В Куба празнуваха рождения ден на Кастро

Бившият лидер чукна 85 извън светлината на прожекторите
13 авг 2011 13:34,
74
В Куба празнуваха рождения ден на Кастро
Снимка: Reuters

Фидел Кастро отбеляза 85-ия си рожден ден далеч от светлините на прожекторите и без много шум, предаде Асошиейтед прес.

Нямаше официално обявени тържество по случай годишнината на човека, превърнал се в символ на кубинската революция, но в Хавана отбелязаха подобаващо празника.

Двайсетина изпълнители от Латинска Америка, сред които световноизвестната певица Омара Портуондо, участваха в концерт в столицата.

Бившият кубински лидер не се появи на концерта в негова чест и това не бе учудващо, тъй като той много рядко има вече публични изяви, откакто се оттегли от властта през 2006 г.

На концерта в театър "Карл Маркс" не присъства и брат му Раул, на когото той предаде властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: рожден денФидел Кастро
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
kaka Mара преди 12 години
Абе зашто не отидат някои да поживеят в Куба?Веднага дават виза?Има и екскурзии но за тях трябва малко повече да се оглеждаш! Баи Тошо просто беше цвете!Хлапетиите просто си нямате представа какво значи терор,страх,мизерия и липса на информация!Ако се интересувате от Куба четете коменданте Хубер Матос и Иоани Санчес а и питаите някои които са били в ада! с поздрав за всички разбирачи.....
50
0
 
0
 
! Отговори
историка преди 12 години
Правейки една ретроспекция, на този свят винаги е имало диктатори и хора, които хранейки се от масата им са ги защитавали. Тези хора (трапезниците, дали от самата система или персонално облагодетелствани), всъщност преследват личния си интерес (понякога е възможно те да са сериозна цифра, като количество) и за себе си са прави. Въпросът е в това, защо мнозинството в обществото търпи мнението на малцинството да е често доминиращо дори и в медийното пространство, след като последното е "свободно".
49
2
 
1
 
! Отговори
Румен преди 12 години
Чета във форума "умните" мисли на някакъв, който е чел история за най-свирепите диктатори ?? Може би ще ми кажеш кое издателство е издало такава книга !? Или може би ти я разказва някакъв фашизоиден мутраген, докато смъркате трева !!
48
5
 
9
 
! Отговори
божидар димитров преди 12 години
ВЕНСЕРЕМОС ФИДЕЛЕ ,ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ КАТО 1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ
47
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ФИДЕЛ КАСТРО Е ПАРТИЗАНИН-ТЕРОРИСТ И УБИЕЦ.ЕДИН ОТ НАЙ-ДОЛНИТЕ И СВИРЕПИ ДИКТАТОРИ В ИСТОРИЯТА.
46
4
 
12
 
! Отговори
БОЛИВАР преди 12 години
Колко много сайтови онанисти,че чак драго да ти стане!Сбърканяци ФИДЕЛ е знаме за цяля Латинска Америка а вие си лъскаъте меките кожляци.Ако може да мислите,един от тримата наъ-богати поземлени собственици в Куба загърбеа всичко за благото на народа си.Тоъ е влязъв историята и вие с чикиджистването си нищо не може да промените!ВИВА КУБА,ВИВА КАСТРО!
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 67Преди да отговориш определено трябва да запишеш някой чужд за теб език, например български. То очевидно по катуните не го ползвате много.:) Айде чупка и се надявай някога да достигнем нивото на страните от Южна Америка, ако изобщо имаш идея за какво ти говоря.:)
44
9
 
2
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
много си и сте низко(комунистическите мафиоти) в йерархията на обществото за да ти отговоря подобаващо.ние имаме самоуважение.мирно!кръгом!бегом марш!
43
2
 
7
 
! Отговори
64 преди 12 години
До 65Комунист си ти - неграмотен и неинформиран. Обзалагам се, че и за ГЕРБ си гласувал. По комунистическо е да мислиш, че след като си чел "Винету" си чел всичко.:) Прочети все пак за латинска Америка, че данните ти са от времето на "Работническо дело".:) Пък ти си повръщай на воля, то друго очевидно и не можеш. То от стар комунист мислещо същество няма как да се получи, виж Цецо и Боко, та си представяй и себе си.:) ...
42
11
 
3
 
! Отговори
ДО 64 преди 12 години
НА КОМУНИСТИЧЕСКИ *** НЕ ОТГОВАРЯМ.НЕ МИ ПИШИ ЧЕ МИ СЕ ПОВРЪЩА ОТ ТАКИВА *** ОТ ПРОСТОЛЮДИЕТО С ПРИЗВАНИЕ ЗА ЧИРАЦИ И СЛУГИ НА НОРМАЛНИТЕ ХОРА.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 63Ами ти бе, тъпир, ти от къде имаш данните? От централата на ГЕРБ ли? Имаш вид на човек, комуто Цветанов лично налива интелект.:))) Ти ли споменаваш по-долу за Южна Америка? Да си чувал, че Бразилия по някаква случайност и се размина световната криза, а за Парагвай и Чили? Че то Венецуела и Мексико са по-добре от нас.
40
9
 
2
 
! Отговори
ДО62 преди 12 години
ТЕЗИ ДАННИ ОТ ДИКТАТОРА-УБИЕЦ ЛИ ГИ ЧУ.
39
4
 
11
 
! Отговори
Румен преди 12 години
Не е лошо някои индианци да прочетат в статистиката на Световната здравна организация, че Куба е с 6 на 1000 детска смъртност. След това да видят и за България какво е положението ?? Вижте и каква продължителност на живота имат в Куба !? И това е въпреки "помощта" на братята янки !!
38
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***,по-***,най-***,СТРАНДЖАТА!
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 57Ами ха дано! Колкото по-бързо отиде при нея, толкова по-добре за България! Боко е най-*** нещо, което си избрахме да ни ръководи през последните 20 години.
36
3
 
7
 
! Отговори
ДО 56 преди 12 години
Прав си но до някъде."Най-качествените" нацисти са прибрани гостоприемно в щатите.Наркотиците се поръчват също от там.САЩ са най големия потребител.
35
7
 
3
 
! Отговори
Тотю преди 12 години
Да е жив и здрав ! Требва да му направим подобаващ подарък. Да му подарим целото БСП и да му ги пратим незабавно с еднопосочен билет и без това наближава сафрата (прибирането на реколтата от захарна тръстика), а пък и СърГея от доста време го сърбят хемароидите, а хидролога Доган не ще да се занимава с него повече и да го лекува !
34
4
 
3
 
! Отговори
ДО 55 преди 12 години
НЕЕЕЕЕ ПРИ *** Е...И ТЯ НЕ ГО ПУЩА
33
6
 
4
 
! Отговори
ДО 53 преди 12 години
"ЛАТИНСКА И ЮЖНА АМЕРИКА Е НЕЩО ЗА КОЕТО САМО МОЖЕ ДА СИ МЕЧТАЕТЕ БЪЛГАРИ" и т.н.------глупости----ПРЕСТЪПНИЦИ,ДИКТАТОРИ МАФИЯ,НАРКОТИЦИ,ГЛАД.ЕДНО ВРЕМЕ ТАМ БЯГАХА НАЦИСТИТЕ ЗАЩОТО Е БЕЗЗАКОНИЕ И МАФИЯ.ЗА ТОВА ЛИ БРАЗОЛСКИТЕ ФУТБОЛИСТИ БЯГАТ В ЕВРОПА...САМО ЗА ДА СЕ МАХНАТ ОТ ***,ОТ ***....
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боко не се е чувал напоследък, да не е в Куба да целува ръка на команданте Фидел?:)