Екзекутираха осъден на смърт за атентата в минското метро

Беларуският президент му отказа помилване
Обновена: 17 мар 2012 13:12 | 17 мар 2012 13:11,
36
Екзекутираха осъден на смърт за атентата в минското метро
Майката на Владислав Ковальов Снимка: Reuters

Единият от осъдените на смърт извършители на миналогодишния атентат в метрото на Минск, при който загинаха 15 души и над 200 бяха ранени, Владислав Ковальов, е бил екзекутиран чрез разстрел. Това съобщи ИТАР-ТАСС, като се позовава на семейството му.  

Майката на разстреляния е била уведомена, че присъдата е изпълнена, с писмо, изпратено на домашния й адрес във Витебск. 
 
На 14 март беларуският президент Александър Лукашенко отказа да помилва осъдените на смърт Владислав Ковальов и Дмитрий Коновалов, които съдът призна за виновни в извършването на атентата в минското метро на 11 април 2011 г. 
 
Беларус е единствената държава в Европа, в която смъртното наказание не е отменено.
 
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
35
 
! Отговори
до мамантос преди 12 години
щом според теб,е по-човешко да се правят атентати и да се убиват невинни хора-жени и деца...а у нас СВЯСТНОТО отменяне на смъртната присъда докара неизброимите вече убийства на стари хора и инвалиди по селата от ***
29
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
корекция, гръмнали са ги и двамата
28
11
 
34
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Бог да го прости! Господ да помага на майчицата му.Привърженик съм на политиката на Александър Лукашенко, но винаги съм бил безкомпромисен противник на смъртното наказание. Нечовешко е да се екзекутират хора. Ако има нещо свястно, което да дойде с демокрацията, това е отмяната на смъртното наказание.
27
9
 
36
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
А когато помилваш убиец ,поощряваш много *** в изпълнение.
26
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, лицемерието на западняците ще им изяде главата! Нали норвежците ще си дундуркат техния Барвик, а може и луд да го изкарат! Доказан масов убиец, защо ще диша кислорода на планетата, ще пие водата й? Гадни лицемери! Не съм пророк, но съм убеден, че ще има наказание за инстутиционализирания грях. В Беларус и в Китай са хиляди пъти по-прави!
25
8
 
40
 
! Отговори
huhuhhsuhs преди 12 години
.....Da - na smartnite prisadi!! Takiva hora ne zaslujavat da jiveqt!
24
20
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Когато убиеш убиец и ти ставаш като него.
23
15
 
35
 
! Отговори
артемида преди 12 години
На тая като и гледам "френския" маникюр и ми стига да си направя изводите.....Като оная овца с вафличките преди няколко месеца, дето убиха сестра и, а тя се хили като ***. Не мога да кажа, че е майка на екзекутиран.
22
9
 
49
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Лукашенко е президент на място ,не е милостив като българските си колеги.
21
8
 
48
 
! Отговори
няма смъртно наказан преди 12 години
В България няма смъртно наказание. За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
20
10
 
36
 
! Отговори
Лют преди 12 години
Такива престъпници-терористи, атентатори и др. подобни най-възпитателно ще бъде да се изтезават публично: бой с камшик, верига или здрава тояга, чупене на крайници, рязане на части от тялото и пр. и след това да се умъртвяват!И,на месоядните в зоологическата градина!
19
10
 
37
 
! Отговори
Либерал=мръсник преди 12 години
Как да върнат смъртното наказание, като най-големите бандюги са свързани с родовете на властниците или пък са техни ярки подръжници, или слуги на властниците за всякакви мръсни изпълнения.
18
10
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За разлика от Беларус у нас им позволиха и партия на етническа и религиозна основа.
17
10
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да разтреляш терористи готови да избият мирни граждане е върхат на демокрацията , така че тъпите европейски бюрократи да се учат , а нашите да политици да имат едно на ум какво ги чака , обещаваме им бърз , свободен и демократичен процес , така както освободителите САЩ демократичто се отнесоха към Садам , Кадафито ........
16
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Европа смъртното наказание е отменено, но САЩ прокламиращ себе си за най-великата демокрация, смъртното наказание е в пълне ход, дори с последните приети закони се разрешават репресии спрямо всеки набеден, без право на защита. Също така са известни, с това, че наказанията им са непропорционални на извършените вини.
15
10
 
58
 
! Отговори
за ! преди 12 години
Беларус е единствената държава в Европа, в която смъртното наказание не е отменено.Ами браво !Може да не е хуманно - но око за око , зъб за зъб...дори в случая е ве очи срещу 30 чифта....Ако и у нас го върнат - ще се намали тази безумна престъпност.
14
10
 
55
 
! Отговори
браво преди 12 години
Престъпниците трябва да се наказват сурово и безпощадно. Това е единствения начин правовата държава да защити своите граждани и общество. А когато държавата не си върши това нейно задължение ние българите най-добре знаем какво се получава.
13
8
 
40
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
по време на чистките на сталин е избил 7000 поклон пред техните жертви щото наистина са доказани че са жертви ,да разбира се .обаче преди тези жертви е имало други жертви това са съветски военнопленици около сто хиляди убити през 1922 година ,познай кои са екзекуторите им ,кой се е гаврил с тях и кой ги е убивал . така че всичко пито платено шляхчитите си платиха !
12
8
 
46
 
! Отговори
дядо преди 12 години
много е тежкоза майката особенноно е тежко и за другите майки на убититеа ако имат деца и за децатагодното е че така наречените от средствата за масова информация западни демокрациикакто винаги се опитват да вадят дивиденти на гърба на пострадалите и на наказаните те ако са истински демократи щаха да погледнат към арабския полуостровкъдето са техните приятели петролните кралеи щаха да видят че за много по малко прегрешение има смъртно наказаниено неби нали си делкат парите от петрола
11
8
 
36
 
! Отговори
bg преди 12 години
Na evropeiskite nacisti im beshe mnogo gotino kogato izbuhnaha bombite v Minskoto metro.