Техеран: Заловихме 12 агенти на ЦРУ

Националността им и датата на задържането им не са известни
Обновена: 24 ное 2011 14:54 | 24 ное 2011 10:34, Елка Василева
47
Техеран: Заловихме 12 агенти на ЦРУ
Снимка: Архив Reuters

Спецслужбите на Иран са арестували 12 агенти на ЦРУ, съобщи Асошийетед прес, като се позова на иранската държавна агенция ИРНА.

Съобщението за разкриването и ареста на членовете на шпионската група беше направено от влиятелния депутат Парвиз Сорури, член на парламентарната комисия за външна политика и национална сигурност.

Още по темата

По думите му арестуваните агенти на американската спецслужба възнамерявали с подкрепата на Израел да навредят на сигурността, военната мощ и развитието на атомната програма на Иран.

Подробности за националността на арестуваните и датата на задържането им засега не са известни, посочва РИА Новости.

Преди два дни американската телевизия Ей Би Си съобщи, позовавайки се на източници от американските разузнавателни служби, че в Ливан и Иран са били разкрити и задържани десетки американски шпиони, работили за ЦРУ.

От американските спецслужби изразиха опасения, че разобличените агенти са заплашени от смъртно наказание или вече са екзекутирани.

По данни на телевизията става дума за хора, вербувани от ЦРУ в Ливан и ливанската организация Хизбула, смятана в САЩ за терористична групировка, ползваща се от подкрепата на Техеран.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: ИранЦРУ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kojto slaga minusi na posta na 46 e ili *** ili *** kojto iska da umre ot vojna
45
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който започне войната да не види края и , който запали война в огъня и да изгори
44
9
 
4
 
! Отговори
1001 преди 12 години
4aushesku, Sadam, Kadafi ,Asad, Ahmakdamadjan, Putin!!!
43
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО НА ГОРДИЯ АРИЙСКИ НАРОД НА ИРАН И ШНУР ЗА ХАЗАРСКАТА ЮДЕЙЗИРАНА ***
42
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
голямммм кееееффффф сега нека по по добре да намажат въжето със *** та да върви гладко по тънките вратлета на циониските подли шпиончета , наистина стана много кофти е да си платена ционискла *** на днешно време
41
14
 
5
 
! Отговори
димо преди 12 години
Поредната лъжа и измишльотина на *** Ахмадинеджаб , майче скоро ще го носят покрит с бял чаршаф , време му е вече !!
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е и . . . . да им пращат вазелин ли . . ?
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и какво ти разбира на теб главата от манталитет , тази чуждица в твоя речник не се вписва май.
38
7
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
В америка не съм чул да има цигнско мацинство , но за БГ да ,но не това ни е проблема а в болшинството чалгарско мутренски *** --Ех, неграмотнико. Става въпрос за *** манталитет. Такъв манталитет може да има всеки - марсианци, американци, нигерйци....
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В америка не съм чул да има цигнско мацинство , но за БГ да ,но не това ни е проблема а в болшинството чалгарско мутренски ***
36
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЦРУ се ***. Нормално, след като цяла Америка се ***.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Или кажи си го направо ще разчиташ тогава на Русия и ще настане такова благоденствие нали са най-демократичния режим на света .
34
3
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 12 години
И после какво , няма ги и двете страни , нама НАТО , ама да не стане и нямане на БЪлгария , за това замислял ли си се
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тука няколко пикльовци мошета дето много им се прави война да нарамват пушките и айде да се пръждосват към Иран ,ама няма ,защото освен ,че обичат да проливат кръв си и големи страхливи мишки и чакат друг да им свърши мръсната работа и друг да е да е пушечно месо те даже и американската администрация взе да се дърпа и да дава заден ход и самия шеф на пентагона -Пинета каза ,че удар срещу Иран е изключително опасен и безмислен ще налагат санкции дето им на аятоласите от единия крачол в другия
32
6
 
18
 
! Отговори
do30 преди 12 години
Наистина е време да се отърве светът от ционииската чума в лицето на сащ и исрал
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се екзекутират незабавно!
30
7
 
5
 
! Отговори
BBC преди 12 години
Първата партида изтребители от пето поколение F-35 Лайтнинг-2 се очаква да пристигнат в Израел през 2015 година. Според информация на пресслужбата на ВВС на страната, изтребителите F-35 ще бъдат базирани в авиобаза Неватим, разположена в пустинята Негев.Авиабаза Неватим е въведена в експлоатация през 1982 година и активно се използва във всички мероприятия по бойната подготовка на ВВС на Израел. През април 2008 година базата беше модернизирана и в момента има най-дългата писта в Близкия Изток.През октомври 2010 година Израел подписа контракт на стойност 2,75 млрд долара за доставката на ескадрила от 20 самолета F-35 в рамките на програмата Чуждестранни военни продажби. Доставката на изготвените от Локхид Мартин самолети трябва да започне в края на 2015 година.ВВС на Израел планират да започнат подготовката на пилотите в САЩ една година преди началото на доставките. Същевременно военните разглеждат и възможността за получаването на втора ескадрила F-35 в рамките на дългосрочния план за покупки на въоръжения.
29
10
 
8
 
! Отговори
Време е преди 12 години
Най-новият многоцелеви ударен атомен самолетоносач на ВМС на САШ "Джордж Буш" се отправя към бреговете на Сирия, съобщава ИТАР-ТАСС по информация на британската агенция ВВС.Самолетоносачът е спуснат във вода през 2006 г., а е приет на въоръжение през есента на 2009. На "Джордж Буш" могат да се базират до 70 летателни апарата, от които 48 ударни самолети.
28
0
 
9
 
! Отговори
Пацо преди 12 години
Нищо не е така, както изглежда!
27
0
 
5
 
! Отговори
Документални.ко_м преди 12 години
Филми онлайн и с бг.субтитри-Документални.ко_м