"Враждебни сили искат да изтласкат Русия от световната арена"

Американските спецчасти са замесени в убийството на Кадафи, твърди Путин
Обновена: 15 дек 2011 12:55 | 15 дек 2011 12:52, Елка Василева
96
"Враждебни сили искат да изтласкат Русия от световната арена"
Снимка: Reuters

Враждебно настроени към Русия сили на Запад, които сравняват Путин с Кадафи, се стремят да изтласкат федерацията от световната арена. Това заяви днес руският премиер Владимир Путин, който отговаря на въпроси от граждани в пряк телевизионен ефир.

"Чух тези изказвания. Всъщност там не се говори за мен. Говори се за Русия - някои искат да изместят Русия, за да не им се пречка, да не им пречи да господстват на земното кълбо", коментира Путин.

"Все още има страх от нашия ядрен потенциал, затова (Русия) е толкова силен дразнител. Освен това водим независима външна политика. Което естествено пречи някому", добави руският премиер и подчерта, че Русия има на Запад "повече приятели, отколкото врагове".

По повод думите на Джон Маккейн, който го сравни с Муамар Кадафи, Путин припомни, че американският сенатор е участвал във войната на САЩ с Виетнам.

"Според мен ръцете му са доста оцапани с кръвта на мирни граждани и много му харесва, той не може да живее без тези ужасни сцени - разправата с Кадафи, когато на екраните в цял свят бе показано как го убиват", предположи руският държавник.

"Това да не би да е демокрация?" - възмутено коментира той убийството на Кадафи без съд и следствие.

Руският премиер припомни, че Маккейн е бил пленник във Виетнам "и е лежал не просто в затвора, а в яма, и е лежал няколко години". "На всеки ще му се разхлопа дъската - затова няма нищо особено тук", констатира Путин.

Силният човек в Русия обвини специалните сили на САЩ, че са замесени в смъртта на Кадафи.

"Безпилотни летателни апарати, по-специално американски, атакуваха колоната на Кадафи, а после, чрез специалните сили, които не би трябвало да са там, извикаха по радиото така наречената опозиция и бойците, които го ликвидираха без съд и следствие", каза Путин.

Руският премиер коментира и парламентарните избори, които бяха спечелени от управляващата партия "Единна Русия", а опозицията организира множество протестни митинги.

Резултатът от парламентарните избори в Русия отразява реалното разположение на силите в страната, а опозицията винаги ще смята изборния резултат за нечестен, заяви още руският премиер.

Той предложи на руската ЦИК да монтира уеб камери във всички избирателни секции по време на президентските избори през март догодина, в които ще участва като кандидат за висшия пост.

"Имаме 90 хиляди такива секции. Нека страната вижда какво става край всяка конкретна урна. Опозицията трябва да получи възможност да контролира в пълен обем онова, което става в избирателните секции и това е напълно възможно да стане чрез уеб камери", заяви Путин по време на "пряката линия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
6
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Остави говоренето, виж какво правят. САЩ имат военен бюджет колкото на всички останали държави взети заедно. Или те на са развита държава според твойте прибързани приказки.
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
разликата е че единия е самозванец а другия е обучен както си трябва!
31
0
 
17
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Кога беше ТКЗС-то та сравняваш трактори модел 2010 с тогавашните. Да не говорим какви заеми са взели тия хора за да ги купят. Мислете малко преди да пишете.
30
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи говореше същото преди няколко месеца - двамата полковници поразително си приличат
29
0
 
10
 
! Отговори
Яко преди 12 години
1. Путин ще бъде Президент на Русия;2. Обама и Путин ще се разберат като бели хора;
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия дето ми ги изброи не са крупни капиталисти а са сочени като комунисти!И къде щяхме да сме сигнали?Сега вече минаха 20 (!) години демокрация - и къде сме стигнали?И Полша винаги е тъкала на два стана, ако се върнеш до католическото и покръстване ще видиш че от тогава точи зъби към руска земя!По твоята логика сега няма да смееш и на немски да говориш там.Да оставим полша - всяка мишка си има опашка!
27
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до странджата ,прав си ,че Путин не е *** ,виж ти определено си пълен *** щом си вярваш на идиотизмите които пускаш тук под формата на коментари
26
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За първи път се намери държавник след промените на изток ,който в прав текст каза цялата истина за циониско- масонския запад ,планът на *** Ран Ът за унищожаване на хилядолетния български етнос върви с пълна сила , Българския род е носил духовната Божествена искра през вековете и с нея е осветявал и другите народи ,но днес тази искра е на път да угасне ,заради невиждания погром през последните 22г.който се извърши над нас и .остава отново да чакаме да ни помогне братска Православна Русия
25
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нека да не забравяме че в момента русия е суровинен придатък на развитите европейски икономики и когато те са в рецесия и цените на суровините падат то в русия всичко се разпада
24
16
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 12 години
Направи ли ти впечатление на стачката на зърнопроизводителите каква технука извадиха , кога в скапаните ТКЗС-та е имало такава техника , имаше раздрънкани руски трактори целите в масло а прословутите им комбайни оставяха половината зърно на полето , което се крадеше после естествено
23
6
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
Някъде бях чел, че Китай, Русия,Индия и Пакистан ще похарчат в близките 10 години 700млд. долара за нови ядрени оръжия. Само САЩ щял да се задоволи с 300млд.
22
21
 
5
 
! Отговори
някой преди 12 години
Абе аз не мога едно нещо да разбера!В цял свят развитите държави говорят за разоръжаване, особено за намаляване на ядрените оръжия които са заплаха за всички, без изключение дали са капиталисти, империалисти или комунисти, оня мити кагебист се хвали че имал много ядрени оръжия???С това ми напомня само за един мустакат чичко, който е бил на крачка да се сдобие и той с такива оръжия но овреме са му свили сърмите!Май е време и Путин да си пусне мустаци, а?
21
9
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Това какво общо има с комузма или говориш за България , известно ли ти е че 1939 година ние в пъти сме по добре от Гърция и за цели 50 години спряхме своето развитие , сега знаеш ли къде щяхме да бъдеме . А колкото до еднозначното я ми отговори как така СССР И Германия си поделиха Полша и защо не отидеш в Полша да говориш руски днес
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"На всеки ще му се разхлопа дъската - затова няма нищо особено тук"Ей за това му свалям шапка на Путин. Не им се мазни, не им се прекланя- нарежда ги и ги вре в миши дупки, след всяко малоумно тяхно изказване.
19
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 12 години
"Опасаясь контрразведки, избегая жизни светской,Под английским псевдонимом "мистер Джон Ланкастер Пек",Вечно в кожаных перчатках - чтоб не делать отпечатков,-Жил в гостинице "Советской" несоветский человек.Джон Ланкастер в одиночку, преимущественно ночью,Чем-то щелкал, в чем был спрятан инфракрасный обьектив.А потом в нормальном свете представало в черном цветеТо, что ценим мы и любим, чем гордится коллектив."В. Висоцки - "Песня пародия на плохой детектив"
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И от кого е доказано 'неднозначно'?На тия дето им отърва естествено!И ако погледнеш обективно ако не е имало форсиран преход към комунистическа индустриализация още да ореш с волове и най-големиото чудо да е телеграфа!Тия неща дали ги пише в новото ти евангилие?
17
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Off shtoto toi milia v KGB ne e ubival,ne izmuchval,vzriviaval i prebival hora!Negovite puk ruce hich ama hich ne sa izcapani s kruv!Neshto mnogo mu e kusa pametta na toia,kogato mu e udobno!! No inache e prav che drugite silni na denia iskat da gospodstvat nad celia sviat.Putin i ahmedinajad sa mi ednakvi psihari.I dvamata pochvat kato jenichki da napadat drugi durjavi,kogato im lusnat mursotiite i svoevoliata! Ne razbiram kak gi izbirat za prezidenti,kato ne mogat mujki da se boriat
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нима отричаш всичко това , което е изветно и доказано нееднозначно , между другото това в моите учебници не го пишеше по понятни причини
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та това от кои учебници си го учил или си бил там и лично си го видял?Аре у десно че всичко зависи от това кой чете историята!
14
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И колко хора са умряли при Сталин , Пол Пот, Ким Ир Сен , Димитров , Мао , Фидел , аре у лево бе , само да знаеш във всичките тези страни , че в един момент и най-големите приятели на Диктаторите са ставали врагове и в един момент и те са се оказвали в чувала , така че мисли по въпроса да не стане и с теб