 
15
 
! Отговори
ined преди 13 години
М-м-м чудесен монограм CW с коронка - с кеф ще си го сложа на вратата на ***...
65
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крьеменче, там във WC-то в Стара Загора ли го научи този речник? Нье е зле да са култивираш малко, да идьеш на Софията, свет да видиш както се казва.
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само че едно прекръстване струва много пари. А така е по евтино като разменят буквите от WS на CW.
63
4
 
3
 
! Отговори
Познавач преди 13 години
Тази булка ще сложи рога на мъжа си по-рано дори и от свекърва си. Тъй, че не си струва да я слагат в кралски вензел. Много палава ми изглежда.
62
0
 
6
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Е ако се прекръсти Katherin вeместо Catherine, не мисля ,че ще свърши света!
61
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кременче ! Взими да оплитеш тирлици на двье куки . Тъй да ти е добрье там дет си.
60
1
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
а докога ще ни занимават само с плочките в банята на правешката аристокрация ? докога вонята на ромските влашки .. *** от правец .. ще ни обливат от ефира !! комунистическата аристокрация Смърди !!
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази Кремена Цаг е може би някоя стара баба в деменция, в Уругвай или в Аржентина, избягала като дете през септемврийското 22 г. Има диалект като през 24 г. и се забавлява с и/нета.
58
1
 
10
 
! Отговори
отврат преди 13 години
Знаеш ли Кремена, чета твои коментари не за първи път и мисля, че е време да престанеш с дебилщините. Ако няма какво да кажеш или не можеш да вземеш отношение по темата по-добре ни спести оригиналностите си.
57
1
 
2
 
! Отговори
лала преди 13 години
бла/бла
56
6
 
2
 
! Отговори
krimena st zag преди 13 години
DO BRAVO: INFURMATII-bih pisala As...As sam idna tcinitelka na KOREGTNIAT BG.IZIK....Vidnash SUSpendirah idna moia Slojitelka-poneji Ne utdavashe NIOphodimoto ovajenie na IZIKAD NI....TI SI PRAV.INA4I.!!((Oba4e TEMATA e SVADTBATA na WILLIAM+KATE..vse pak--
55
1
 
2
 
! Отговори
Чужденец преди 13 години
хайде стига - пише се информации, информациите. учете езика си роден !
54
8
 
2
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
INFURMATZIA e prudaval REUTER-Parvu e zapo4nal sas POSHTENSKI GALABI....Infurmatciata e naiiiii-Skapiad Artikol za Prodan f Svita===Aprupos SVADTBA faf WINDSOR-As ma omilavat tes 2ta-Printza+neguvata SUNNY GIRL-prostu sa O4irovatelni,mili,zemnu...Istestvini..THE ARE ACTING NATURRRRALY.....VERY BRITISH..Neka da im pojilaem LOVE+PEACE+a lot of KIDS..
53
0
 
12
 
! Отговори
БРАВО! преди 13 години
ИМА НАДЕЖДА ЗА БЪЛГАРИЯ,ЗНАЧИ!НЕ СА СЕ СВЪРШИЛИ ЦЕНИТЕЛИТЕ НА ПРАВИЛНИЯ ЕЗИКРАЗБИРА СЕ,ЧЕ ИМА МН.ЧИСЛО! ИН-ФОР-***-ЦИ-И ПОВТАРЯМ:ИНФОРМАЦИИ С ДВЕ И НИКАКВО ЙНЯМА ДУМА В МН.Ч ДА ЗАВЪРШВА НА Й
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
информация - ед. ч : информации - мн. ч : членувано - ....те. медии - мн. ч ... те членувано