Рускиня почина от фалшив алкохол в Турция

Други шестима руснаци са в крайно тежко състояние
30 май 2011 15:11, Елка Василева
58
Рускиня почина от фалшив алкохол в Турция
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Руска туристка почина в турския курорт Бодрум от отравяне с фалшив алкохол, а още шестима руски граждани са в реанимация в крайно тежко състояние, съобщиха за РИА Новости от генералното консулство на Русия в Анталия.

Турска компания организирала през нощта срещу 27 май плаване с яхта за група от 70 руски туристи. На 28 и 29 май туристите започнали да се оплакват от загуба на съзнание, повръщане.

На всички, потърсили медицинска помощ, е поставена диагноза отравяне с некачествен алкохол, съобщиха от генералното консулство.

Въпреки действията на лекарите през изминалия ден рязко се е влошило състоянието на седем души. Лекарите не успели да спасят живота на 28-годишната Мария Шаляпина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как Турция ще влезе в ЕС никога те всичко тяхно е некачествено и менте и България е залята от техните ментета .
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази новина я няма по турските медии, новината да не е от миналата година или измислена.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който пие купешки измишльотини с гръмки имена, рискува да свърши като рускинята. Пийте си домашна грозданка и не ги слушайте, че и тя била опасна, така плашат за да се купуват техните ментета.
11
15
 
7
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Не става въпрос само за "турската вечер", а за обстановката като цяло! В почти всички заведения звучи противна турска музика, магазините са с обслужване тип "Капалъ чарши" - задължително "пазарлък", докато лежа на шезлонга и си почивам се чува пискливият гласец на ходжата! Как да ти го кажа по-леко...Предпочитам звукът от църковни камбани, музиката на Каррас и европейско поведение от обслужващият персонал, пред мазните усмивки на Хасан и Айше, които ми викат "Мараба, Комшу!" Въпрос на избор! :-)
10
8
 
16
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Вие все с тия КАЦИКИ-гърците сравнявате...В Гърция можеш да си останеш гладен.Явно само при тези кози ходите и не сте виждали какво значи богата с храна маса.В Турция не успяваш да си вземеш от всичко,НЯМАШ 2стомаха,но и по нашите хотели има страшно много вкусна и богата храна.НО ВИЕ МРАЗИТЕ НАШЕТО МОРЕ...СТОЙТЕ СИ В КИРЛИВАТА ГЪРЦИЯ.......
9
5
 
11
 
! Отговори
do 8 преди 12 години
Незнам точно къде си гледал *** маанета имаш една турска вечер за 7 дневен престой, и никой не те задъжава да слушааш маанета в тази вечер. Сиртакито не е ли тип гръцко маааане или може би нещо друго?
8
10
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Щом те влекат *** маанета, прав ти път към Турция...Ако хранене на блок маса в "5 звезден" хотел в Анталия ти изглежда нормално, то за останалите хора може и да е странно такова обслужване...
7
5
 
14
 
! Отговори
do 3 преди 12 години
явно никога не си бил в турция за да видиш какво значи обслужване. Мляките пасти да рупат в роза сладкарница...
6
9
 
6
 
! Отговори
не преди 12 години
те там са като китаиците фанелка на ман4естър ако другаде е 100 лева там е дест правете сметка за ка4еството
5
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за хората.Иначе сигурно си е било готино.Яхтичка ,моренце веселба.Те пък и тея *** от страна на турците.Нали са уж по по-от Европата?Къде в Европа ще си наемеш яхта и там ще пукнеш от метанол със надпис на скъпо уиски например? *** на дребно.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo hranata im sto gode stava :)
3
14
 
23
 
! Отговори
Турист преди 12 години
"Ол инклузив" е доста странно понятие в Туркия и България...В Гърция няма такива проблеми - добро обслужване и качествена храна и алкохол! Докато родните хотелиери не започнат да се отнасят с туристите като с хора, дотогава и ще летувам в Гърция. Турция въобще не е вариант - ориенталски свинщини и мазни гьобеци, не благодаря!!!
2
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дори каления на всичко руски организъм не издържа на турското менте !
1
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В турция освен менте друго произвежда ли се ?