Чавес национализира "златния" отрасъл във Венецуела

Страната изтегля златните си резерви от чужбина
Обновена: 24 авг 2011 09:23 | 24 авг 2011 09:22, Елка Василева
28
Чавес национализира "златния" отрасъл във Венецуела

Президентът на Венецуела Уго Чавес обяви, че национализира златните мини в страната и изтегля венецуелските златни резерви от чужбина, съобщиха световните агенции.

Чавес подписа закон, чрез който държавата ще извършва разработването на златните находища, както и всички свързани с това дейности.

Според венецуелския президент така ще се укрепи националната независимост.

От декември 2010 г. Чавес има изключителни правомощия да подписва укази, с които прокарва закони, без да има нужда от одобрението на парламента.

Още миналата седмица Чавес обяви намерението си да национализира "златния" отрасъл, за да се пребори с мафиите и контрабандата, които сеят анархия в бранша,  като 60 процента от златото се добива в нелегални мини.

Още по темата

Тогава още Чавес обяви, че Венецуела ще си прибере в близко бъдеще 211,35 тона злато на стойност 11 милиарда долара, държано в чужбина. 80 процента от тези резерви са във Великобритания, главно в трезорите на Bank of England.

Венецуела разполага с 363,70 тона злато и по този показател заема 15-о място в света, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Уго ЧавесВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
5
 
! Отговори
а преди 12 години
На този скоро ще му ходят бавно.
26
3
 
8
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Чавес да внимава, че "***" са непредсказуеми !!!Световна мутра са САЩ. Живеят си евтино защото си печатят долари. На другите обаче не дават да си печатят и ги нападат за да им вземат петрола или каквото имат.Войната срещу Саддам стана набързо след като той обяви, че разплащането за Нефта ще премине от Долари на Евро и най-вече, защото и той почна да си печати долари, така наречените Садамки. Това най-много вбеси Печатарите от САЩ (Рокфелер и Другарчетата му). Войната срещу Кадафи е защото той реши да иска срещу петрола злато!!! Нека всеки да знае, че войните и в Ирак и сега в Либия се водят заради Долара. Петрола е само мъгла за пред очите на овцете. На САЩ не им дреме за петрола, докато могат да си печатат долари и да си го купуват. Но ако търговията премине в Рубли или Юани да кажем, тогава САЩ се сриват финансово на момента! Контролират ли петрола-контролират долара. Това е цялата им Игра. А европейските им марионетки са само техен инструмент!Следващата цел на "Американската гнусотия" е Сирия....!!!
25
1
 
9
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
ТОВА показва, че Уго Чавес си е взел добра поука от случилото се с Либия, която държеше златните и валутните си резерви в Западни банки.Друг важен "либийски урок", който трябва да научи Чавес е, да се въоръжава своевременно и много добре, с най- модерно оръжие и то от страни, които нямат неоколониални стремежи като Русия, Китай, Индия. Само така ще може да опази малката си, но много богата страна от неоколониално поробване, нещо което не успяха да направят Ирак, Афганистан и Либия.
24
3
 
10
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Браво на Уго! Един от малкото смели, истински държавници. Напук на всичката сатанистка евроатлантическа ***.Господ здраве да му дава!
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Особено гражданите,най-вече те трябва да са държавни.Че много мислят и питат.Селяните са по-лесни.
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Природните богатства, златният резерв, водоснабдяване, електричество, здравеопазване и образование - САМО ДЪРЖАВНИ!!!--------------- Забрави да добавиш и гражданите, и те трябва да са държавни...
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С две думи,прибра под крилото си всичкото злато на държавата.Само да не почне да го изнася към Куба скоро.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
BPABO
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубава прическа е барнало ***.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Венецуела ЕООД.
17
1
 
8
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
по-добре 1 човек със скъп часовник за 10 000. Отколкото 1000 демокаратични олигарха часвоници за 10 000
16
0
 
7
 
! Отговори
555 преди 12 години
EVREITE USA SHTE MU SPRETNAT EDNA VOINA PAZI BOJE VENECUELA OT TAZI ZGAN KOYTO POLETY I NAS BG
15
6
 
4
 
! Отговори
Crux преди 12 години
Ще си прибере златото, а хората във Венесуела все така ще продължат да мизерстват и да живеят като кучета... Ашколсун на такива управници!
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скъп костюм, скъп часовник, елегантна вратовръзка, а електоратът му все така живее с долар на ден.
13
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха хо преди 12 години
Но дали в Банк ъф Ингланд имат налично толкова много злато? Или ще се наложи да отскочат до Международната борса, за да купят малко, защото повечето слато им е в ETF-и. А появи ли се голям купувач, к'во става с цената - ми повишава се. Чакайте над 2000 петродолара за тройунция!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Умно, сега е моментът, докато хищниците са разкрачени, да си укрепи държавата! Природните богатства, златният резерв, водоснабдяване, електричество, здравеопазване и образование - САМО ДЪРЖАВНИ!!!
11
0
 
8
 
! Отговори
lq lq преди 12 години
evala
10
1
 
13
 
! Отговори
Wiliana преди 12 години
БРАВО!
9
9
 
4
 
! Отговори
д-р Джи преди 12 години
на другарят Чавес сега може да му организират едно неуспешно лечение и работата ша са оправи
8
1
 
22
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
Само така Уго, не се давай на американците и техните врагове! Мамка и на империята от север, дето сама ще се срути!!! *** в този сайт не могат доживотно да разберат, че нямаш нищо общо с комунизма и комунистите, щом милееш за своят народ и се стремиш да направиш колкото се може повече за него! Желая ти дълъг живот и много успех ПРЕЗИДЕНТЕ!!!