Хамид Карзай се разрида на гроба на брат си

Две експлозии избухнаха в Кандахар след погребението на Ахмад Вали Карзай
Обновена: 13 юли 2011 11:37 | 13 юли 2011 11:37,
11
Хамид Карзай се разрида на гроба на брат си
Снимка: Reuters

Афганистанският президент се разрида на погребението на брат си Ахмад Вали Карзай, който беше убит вчера от един от най-доверените си охранители. На погребението на най-могъщия мъж в най-несигурната част на Афганистан присъстваха хиляди хора.

В Кандахар, крепост на талибаните, избухнаха две експлозии след погребението и повишиха допълнително напрежението в провинцията, управлявана до вчера от Ахмад Вали Карзай.

Най-малкият брат на президента и един от най-влиятелните хора в Южен Афганистан беше застрелян от доверен охранител на семейството в дома му в Кандахар.

При изключителни мерки за сигурност президентът Хамид Карзай, който долетя в Кандахар часове след убийството, водеше днес многохилядната траурна процесия от Кандахар до родното им село Карз, на около 20 километра.

Придружаваше го семейството му и някои от най-влиятелните лидери в страната. Президентът падна на колене до гроба на брат си, стисна ръката му и се разрида, докато хората го гледаха. Притеснени, приближените му го дръпнаха, предупреждавайки го, че го записват телевизионни камери.

Ахмад Вали Карзай беше застрелян от Сардар Мохамад, един от ръководителите на екипа охранители на семейство Карзай, който познавал жертвата си от десетилетия. Мохамад бил застрелян от други бодигардове секунди след като открил огън.

Още по темата
Талибаните поеха отговорност за политическото убийство на най-високо ниво през последното десетилетие.
Ахмад Вали Карзай, който ръководеше местния съвет на провинция Кандахар, дължеше влиянието си не на позицията, а на племенните си и семейни връзки, както и на значителното си състояние.

Беше обвиняван, че е спечелил парите си от търговия с опиум и че има връзки с ЦРУ, което той и брат му, президентът, отричаха.

Неговата смърт оставя вакуум в южната част на Афганистан, където властта е разпределена на племенен принцип.

Въпреки че в йерархията беше под губернатора на провинцията, Ахмад Вали Карзай практически управляваше и беше представителят на брат си за Юга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
Brata na Karzai ne e imal vruzki c CIA.Ima nekakvo nedoruzomenie.
10
0
 
1
 
! Отговори
смешници преди 12 години
до време и не си4ко зависи от турция колкото и да ви се иска има и други игра4и китаи русия америка арабите секи си дарпа 4ергата кам себеси е разбирасе секи според вазможностите а турция няма нито нефта на арабите нито хората на китаи нито оръжията на америка и русия но си живеите в своя розов турски сериял забулваите си жените и си мислете 4е си4ки ви се васхищават пак хората по света като 4уят турци оф пак ли тея . както беше с гюл ако може да няма визи за турци ама хората го отрязаха с европ
9
0
 
1
 
! Отговори
смешници преди 12 години
нещо мака те е налегнала по убитият ти брат ама докато ядохте кюфтаци от дрога не ревахте те така и мюсюлманите в родопите ровят в тютюна няма лошо ама преди го продавахте на руся вярно комунисти вярно за жалти стотинки ама се някви пари сега като спрат цигарите в европа 2015 и отиде коня о ряхата но коит за кот е у4ил 100 години един тютюн хората им казват по4нете п4еларство нещо разли4но те се дарпат като с джамиите и религията им еми *** от глад и се изселваите кам турция ама и там си4ко
8
0
 
0
 
! Отговори
EL TURKO преди 12 години
Turskite sekretni slujbi likvidiraha dosta ot priyatelite na Ahmed Karzay!! Brat mu robuvashe na yankite, zatova be likvidiran ot nay verniya mu voyn!!
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
така е всички американски *** които досега играха по свирката на чичо Сам ,скоро като този ще ревът като ранени глигани
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да видим кой ще плаче на гроба на Карзай, когато янките си оберат крушите и талибаните го обесят за краката, като направиха с Наджибула след изтеглянето на руснаците...Или пък ще бега с тях като Бабрак Кармал, за да умре в некой хоспис...
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците обучаваха талибаните да се борят с руснаците...Сега им се връща два ката!
4
3
 
13
 
! Отговори
Хм преди 12 години
щеше да е новина ако се беше разсмял..
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тукашните талибани сега са червени "бизнесмени".Услади им се капитализма.Но не се лъжете,че са приели нормите на демокрацията и свободния свят.Под наметнатите *** кожи просвятват змийски очи и тракат вълчи зъби,готови да убиват отново..и отново..и отново...
2
0
 
26
 
! Отговори
Ех преди 12 години
Богат или беден , президент или клошар - всеки е човешко същество и да плаче от мъка по починал близък е най- нормалното нещо на света!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I TUKA6NITE TALIBANI IZBIHA MNOGO SLED 9.X 1944 A DECATA IM SEGA SA CHERVENI ..DEMOKRATI..