Десетилетие ще трябва на Европа, за да излезе от кризата

Всеки трябва да направи усилия, казва Ангела Меркел
Обновена: 5 ное 2011 13:49 | 5 ное 2011 13:49,
155
Десетилетие ще трябва на Европа, за да излезе от кризата
Снимка: Reuters

В редовното си седмично видео послание към германците канцлерът Ангела Меркел заявява днес, че на Европа ще й бъде необходимо "десетилетие", за да заздрави финансите си и да излезе от дълговата криза.

Уреждането на дълговата криза "е път, който изисква много усилия, по който ние трябва да напредваме стъпка по стъпка", посочва Меркел в обръщанието си, качено на сайта й в интернет.

Меркел допълва, че е необходимо всички страни от еврозоната да ограничат по законен път задълженията си. "Всеки в Европа трябва да направи усилия и да изпълни всички свои задължения", подчертава Меркел.

Срещата на високо равнище на Г-20, завършила вчера и в която участваше и Меркел, положи усилия да не допусне разрастване на гръцката дългова криза, поставяйки Италия под миниторинга на Международния валутен фонд, без обаче да вземе решение за нови финансови механизми, с които да не се допусне нова световна рецесия, припомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
8
 
! Отговори
euro преди 12 години
в много от така наречените европейски страни липсва стремеж за развитие, съществуватпрекалено много административни структури, малко работещи и много живеещи на техен гръб,липсва реален пазар на труда/единствено такъв има в спорта/, в страни като италия, испания, гърция,холандия,унгария назначаването на работа е по семеен принцип, европейски съюз много прилича в момента на "СИВ", с изкуствена икономика и фиктивни пари, при нас нещата са още по-трагични,съчетаваме тези неща в най-лошия им смисъл
50
2
 
8
 
! Отговори
Локо Мездра преди 12 години
"Излизането на кризата в България може да започне от утре чрез летище София. "Тъпанарино, ти досега щом не си го направил - няма и да го направиш. Не се изхвърляй само. Който можеше се изнесе, а *** никъде не искат и такива като теб ще си мечтаят само за летището.
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 45, Трудно се измита това.Но все пак се надявам да се създадат такива условия, които да попречат на червената смрад да се възпроизвежда. Тогава ще дръпнем много бързо икономически.
48
1
 
8
 
! Отговори
БОТЕВ ПЛОВДИВ преди 12 години
Излизането на кризата в България може да започне от утре чрез летище София.
47
1
 
1
 
! Отговори
Shark преди 12 години
до 47. Точно така. С министър председател Тикво Тиквов и финансов министър - Хер Флик. Само за подходящо име не мога да се сетя в момента.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След 10 години на планетата ще има само една държава.
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Германия сигурно 10 години но България може само за 2 месеца да се излезе от кризата! Необохдимо единствено кайма - много кайма. Тонове кайма за кебапчета и 3 милиона пенсионери да се мобилизират след 2 години да гласуват за партията която само за 2 месежа ще ни изведе от кризата.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хилядолетие ще трябва на българския народ, да се събуди и да измете комунистическата власт, която управлява от десетилетия.
43
8
 
7
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Какво излизане от кризата бе, след 10 години ЕС няма да съществува. Изкуствено създадените обединения на различи народности, с различен жизнен стандарт, нрави и обичаи никога не са били трайни. Доказано от историята! Ами да, то не може едни на си късат задниците от работа, а други да ядат, да пият по таверни и да крещят по улиците че са недоволни, и стандарта да е еднакъв, няма как да стане това. Абсолютно прав е 39 - или равен старт за всички или всеки по пътя си и както знае.
42
0
 
0
 
! Отговори
Учуден преди 12 години
* Коментарът ми беше до 37
41
1
 
14
 
! Отговори
Учуден преди 12 години
Искаш да кажеш, че хората в най-голямата икономика в Европа не живеят добре с ?3000 средна работна заплата, при цени като българските плюс безплатно здравеопазване? ХАХАХАХАХАХА!!!
40
3
 
5
 
! Отговори
Матрял преди 12 години
Тая па - 10 години. А матреяла в България очакваше като дойде Калфин и Ламбо да им направи заплатите по 2 хил евро, пенсии по 800 евро и безплатно здравеопазване. Нищо - сега матреяла ще чака до следващите парламентарни избори когато ще бие дузпата на ГЕРБ и БСП ще направи след 2 години 4 хил евро минимална заплата и 1500 евро пенсия, а не да чака 10 години кат Меркел
39
1
 
6
 
! Отговори
п-р преди 12 години
мойта баба все пита ,кога ще я заведа на кални бани и аз все казвам-не знам.Сега вече знам-след 10 год.
38
2
 
6
 
! Отговори
6001 преди 12 години
Равен старт,еднакви заплати,еднакви пенсии,еднакъв стандарт,еднакви лихви в банките и т.н.Ако ли не всеки по своя път-кожодери...
37
0
 
0
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
Изявлението ми бе именно пред германска медия!
36
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
36-ti, много бъркаш за немския жизнен стандарт!!! Годината е 2011 мойто моче, а не 1985г.!В България повечето все още мислят че Германия е онази отпреди 30 години .....Там стандарта е един виртуален, на хартия с много пари, но като теглиш ччертата един К*Р ....Идете и поживейте и работете и ще го осъзнаете, само се чудя защо все трябва да е око да сиди ръка да пипне ...Само *** бърка в огъня за да рабере че той гори...
35
5
 
6
 
! Отговори
Кондор преди 12 години
Лесно е от висотата на немския жизнен стандарт да призоваваш народите от Източна Европа да погладуват още 10 години...
34
4
 
6
 
! Отговори
Полковник от ДС преди 12 години
За българите прехода и реформите ще продължат още поне 100 г. После ще решим какво да бъде в зависимост от това, дали още сте долен и злобен народ или сте се очовечили.
33
3
 
1
 
! Отговори
do 28 преди 12 години
ti go ostavi drygarq Stani6ev,ami pogledni sebe si 4e da ne pita6 de serat gladnite,6toto 6te stava o6te po zle vijda6 sakra6tavat 2000 jelizni4ari
32
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Или еднакво заплащане и закони във всички държави или да се разпада чиновническото чудовище ЕС