Десетилетие ще трябва на Европа, за да излезе от кризата

Всеки трябва да направи усилия, казва Ангела Меркел
Обновена: 5 ное 2011 13:49 | 5 ное 2011 13:49,
155
Десетилетие ще трябва на Европа, за да излезе от кризата
Снимка: Reuters

В редовното си седмично видео послание към германците канцлерът Ангела Меркел заявява днес, че на Европа ще й бъде необходимо "десетилетие", за да заздрави финансите си и да излезе от дълговата криза.

Уреждането на дълговата криза "е път, който изисква много усилия, по който ние трябва да напредваме стъпка по стъпка", посочва Меркел в обръщанието си, качено на сайта й в интернет.

Меркел допълва, че е необходимо всички страни от еврозоната да ограничат по законен път задълженията си. "Всеки в Европа трябва да направи усилия и да изпълни всички свои задължения", подчертава Меркел.

Срещата на високо равнище на Г-20, завършила вчера и в която участваше и Меркел, положи усилия да не допусне разрастване на гръцката дългова криза, поставяйки Италия под миниторинга на Международния валутен фонд, без обаче да вземе решение за нови финансови механизми, с които да не се допусне нова световна рецесия, припомня АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде предпочитате да бъдете "зле"?В Хаити (+)В Либерия (-)Подсказка:И двете страни са на по 150г и винаги са били капиталистически страни, сателити на САЩ.
10
0
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Знае се произходът на гръцкия дълг, както и този на останалите периферни страни, засегнати от кризата на държавния дълг. Когато Гърция бе приета в еврозоната (3), финансовите институции веднага прецениха, че тази малка държава, очевидно крехка и с недостатъчни ресурси, въпреки това предлага всички необходими гаранции, за да ? бъдат отпуснати много и евтини заеми. Над Атина заваляха оферти за финансиране със съвсем ниски лихви, особено от страна на немски и френски банки, които подтикнаха гръцките управници да задлъжнеят на ниска цена и за дълъг период, за да купят военни снаряжения (4), главно от Германия и Франция
9
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде предпочитате да бъдете "зле"?В Германия (+)В Северна Корея (-)
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Всеки трябва да направи усилия" - защо? защото световния икономически модел е пълен с бъгове, зависим от САЩ, и няколко хора прецакаха работата, за да могат няколко други да се облагодетелстват с милиарди? За това ли трябва да правя усилия?
7
8
 
13
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Айде пак социалистически простотии!!!!А бе , нали соцлагера фалира с гръм и трясък преди само 22 г.!!!Той соца на какво беше основан?!?!?!Не доведе ли соцмисленото до това дередже и Гърция!?!?Ама има социалистически увредени в мозъка хора!!Трябва да се създаде нов клон в медицината ЛЕЧЕНИЕ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКО ИЗКРИВЯВАНЕ НА СЪЗНАНИЕТО!!!
6
4
 
4
 
! Отговори
Мистик преди 12 години
какво излизане? кризата ще е вечна
5
1
 
13
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Како, а кой е виновен за тази криза???Виновна си ти и онзи пигмей Саркози, и другите като вас!Защото наливахте десетилетия пари в разпраните гръцки търбуси!Къде ви беше акъла, *** како!?!?Явно в тебе е жив соца на ГДРто!!!Струва ми се, че германците ще ти бият един шут в меките части!Напълно заслужено!Дано само да не дойде след това някой луд ефрейтор, че ще прати Бундесвера в Гърция да събере версиите!!
4
2
 
18
 
! Отговори
озлобен преди 12 години
Изобщо нямам намерение да ви чакам цяло десетилетие, докато за вас политиците "криза" е само хипотетично понятие за простолюдието. Реално за вас криза няма, стандарта ви дори се качва, не пада. Започвам да крада и мамя държавата по всякакъв възможен начин. Призовавам и всички останали да го направят. Да вземем пример от всеобхватните протести срещу световния ред, създаден от банките и политиците !!!
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако направите минимално усилие да не сте толкоз алчни, Европа ще излезе от кризата моментално."Капитализмът е основан на алчността. Няма ли алчност, няма и капитализъм. Така, че няма и минимален шанс да положат дори минимално усилие да престанат да бъдат алчни.
2
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако направите минимално усилие да не сте толкоз алчни, Европа ще излезе от кризата моментално.
1
8
 
14
 
! Отговори
Кеслер преди 12 години
Меркел и ти ли клекна на *** ***?