"Враждебни сили искат да изтласкат Русия от световната арена"

Американските спецчасти са замесени в убийството на Кадафи, твърди Путин
Обновена: 15 дек 2011 12:55 | 15 дек 2011 12:52, Елка Василева
96
"Враждебни сили искат да изтласкат Русия от световната арена"
Снимка: Reuters

Враждебно настроени към Русия сили на Запад, които сравняват Путин с Кадафи, се стремят да изтласкат федерацията от световната арена. Това заяви днес руският премиер Владимир Путин, който отговаря на въпроси от граждани в пряк телевизионен ефир.

"Чух тези изказвания. Всъщност там не се говори за мен. Говори се за Русия - някои искат да изместят Русия, за да не им се пречка, да не им пречи да господстват на земното кълбо", коментира Путин.

"Все още има страх от нашия ядрен потенциал, затова (Русия) е толкова силен дразнител. Освен това водим независима външна политика. Което естествено пречи някому", добави руският премиер и подчерта, че Русия има на Запад "повече приятели, отколкото врагове".

По повод думите на Джон Маккейн, който го сравни с Муамар Кадафи, Путин припомни, че американският сенатор е участвал във войната на САЩ с Виетнам.

"Според мен ръцете му са доста оцапани с кръвта на мирни граждани и много му харесва, той не може да живее без тези ужасни сцени - разправата с Кадафи, когато на екраните в цял свят бе показано как го убиват", предположи руският държавник.

"Това да не би да е демокрация?" - възмутено коментира той убийството на Кадафи без съд и следствие.

Руският премиер припомни, че Маккейн е бил пленник във Виетнам "и е лежал не просто в затвора, а в яма, и е лежал няколко години". "На всеки ще му се разхлопа дъската - затова няма нищо особено тук", констатира Путин.

Силният човек в Русия обвини специалните сили на САЩ, че са замесени в смъртта на Кадафи.

"Безпилотни летателни апарати, по-специално американски, атакуваха колоната на Кадафи, а после, чрез специалните сили, които не би трябвало да са там, извикаха по радиото така наречената опозиция и бойците, които го ликвидираха без съд и следствие", каза Путин.

Руският премиер коментира и парламентарните избори, които бяха спечелени от управляващата партия "Единна Русия", а опозицията организира множество протестни митинги.

Резултатът от парламентарните избори в Русия отразява реалното разположение на силите в страната, а опозицията винаги ще смята изборния резултат за нечестен, заяви още руският премиер.

Той предложи на руската ЦИК да монтира уеб камери във всички избирателни секции по време на президентските избори през март догодина, в които ще участва като кандидат за висшия пост.

"Имаме 90 хиляди такива секции. Нека страната вижда какво става край всяка конкретна урна. Опозицията трябва да получи възможност да контролира в пълен обем онова, което става в избирателните секции и това е напълно възможно да стане чрез уеб камери", заяви Путин по време на "пряката линия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нещо след разпадането на двупуполюсния модел 'демократичната' системата стана доста ексцентрична и от сътерсения и вибрации отива на разпад и революция...Нещо разбирането на американците за демокрация не ми е еталон!Ако сметнете колко хора умират при демокрациите в сравнение с "тоталитаристичните" управления не ми се вижда да има подобрение да не кажем че е по-зле.За прехода и установяване на мирно положение да не говорим!
12
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Русия горката няма такъв апетит , те са херувимчета и непременно за такива като теб и ризата от гърба си ще свалят нали сме православни християни , егати промитите мозъци има тук
11
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страните, които са "приятели" със САЩ ще дойде време да разберат, че са просто слуги, с които му се налага да се държи добре. Ще дойде момент, в който ще излезе истинската същност на американската върхушка и в този момент ние ще стреляме по тях с всичкото оръжие на света. Тогава и техните слуги и техните врагове ще се бият рамо до рамо срещу световния гнет.
10
3
 
28
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Лисицата върви подир коча, с надежда, че ще му паднат ташаците...По същея начин пред Русия клечат ***, и чакат Путин да падне...
9
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На нас ни епределно ясно, че САЩ се опитва за завладее целия свят. Начина по който масово манипулира света, за да ни върне назад в развитието ни (опирайки на това дали сме нахранени, дали сме сигурни за живота си и дали можем да се размножаваме нормално) показва апетита еднолично да управлява цял свят. Очакваме III световна война, където ще се бием на страната на Русия. Руснаците бяха вече до Берлин, нищо чудно и до Вашингтон да стигнат...
8
10
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
до USSR блазя ти ако попаднеш в хватката на Русия , такъв купон ще настане
7
34
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
*** не е ***... - много добре съзнава, че след Садаам и Кадафи идва неговия ред...
6
5
 
38
 
! Отговори
USSR преди 12 години
Само така ,приятелю Путин! Само напред и Русия ще бъде винаги силна и могъща!Не са познали хамериканските юроди че ще командват и заробват света!!!
5
0
 
3
 
! Отговори
н преди 12 години
абе 4-ти - голям *** си.понаучи нещото, което му викат граматика и после пиши...
4
20
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
някой съмнява ли се още каква заплаха крие путин
3
38
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Православна, но патриарсите и митрополитите им са генерали и полковници от КГБ...
2
46
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА original преди 12 години
Джуджето *** иска да изтласка вътрешното недоволство в световен мащаб... - евтин и плосък похват на чекист от КГБ...
1
5
 
51
 
! Отговори
Някъв от България преди 12 години
Православна Русия ще смаже сатанистите от САЩ!