Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!

Правосъдният министър на страната е подал оставка
Обновена: 21 фев 2011 17:15 | 21 фев 2011 17:08, Елка Василева
167
Мюсюлмански лидери: Либийци, на бунт!
Снимка: Ройтерс

Коалиция от либийски мюсюлмански лидери публикува декларация, в която обявява на всички мюсюлмани, че е техен дълг да се разбунтуват срещу властта в страната.

„Те демонстрираха арогантна безнаказаност и продължават, дори засилват кървавите си престъпления срещу човечеството. С това демонстрират пълно пренебрежение към пътя на Бог и неговия любим пророк“, пише обединение от ислямски духовници в Либия.

„Това ги прави недостойни за подчинение и подкрепа и прави бунта срещу тях благословен от Бога дълг“, пише в призива на духовниците, цитиран от Reuters.

Междувременно беше съобщено, че либийският министър на правосъдието Мустафа Мохамед ал Джелеил е подал оставка заради „прекомерната употреба на сила срещу антиправителствените протести“. Това съобщи на страницата си в интернет частният вестник „Курина“.

Медията научила за оставката в телефонен разговор с министъра, засега няма официално потвърждение на информацията.

Още по темата
21 фев 2011 12:27
128

Военновъздушните сили на Либия пък са нанесли удар срещу опозиционните демонстранти в Бенгази. Това съобщи телевизия BBC News.Уточнява се, че целта на удара е била военна база, чийто персонал е преминал на страната на противниците на режима.

Информация за жертви сред участниците в протестите засега няма.

Както съобщи по-рано телевизия „Ал Джазира“, във втория по големина град в Либия Бенгази полицията е преминала на страната на демонстрантите, в резултат на което градът се е оказал под контрола на противниците на режима на Муамар Кадафи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
1
 
! Отговори
libiec преди 13 години
SEGA IMAMITE 6TE VZEMAT VLASTTA.TOVA LO6O.GDAFI DAVAL NA CEL NAROD OBRAZOVANIE I ZAPLATI I ZDAVEOPAZVANE BEZ PARI.A AL4EN IMAMI SIGUR NE DAVA.DA JIVEE GDAFFI.
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е че Третия Антихрист и кликата уахабити около него, които се намират в Саудитска Арабия са организатори на тези уж революции за доброто на хората, но истинската им цел е не установяване на демокрация, а да свалят светските режими и да се установят ислямитски правителства, които обединени да се изправят срещу Израел с цел унищожаването му, а от там световна война ни е 100 % сигурна. Така че под прикритието на добрите намерения се крият пъклените планове на войнстващия ислям.
155
1
 
0
 
! Отговори
:-))) преди 13 години
....едно време когато откриха комплекса загорка в ст. загора около 86г. или там някъде на тоалетната на първия етаж имаше един *** казваше се БЕНГАЗА дали има някъкъв либийски родов корен се чудя......Не , това е съкращение от Бени ***.....беше местния ***.....:-))))))))))))
154
0
 
3
 
! Отговори
ИЦО преди 13 години
Нострадамус е казал че камили ще пият вода на дунава.Нещата не вървят на добре с тези бунтове който стават по арабските земи.
153
0
 
5
 
! Отговори
топъл хляб преди 13 години
Стана ли ви ясно кой навдига тълпата и защо има толкова много жертви и тепърва ще започват кръвопролитията . Естествено това са надрусаните ислямски лидери дето се провикват от джамиите и крещят по мегафоните . Тези психясали *** разбуниха целия арабски свят и изсраха такова голямо *** че ще има да го дъвчат столетия наред .Да ги трепе Кадафи , жалко че Мубарак излезна толкова толерантен , щото щеше да е много интересно.Това не са бунтове за хляб--те го имат даже топъл
152
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZAD VSICHKO STOIAT USA -- WTE VZEMAT PETROLA I WTE OBREKAT HORATA NA GLAD. -------------- Ти какво предпочиташ? Ние да умираме от глад при цени на петрола от $150?
151
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво толкова ги съжалявате тия животни? Петрола им трябва да се конфискува в полза на белия човек. Това е.
150
1
 
6
 
! Отговори
Боян преди 13 години
Те и Иран направиха революция и искаха демокрация и си я получиха.
149
0
 
7
 
! Отговори
Петко Чапаев преди 13 години
От либийската мъгла ще се появят ортодоксални мюсюлмани,които чрез шариата ще поведат битка срещу целия християнски свят.Сложили ръка на петрол и газ,внимателно изучавайки "мъдрите" съвети на вожда и учителя Бен Ладен,те ще стъпят на европейска земя и тогава ще ни е бедна фантазията.Дано не съм прав,ама нещата май ще отидат в тая посока
148
0
 
1
 
! Отговори
Това е... преди 13 години
миризмата на много петрол,а той е скъп.Кой ли ще го има сега...?
147
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
едно време когато откриха комплекса загорка в ст. загора около 86г. или там някъде на тоалетната на първия етаж имаше един *** казваше се БЕНГАЗА дали има някъкъв либийски родов корен се чудя
146
0
 
13
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Чета и се чудя на безхаберието и незнание.Кадафи га коткаха,но присъщата на арабите лукавост изнерви кукловодите.До 1986г. в Либия имаше стандарт и то висок.Вкараха ги в ембарго и стана като у нас,управляващите се самозабравиха. Народа му писна и ето резултата.Бунтове и революции се спретват отвън.От там се подклаждат и финансират.Френска,Октомврийска,Пражка,Полска,Украинска и където се сетите!Кукловодите не дремят!Нас ни изтласкаха,англичани и американци се ширеха и ето резултата.Много петрол!
145
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това са поредните ходове на масоните. Света да се отврати от политиците, които същите тези масони са управлявали. Когато всички се отвратят от политиката, тогава идва новото. Едно световно правителство. В началото ще е хубаво, докато един ден не се осъзнаем, че сме се првърнали в роби.
144
2
 
8
 
! Отговори
обесения садам преди 13 години
или кадафи кляка на щатите,той е дърта ***,или удобно поставено от белия дом правителство..ако ли не...война бе хора...това е просто толкова ясно че не може повече...ще се започнат медиите да говорят за липсата на човешки права,масови екзекуции,оръжия за масово унищожение,бази на терористи...то това и конспирации не са вече..то на всеки му е сно за какво иде реч..е ,почти на всеки ;)
143
4
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
za6to 6te otidem na anadola ot zemite ni----anadola 6te doyde ako trebav pri nas --trakiqtan e na6a--ay siktir..
142
6
 
2
 
! Отговори
Manqkas преди 13 години
Mislq 4e e vreme i nie da se vidgame na bunt :)Anti upravlqva6tite :Ddamn
141
6
 
8
 
! Отговори
аз преди 13 години
ти си болен мозък , мюслиманино , какво правиш в България отивай си в турция или по точно в анадола там е твоята родина
140
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХОРАТА НЕ СА РЕШИЛИ ДА СВАЛЯТ КАДАФИ.ЯВНО ИМА ВЪНШНА НАМЕСА ОТ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ОТ БОГАТСТВАТА НА ЛИБИЯ СТРАНИ КАТО САЩ И ИЗРАЕЛ.ТО4НО КОГАТО САЩ ФАЛИРА И ПОТЪНА ДЪЛБОКО В СОБСТВЕНАТА СИ КРИЗА И ТИНЯ,ЕВРЕИТЕ ЗАГУБИХА МОЩА И ПАРАТА НА СВЕТА , ТО4НО СЕГА АРАБИТЕ РЕШИХА ДА СВАЛЯТ РЕЖИМА СИ.
139
2
 
5
 
! Отговори
до-141 преди 13 години
Когато си глупав е за дълго,понякога за цял живот.....Излишно е да споря с ***.... той си остава ***:))))
138
2
 
10
 
! Отговори
DN. преди 13 години
ZAD VSICHKO STOIAT USA -- WTE VZEMAT PETROLA I WTE OBREKAT HORATA NA GLAD.