Японските депутати намаляват заплатите си

Парите ще са за помощ за възстановяването на страната
28 мар 2011 18:00, Елка Василева
49
Японските депутати намаляват заплатите си
Снимка: Reuters

Ръководството на управляващата в Япония Демократическа партия одобри законопроект за временно намаляване на депутатските заплати с 30 процента в полза на възстановяването на Япония от бедствията. Това съобщи централата на партията, цитирана от ИТАР-ТАСС.

Спестените средства ще бъдат предоставени за възстановяване на районите, пострадали от земетресението и цунамито от 11 март.

Предвидено е мярката да действа половин година, пише БТА. Тя ще отнеме по около 3 милиона йени (37 000 долара) на депутат, а сумата ще възлиза на 2 милиарда йени (24 милиона долара).

Законопроектът ще бъде предаден за разглеждане на опозиционните партии, посочиха източниците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: трусът в Япония
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
23
 
! Отговори
crus преди 13 години
Кога ще ги стигнем Японците...........................................................................
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поздрав за всички в парламента: кво мислите, свиркаджии??
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България е съвсем друг свят с друго мислене и култура, която винаги е имала най-високата култура и традиции, въпроса е че те се губят, никой не предпочита работа с труд веки мисли за лесното вече, което е много жалко, за разлика от японците- дисциплинирани и трудолюбиви.
24
0
 
15
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Япония е съвсем друг свят, съвсем друго мислене и култура, хората са имали, имат и винаги ще имат ценности, нещо което българина няма и не знае какво е.
23
3
 
29
 
! Отговори
аватар преди 13 години
Японските депутати намаляват заплатите си, Браво на Японците!!! България сме на последно място в ЕВРОПА, ...Българските Депутати си гласуват по 500лв месечно, за гориво!!!
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Страхотен народ!Това не е мързеливия и за келипирица българин.
21
1
 
40
 
! Отговори
Мето преди 13 години
Япония е с население около 127 000 000. По данни от горната статия числото на депутатите им е 650. Което означава, че в България при 7 000 000 население би трябвало да има 14 депутати.
20
0
 
17
 
! Отговори
5ko преди 13 години
teq qponci isre6tu tqh da bqgame nemojem da gi nastignem!!!!
19
1
 
29
 
! Отговори
Az преди 13 години
До 17.Да ама японските депутати НАИСТИНА живеят от официалните си доходи.
18
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Як популизъм ги тресе японските депутати!!! Ще си намаляват заплатите!!!!Къде бяха същите депутати, когато покриваха пропуските в сигурноста на АЕЦ Фукушима? Тогава явно са си прибирали подкупи за да си мълчат и всички да са хепи...Целият японски политически елит би трябвало да си подаде оставка след една такава трагедия и скандали със системно прикриване на проблемите на АЕЦ Фукушима!
17
1
 
33
 
! Отговори
цецка цачева преди 13 години
да пресметнем: 30 процента от депутатската им заплата за един месец е около е 6100 долара, следователно едномесечната заплата на един японски депутат е около 20 000 долара. Другарки и другари депутати, да вземем пример от японците - да си вдигнем заплатите до размера на техните!
16
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На нашите ще трябва да им вдигнат заплатите с 30%, защото засега с геройски усилия успяват да предпазят България от цунами.
15
1
 
21
 
! Отговори
Киро преди 13 години
у НАС ДЕПУТАТИТЕ се сплотяват като единни и са приятели по отношение- КРАДЕНЕ ОТ НАРОДА тоест НАС...имате да чакате депутат особенно тия с два и повече мандати да отдели от заплатата си тоест от наще данъци за някой в БЕДА!!
14
3
 
9
 
! Отговори
xx преди 13 години
че оня мутроподобен 6 апартамента ще трябва да ремонтира кат се добавят вилите и другите на името на родата ква заплата държавния резерв ще опоска за ремонти
13
1
 
9
 
! Отговори
Hasan преди 13 години
abe v tozi sait deputati nqma li? vsi4ki glasuvat protiv deputatite... ili ne znaqt kak da glasuvat? ha ha ha ha ...egati ta$aka...
12
2
 
53
 
! Отговори
Otvorko преди 13 години
ТОВА Е НАРОД, ТОВА Е ПРАВИТЕЛСТВО...........
11
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а нашия посланик пръв избяга от посолството,нищо,че е пратен там да помага на българи в каквато и да е беда.....изобщо,нашите мислят първо за кожата си,второ-за дебелите си *** и трето - само за първите две !
10
1
 
51
 
! Отговори
Az :) преди 13 години
Да не чува Господ, но ако в България тресне такова земетресение и има такива последици, нашите депутати ще си увеличат заплатите, за да може да се стабилизират самите те... "Горкичките"... Да ги кълне ли човек, да ти съжалява ли, но какво да се прави, ние си носим кръста, ние ги избираме :))
9
1
 
37
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
До 1Ти къде си видял приятелю български депутат да си резне паричките,те ако има начин ще си сложат заплата от по 1 000 000 лв.Те не намаляват,за себе си,а си увеличават.Пример:Командировки,представителни,наем,манджа и т.н.Ти беден депутат да си видял нявга????Те са безкруполни,без аначение от партията която представляват.
8
1
 
36
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Моля не пускайте такива статии-може да заразят нашите депутати и да решат и те да си намалят заплатите . Ще умрат от глад и какво ще правим без тях?