Сервитьорка отряза британския премиер

Дейвид Камерън почива със семейството си във вила в Тоскана
Обновена: 1 авг 2011 18:33 | 1 авг 2011 18:32, Елка Василева
63

Снимка: Reuters

 

Отпускът на британския министър-председател Дейвид Камерън в Италия започна с отказа на келнерка да го обслужи в кафене в град Меркатале Валдарно, в района на Кианти, съобщи в. "Дейли телеграф".

На молбата на британския министър-председател да донесе кафе, келнерката отвърнала, че е много заета, в заведението има много посетители и го посъветвала да си налее сам. Наложило се Камерън да сервира лично на себе си и на съпругата си.

По-късно келнерката е признала, че не е познала британския министър-председател. Тя обаче побързала да се оплаче, че Камерън не й оставил бакшиш.

Дейвид Камерън и семейството му почиват това лято във вила в Тоскана. Британският премиер ще прекара тук две седмици в имение от 18 век. Тоскана до неотдавна беше любимо място за отдих на предшественика на Камерън – Тони Блеър.

Вилата, която е наел Камерън, е в близост до гред Меркатале Валдарно, в района на Кианти. Там съсед на британския премиер е певецът Стинг.

Камерън, съпругата му Саманта и трите им деца делят вилата, намираща се насред голямо частно имение, с още две семейства. Те са платили за почивката по 11 000 евро на седмица.

Делът от тази сума на семейство Камерън е 5800 евро. Имотът е собственост на производителката на вино Лучия Санджуст Бацоки. Тя и синът й Лука произвеждат там винарските сортовете санджовезе и мерло на площ от 77 акра. Заради редовните посещения на Тони Блеър в тази част на Италия районът вече е известен сред британците като Киантишър (шеговито съчетание между името Кианти и окончанието на редица британски графства).

Блеър за разлика от Камерън обаче си навлече критиките на британците, когато стана ясно, че е отдъхвал безплатно във вили в Тоскана, собственост на местни аристократи.

Поради тази причина Дейвид Камерън не само нае имота край Кианти на пазарни цени, но и пътува със семейството си дотам с нискобюджетна авиокомпания.
Във вилата, в която отдъхва семейство Камерън, има басейн, тенис корт и зала за билярд. Има още лозе, маслинови насаждения, винарна и цех за преработка на маслини. В имота, наричащ се Петроло, има и няколко езера, в които гостите могат да ловят риба.

В пределите на имението има кула, наречена Галатрона, чиито основи датират от времето на етруските и на римляните. Най-добрите вина, произвеждани в имота, са Торионе и Галатрона.

Вилата, в която са на почивка Камерън, семейството му и техните семейни приятели, е била построена между 1700 и 1750 г. и е заобиколена от голяма частна градина. Вътре тя е пълна с антики, а стените са украсени с творби на стари майстори на живописта и с произведения на съвременното изобразително изкуство. Във вилата има и импозантен полилей, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: тосканаДейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
4
 
! Отговори
1111 преди 12 години
DLAZEN LI SAM DA POZNAVAM , PRIMIERITE NA ...SVETA ?
35
2
 
20
 
! Отговори
$ преди 12 години
Ако беше нашият мин.- председател, сервитьорката щеше да го познае. Защото ще ше да бъде пълно с охрана и журналисти.
34
3
 
5
 
! Отговори
ivio преди 12 години
човека платил 5 800 евро седмично и спестява с нискотапифна авио компания, дано само нее пътувал в товарния отсек на Хариер
33
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще го познае? Той е толкова безличен и като физиономия и като премиер.
32
7
 
0
 
! Отговори
axax преди 12 години
jeni kakvo o4akva6 ot tqh
31
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Италианците за пореден път се изложиха! Да не се изказвам по силно, че съм живял там и ги знам какви са ци....ни
30
2
 
7
 
! Отговори
7 преди 12 години
Верно е, 100 човека от МИ 1 до МИ 16 са свидетели.
29
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха-ха наивници, това си е чист ПР за Камерън - колко съм скромен, колко съм земен, как съм един от вас.
28
4
 
27
 
! Отговори
Анчо преди 12 години
Представям си някой да откаже да обслужи Бойко Борисов. Ще има падни-стани и атом-отдолу!!
27
5
 
42
 
! Отговори
Candy преди 12 години
Бакшиш за какво по- точно? За това, че сам си е налял кафе ли, все едно сутрин да оставям на кафе машината по едно левче, щото ми е пуснала кафе.... ***.
26
5
 
13
 
! Отговори
Фамов преди 12 години
Редактори, работете по-съсредоточено!!! Почти във всяка статия има правописни грешки. За сайт като Днес.бг, толкова грешки са немислими !
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
nestiga 4e go e ostavila da si nosi kafeto sam, a toi naglqra q ostavil bez baksh?!?!? tova v BG ne moje da se slu4i... prosto BG se pravqt na evropeici i ostavqt baksh dori i da ne im haresa
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Девицата е италианка ,току що я даваха по жабарските канали .И не си е наливал сам кафето а и го е носил до масата ,ЗАЩОТО ТЯ ОТКАЗАЛА ДА ГО ЗАНЕСЕ ,БИЛА ЗАЕТА Сега ,който се оплаче от обслужването в България ,да се гръмне .Аз чак на такива не съм се натрисал А и ПОДЧЕРТАХА ,че си е прибрал рестото и я оставил БЕЗ БАКШИШ
23
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдам трагедия
22
8
 
6
 
! Отговори
bg преди 12 години
Italianskata servitjorka trebva da govori na angliiski.
21
5
 
2
 
! Отговори
bg преди 12 години
Angli4anite sa 4ast ot Starata i Novata Rimska Imperija.
20
14
 
12
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
тоя ли е режисьора на аватар?
19
3
 
49
 
! Отговори
1 преди 12 години
"пътува със семейството си дотам с нискобюджетна авиокомпания"а тукашните дерибеи по-долу от правителствен фалкон не падат...
18
4
 
33
 
! Отговори
Адам Смит преди 12 години
Обслужването в Италия е на изключително ниско ниво, нищо изненадващо.
17
23
 
25
 
! Отговори
с извинение преди 12 години
Келнерката е българка :)