Сервитьорка отряза британския премиер

Дейвид Камерън почива със семейството си във вила в Тоскана
Обновена: 1 авг 2011 18:33 | 1 авг 2011 18:32, Елка Василева
63

Снимка: Reuters

 

Отпускът на британския министър-председател Дейвид Камерън в Италия започна с отказа на келнерка да го обслужи в кафене в град Меркатале Валдарно, в района на Кианти, съобщи в. "Дейли телеграф".

На молбата на британския министър-председател да донесе кафе, келнерката отвърнала, че е много заета, в заведението има много посетители и го посъветвала да си налее сам. Наложило се Камерън да сервира лично на себе си и на съпругата си.

По-късно келнерката е признала, че не е познала британския министър-председател. Тя обаче побързала да се оплаче, че Камерън не й оставил бакшиш.

Дейвид Камерън и семейството му почиват това лято във вила в Тоскана. Британският премиер ще прекара тук две седмици в имение от 18 век. Тоскана до неотдавна беше любимо място за отдих на предшественика на Камерън – Тони Блеър.

Вилата, която е наел Камерън, е в близост до гред Меркатале Валдарно, в района на Кианти. Там съсед на британския премиер е певецът Стинг.

Камерън, съпругата му Саманта и трите им деца делят вилата, намираща се насред голямо частно имение, с още две семейства. Те са платили за почивката по 11 000 евро на седмица.

Делът от тази сума на семейство Камерън е 5800 евро. Имотът е собственост на производителката на вино Лучия Санджуст Бацоки. Тя и синът й Лука произвеждат там винарските сортовете санджовезе и мерло на площ от 77 акра. Заради редовните посещения на Тони Блеър в тази част на Италия районът вече е известен сред британците като Киантишър (шеговито съчетание между името Кианти и окончанието на редица британски графства).

Блеър за разлика от Камерън обаче си навлече критиките на британците, когато стана ясно, че е отдъхвал безплатно във вили в Тоскана, собственост на местни аристократи.

Поради тази причина Дейвид Камерън не само нае имота край Кианти на пазарни цени, но и пътува със семейството си дотам с нискобюджетна авиокомпания.
Във вилата, в която отдъхва семейство Камерън, има басейн, тенис корт и зала за билярд. Има още лозе, маслинови насаждения, винарна и цех за преработка на маслини. В имота, наричащ се Петроло, има и няколко езера, в които гостите могат да ловят риба.

В пределите на имението има кула, наречена Галатрона, чиито основи датират от времето на етруските и на римляните. Най-добрите вина, произвеждани в имота, са Торионе и Галатрона.

Вилата, в която са на почивка Камерън, семейството му и техните семейни приятели, е била построена между 1700 и 1750 г. и е заобиколена от голяма частна градина. Вътре тя е пълна с антики, а стените са украсени с творби на стари майстори на живописта и с произведения на съвременното изобразително изкуство. Във вилата има и импозантен полилей, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: тосканаДейвид Камерън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
38
 
! Отговори
дан преди 12 години
толкова съм развълнуван от тези новини, които прочетох....как съм живял досега без да ги знам
15
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако на Бойко му откажат така,веднага ще я обвинят за комунистка и Цурко ще арестува :))
14
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да си налее кафето сам,пък след това и бакшиш :)))
13
10
 
5
 
! Отговори
bg преди 12 години
Abe nema li koi da go otstrelja tozi varvarski voennoprestupnik?
12
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брей,без охрана ходи:) Не са като нашите, че и бакшиш не оставил,хем там е задължителен. Това у нас,ако се случи,не ми се мисли какво може да й се случи на сервитьорката:)
11
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, какво като е сервитьорка?Няма бакшиш,щом не си го заслужи!Всички от едно място сме излезли и на едно място ще отидем.
10
12
 
57
 
! Отговори
БГ преди 12 години
И за чий *** да й оставя бакшиш на ***, след като сам е сервирал? Нагли, гадни сервитьорки. Такова чудо дори в БГ трудно ще видиш. Сам да си сервираш и след това да плащаш бакшиш на някоя смотла за това, че не те е обслужила. Простотия пълна.
9
25
 
10
 
! Отговори
въййййй преди 12 години
даже сам си налял кафе,ама той се съсипал от работа горкият. а и не го познали,ами и аз няма да го позная, накрая и бакшиш не дал , ам как да та оважават бе ей...
8
11
 
44
 
! Отговори
boyan преди 12 години
Сигурно е българка натрупала опит по нашето черноморие. Тя на работа ли е там или всеки е длъжен с бакшиш? Бакшиш се дава ако си доволен от обслужването, не по default! Тук са се научили да ти се сърдят даже, дори и преди да си имал ""късмета" да бъдеш обслужен.
7
14
 
13
 
! Отговори
Боко Бензина преди 12 години
Поредната предизборна димка на Костов.
6
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глеи да не ми се качиш в таксито ...х 2 х2 х2 на 10 степен
5
9
 
44
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Какво браво бе,нагла е.Казала е че не го е познала,иначе мислиш,щеше да зареже него и да обслужи обикновенните клиенти ли?После ходи да хленчи че не и баил дал бакшиш,ти без да си премиер,ако сервитьорката ти каже че няма време,да ходиш да си налееш кафе сам,много ще и се зарадваш и веднага ще и хвърлиш поне 20 кинта,така ли.
4
11
 
32
 
! Отговори
To Beer or not преди 12 години
И мен една сервитьорка ме беше отрязала, като и поръчах една бира на масата и една *** под масата. Но няколко други ми сервираха...
3
22
 
28
 
! Отговори
Льольо преди 12 години
Тоз пък льольо вместо да дойде на нашето черноморие примерно на така похвалния от германците Слънчев бряг за тези 11000 евра на седмица щяха през пет минути френска любов на него и на жена му да му въртят и да е като божество ;-))) Той се забил при жабарите дето си торят нивите с човешки фекалий.. ужас и безумие
2
14
 
42
 
! Отговори
ДА! преди 12 години
Да, какво като е Камерън?Всички от едно място сме излезли и на едно място ще отидем.
1
28
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво като е Камерън! Браво за сервитьорката!