Джон Маккейн: В Либия стана PR преврат

Следващият след Кадафи ще е Башар Асад, смята американският сенатор
Обновена: 24 авг 2011 12:10 | 24 авг 2011 12:10, Елка Василева
65
Джон Маккейн: В Либия стана PR преврат
Джон Маккейн. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Американският сенатор Джон Маккейн определи събитията в Либия като PR преврат.

В интервю за CBS News Маккейн каза: „Съгласен съм, че сега в Либия стана, да кажем, PR преврат, но падането на режима е неизбежно. Не знам колко време ще е необходимо за това, но това със сигурност ще стане“.

Той заяви, че от либийските затвори трябва да бъдат освободени стотиците, а може би хиляди политически затворници.

Пред Fox News пък бившият кандидат за президент на САЩ, сега сенатор Маккейн заяви, че събитията в Либия, където опозицията практически свали лидера на страната Муамар Кадафи, трябва да бъдат предупреждение за Русия и Китай.

„Такива места като Китай, Русия ... Там всичко е много неспокойно. Хората искат свобода, а народът на Либия постигна именно свобода“, убеден е сенаторът републиканец от Аризона.

Според него обаче следващият след Кадафи ще е президентът на Сирия Башар Асад, който скоро ще изгуби властта си.

Маккейн е убеден, че арабската пролет ще продължи и ще се разпространи в цял свят, „неслучайно в Сирия с нова сила започна борбата, провеждат се демонстрации“. „Мисля, че с наша помощ, не говоря за пари, но с нашата технологична помощ, а и с други методи, при тях нещата ще се получат“, отбеляза Маккейн.

Маккейн смята, че всяка диктатура в момента е в опасност. Макар че в арабските страни се пролива кръв и ние не знаем кога ще приключи това, мисля, че за гражданите това носи по-добро бъдеще, каза той, цитиран от NEWSru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
13
 
55
 
! Отговори
руснак преди 12 години
Такива места като Китай, Русия ... Там всичко е много неспокойно. Хората искат свобода, а народът на Либия постигна именно свобода, убеден е сенаторът републиканец от Аризона.оооо не не , не ви искаме свободата само това не )) тозт същия американски *** който беше се изказал че Русия трябва да предостави част от ресурсите си на Сащ тъй като било прекалено нагло да си ги държи само за себе си ,да ама не ! един руски *** за вас Маккейн ! мразим ги защото са нагли ***
41
12
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този на снимката горе на колко години е??????? На тази възраст се развива множествена склероза??? Баба ми е на неговата възраст и вече я има! Всеки ден прави големи бели,държим я под око! Дали американците биха проявили безразсъдство като изберат този или подобен на него?
40
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мнооого ги е страх американците от Китай с тая бясно развиваща се икономика и безкрайна доста добре въоражена армия. Кава демокрация има в САЩ като имат само 2 партии - социализъм но на квадрат.
39
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Грешиш, в Кувейт има конституция, управлението е конституционна монархия (като Англия) има парламент и т.н. И законите се спазват желязно не като в България. Аман от българи дето не са си подавали носа от БГ и мислят че те са пъпа на света.
38
10
 
43
 
! Отговори
Найденов преди 12 години
Русия и Китай ли?А нещо за Саудитска Арабия,за Кувейт,за Обединени Арабски Емирства,за Йордания,за Оман????????? Ни думичка! Че това да не би да са демократични общества по западен образец?Абе там няма даже конституция,камо ли човешки права,демократични ценности и не знам какви още алабаланици!Ама нали са с прозападни угодни режими,много важно като са репресивни!Нали петролът им отива директно в западните икономики!Много важно че нямало политически партии и свободи! Нали им лижат ***,свобода ли
37
30
 
37
 
! Отговори
СМ 3 преди 12 години
Само Маккейн може да насвие перките на онуй самозабравило се джудже путин! В САЩ дойде ли на власт републиканец-радикален русофоб и милитарист по-добре да не си руснак! Ще се радвате тогава че вече не сме в съюз с русия! путия му се доаква,като чуе за ПРО,нова студена война,Маккейн,Чейни,Ръмсфелд,Буш! русия е обречена в нова студена война,която е неизбежна. тези ресурси в сибир са нож с две остриета за русия! Те ще и изядат главата някой ден!
36
22
 
39
 
! Отговори
Въпрос на време преди 12 години
Това е човека!!! Маккейн е този който може да обезглави двуглавия змей надигащ се от изток! Но хитри са хардлайнерите във Вашингтон сложиха мекошавия Обама да позамаже очите на джуджетата че всичко вече е ОК! Но Обама няма да е вечно на власт ще дойде ден,когато в Белия дом ще се разпорежда човек притежаващ характера и решителноста на Маккейн и тогава ще има много руски,украински и беларуски полкове в НАТО под американски генералитет! Въпрос на време!
35
14
 
49
 
! Отговори
Невестулката преди 12 години
Така се държи смъртно раненият звяр Америка, който предчувства близкия си край и в бясна злоба от безсилието си е готов да събаря и помита всичко по пътя си.
34
15
 
48
 
! Отговори
Кризата идва преди 12 години
Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне!Без Русия за България няма бъдеще. Русия е велика и винаги ще бъде велика.Русия според замисъла на Бога трябва да посочи пътя на всички други страни.ВангаПротивно на пренебрежителното схващане, споделяно от мнозина на Запад, Русия е велика сила и се гордее с факта, че останалите играчи на световната сцена трябва да се съобразяват с нея. Тя не е суперсила, а може и никога да не стане отново. Но от гледна точка на това, което китайците наричат всеобхватна национална мощ, а именно съчетанието от икономическа, военна и дипломатически сила, Русия днес заема едно от челните места в света. Русия не просто е по-богата. Тя разполага с нещо, от което други отчаяно се нуждаят. За енергийните си доставки Европа зависи повече от Русия, отколкото от Близкия изток. На практика руснаците вярват, че те карат влака, а европейците, изглежда, са съгласни с това. Европейските правителства се боят, че Москва може да манипулира енергийните доставки, а руските лидери знаят, че това им позволява да заставят Европа да се съгласи мълчаливо с поведение, което не би толерирала в миналото, когато Русия бе слаба. Русия сега може да разиграва европейските страни една срещу друга, разделяйки и следователно отслабвайки един Европейски съюз, който не е така сплотен и силен дори по търговските и икономическите въпроси, колкото защитниците му биха желали.Русия се изправя много силно и гордо на световната арена! Днес почти две трети от хората смятат Русия за велика държава. Преди десет години го мислеха само 14%. Този показател се заздрави за десетилетието на Путин. Русия е голяма, въоръжена и мощна държава, която всички уважават и от която всички се страхуват! Русия е най-великата и такава ще си и остане! Велика в армия, политика и дипломация! А Сащ могат, само да завиждат!!!Едгар Кейси: '...От Русия идва надеждата на света...'!!!
33
10
 
45
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Естествено има начин да поддържаш статуквото с военна сила - то и се прави в момента, не си мислете че Щатите нападат, завладяват и подтискат народа на Ирак(петрол) Либия(петрол), Афганистан(наркотик) и пр., и само ей така, случайно, голямата част от стоките се търгуват в долари. Но вече долара почва да губи силно позиции като основна резервна валута в света, страните от Шанхайската зона силно се отдръпват от него като трансферът на стоки между Китай, Русия, а и вече и Япония се осъществява в регионални валути, а не в долари както до скоро. Можете да не се съмнявате, че руснаците много скоро ще започнат да продават за рубли. Няма къде да се дене Европа без руския газ и петрол- ще купува за рубли като нищо. При това рублата ще бъде осигурена с всичките руски природни богатства, а не като долара и еврото само с религиозната вяра в американската и европейската икономика, които вече всичко произвеждат в Китай.Наполеон и Хитлер си счупиха главите в Русия, да видим кой ще е новият им последовател. Трябва достойно да пазим нашия Првославен свят и да бъдем до Русия в трудни времена. Безродните банкери (които някои наричат "еврейски") ще си строшат главата окончателно, защото с инатлък може да се спечелят някои битки, но не и играта. Ще си строшат главите, но няма как, ще трябва да преминем и през това чистилище. А истината и доброто ще победят. Това е по-сигурно отколкото че утре слънцето ще изгрее!
32
12
 
49
 
! Отговори
галактика преди 12 години
*...Маккейн е убеден, че арабската пролет ще продължи и ще се разпространи в цял свят...*. Позна - вече се разпространява и във Франция, и в Германия, и в Англия, само че следват арести и моментални присъди... Кво праим тогава?!
31
12
 
53
 
! Отговори
Едгар Кейси преди 12 години
Следващата цел на "Американската гнусотия" е Сирия....!!!
30
13
 
55
 
! Отговори
Патилан преди 12 години
Тоз "***" на снимката, що не вземе се скрие някаде!В дъното на всички световни проблеми е САЩ зарадите безграничната алчност на огромните им корпорации мастодонти които убиват световната икономика и хората по света + милитаризма им - избиха сумати и невинни хора по целия свят!!!Очевидно е, че ролята и значението на САЩ в света вече намаляват и ще намаляват още. САЩ имат най-големият ВЪНШЕН ДЪЛГ, като общ размер в целият свят. Голяма част от парите ги дължат на Китай. Докато САЩ имат и военна сила и по скоро ще направят голяма война вместо да платят. САЩ никога няма да платят дълговете си защото не искат, а и да искат не могат! Долара отдавна е хартия без покритие която се крепи на силата на оръжието на американците. Америка отдавна не произвежда, а воюва за да крепи долара като световна валута. Това цели и Федералният Резерв, чийто длъжник е държавата САЩ - същата да фалира! И тогава следващата цел е революция и налагането на новия световен ред, който подготвят не от вчера!
29
13
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако се поинтересувате от идеологията на руснаците, тя е също толкова ненормална. Потърсете в Интернет лицето Александър Дугин какви ги плещи и се хили като ***.
28
14
 
51
 
! Отговори
66 преди 12 години
САЩ никога не ще се осмелят да погледнат към Китай или Русия........Евала на Иран!!!! Няма да се откажат от ядрената програма,защо?Ядрено оръжие може да се използва,когато дадената държава е пред капитулация!Чаткате ли?Хамериканците никога няма да ги нападнат .. същото се отнася и за СЕВЕРНА КОРЕЯ !!!!!!!!!1
27
16
 
45
 
! Отговори
Салиери преди 12 години
Защо позволихме на масонските деисти да управляват света? Жириновски е нашата надежда!
26
29
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САЩ са трън в очите на всички заблудени фенове на хитлер и сталин.
25
13
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САЩ не са по рзлични от Хитлер и Сталин дето минат кръв трупове насилие и жертви. Как ми се иска да му демократизирам главата на този с една натовска ракета а той да чака по доброто светло бъдеще.
24
29
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Маккейн!Каза им истината в очите,и болшевиките се фанаха за кобура веднага!А били променени,олелеееее.Лъжат,вълчите им зъби тракат под овчите кожи.
23
11
 
52
 
! Отговори
преди 12 години
Тоя сенатор май яко се е напушил!!!