Четирима арестувани в САЩ, подготвяли атентат с рицин

Мъжете смятали, че правителството вреди на интересите им
Обновена: 2 ное 2011 11:42 | 2 ное 2011 11:42, Елка Василева
4
Четирима арестувани в САЩ, подготвяли атентат с рицин
Снимка: Архив Reuters

Четирима души са арестувани вчера в САЩ за подготвяне на атентат срещу данъчните служби, при който щял да бъде използван рицин, предаде Франс прес, позовавайки се на американското министерство на правосъдието.

Мъжете на възраст между 65 и 73 години, които днес ще се явят пред съдия, са от щата Джорджия и са част от местна организация.

През март те започнали да участват в тайни сбирки, наблюдавани от ФБР, на които говорели за плановете си. Четиримата смятали, че федералното правителство вреди на интересите им. Те обсъждали и използването на смъртоносни отрови като рицин.

Рицинът е една от най-познатите отрови. Един милиграм е достатъчен, за да убие човек в рамките на три до пет дни и няма противоотрова.

Рицин е бил използван при убийството на българския дисидент Георги Марков в Лондон през 1978 г. с прословутия "български чадър", отбелязва Франс прес.

Отровата се извлича от растението рицин, използвано в производството на спирачна течност, сапун, лакове, мастило и други продукти. Рицинът може да бъде използван и като биологично оръжие, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: САЩрицин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
А американците - къде, къде по-въоръжен народ...
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Америка е нещо като Гърция,но в много по-големи размери.Една от основните разлики обаче е ,че гърците са къде къде по буден народ!
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И американските пенсионери ще останат без пенсии. Много скоро.