Франция спря продажбата на три вида семена

Причината е заразата с ешерихия коли
Обновена: 25 юни 2011 17:28 | 25 юни 2011 17:28,
1
Франция спря продажбата на три вида семена
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Франция спря продажбата на три вида семена, свързани с  британска компания, след като осем души бяха хоспитализирани  заради заразата с бактерията Ешерихия коли, предаде Асошиейтед  прес.

Резултатите от изследванията на двама от осемте болни  показаха, че инфекцията е причинена от същия щам на бактерията,  който причини смъртта на 44 души (41 от които в Германия) и  разболя над 3700 души. 

Френският държавен секретар за търговията Фредерик Льофебр  посочи късно снощи, че разпореждането включва семена на сминдух  (замбун или тилчец), синап и аругула, свързани с британската  компания за продажба на семена и растения Томпсън енд Морган  (Tompson&Morgan).

Още по темата

Компанията е сред най-големите британски  фирми за продажба на семена и растения по пощата и е доставчик за градински центрове в цяла Европа. 

Разследване на френската служба за конкуренцията,  потребителите и борба с измамите установи, че двама от осемте  хоспитализирани са яли кълнове от трите вида семена на училищен  празник в град Бегл в Югозападна Франция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Францияешерихия коли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много гладни тези западняци! - не могат да изчакат да поникне семката както трябва...ха ха ха...ама като си измислят диети-така е. защо не набиват свинско през зимата и риба през лятото ? от тези диети - само глад и болести !