Най-малко 7 убити при стрелба в университет в Оукланд

Извършителят е задържан, мъжът е с корейски произход
Обновена: 3 апр 2012 08:42 | 3 апр 2012 07:11, Елка Василева
36
Най-малко 7 убити при стрелба в университет в Оукланд
Най-малко седем души са убити при стрелба в частен университет в Оукланд. Снимка: Reuters

Най-малко седем души са убити, а трима ранени, след като въоръжен мъж откри огън в частен християнски университет в Оукланд, щата Калифорния, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на председателя на общинския съвет Лари Рийд.

Полицията съобщи, че е задържала вероятния извършител и няма пряка опасност за обществената сигурност в района.

Според властите заподозреният е с корейски произход, на 40 години. Според местната телевизия Кей Ти Ви Ю той е бивш студент и е открил огън вътре в класна стая.

Стрелбата избухна в университета Ойкос в Оукланд, близо до Сан Франциско. По-рано полицията съобщи, че има много ранени. Канал Фокс нюз, цитиран от ДПА, предаде, че има четири или пет покрити тела пред сградата на колежа.

Телевизионен репортаж показа хаотична сцена на втурнали се към сградата тежко въоръжени полицаи, които издирват извършителя, както и на окървавени хора, пренасяни на носилки в линейки.

Пасторът Джон Ким, който основал училището преди 10 години, каза, че чул около 30 изстрела в сградата. Според очевидец въоръженият мъж е студент, който застрелял от упор един човек по време на час, а след това направил стаята на решето.

В университета Ойкос се изучава теология, музика, азиатска медицина и се предлага обучение за медицински работници. На сайта му пише, че университетът гарантира "най-високия стандарт на обучение с християнски ценности и вдъхновение".

Само преди месец въоръжен ученик в Охайо откри огън в гимназиално кафене и уби трима души. Това бе най-кървавият случай в американска гимназия през последните шест години, припомня агенция Ройтерс, цитирана от БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Den Haag преди 12 години
Ima TV programa Jerry Springer.Tam moje da se vidi kakvo predstavlqva amerikanskoto obstestvo.
24
1
 
4
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Не случайно през 2003 година когато САЩ нападнаха Ирак една белгийска министърка или депутатка, не помня точно каква беше, нарече американците ''нация от мутанти'', и тези мутанти хиперактивно работят, за да разпространяват мутантщината си по целия свят! Мутантщина физическа и психическа!
23
0
 
8
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Зад лъскавата фасада на уредена и просперираща Америка се крие изключителна омраза, завист и злоба на човек към човека, ако още тези могат да се нарекат човеци! Според мен те отдавна са просто машинизирани бачкащо-консумиращи ОРГАНИЗМИ, а не човеци!
22
2
 
3
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Има един закон който казва, че когато едно общество се основава на закона на конкуренцията, а не на сътрудничеството, се ражда ЗЛОТО в него!
21
0
 
8
 
! Отговори
ZZZ преди 12 години
Еми то като в нашия студентски град,само дето при нас не се стрелят,а ми се колят,но разлика в резултата няма...........
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Get in line and I'm going to kill you all - този е някаква брутална откачалка.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ето това е типичния добре уреден и спокоен американски град.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Забележете обаче, че тук не става дума за настоящ, а за БИВШ студент и то на 40 години! Въпросния килър не просто е влязъл в студентския кампус въоражен, не просто е влязъл в университета въоражен, то е влязъл в класната стая /може би автора има предвид аула/ въоражен и е затрелял един човек от УПОР по време на редовен час! В САЩ може да си напълно луд, но в оръжейния магазин ще ви продадат възможно най-големия калибър пистолет без никакъв проблем.
17
2
 
9
 
! Отговори
Hi преди 12 години
Какво става Уорлик , защо стреляте по азиатците ? Трябва да си оправите *** не може така , нали сте световен образец.
16
1
 
10
 
! Отговори
ТРЧН преди 12 години
Икономиката им може да е силна, но като интелект не са толкова силни. Те си мислят, че още живеят в 18 век и се гърмят като в дивия запад.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анализатор преди 12 години
Това е типичната хамериканска мечта - въоражаваш се яко и откриваш огън по беззащитни мирни хора след което те застрелва полицията. Сбирщина от супер *** слабоумни *** и *** пристрастени към дрогата , алкохола и насилието. ***...
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бих казал един нормален пролетен ден в САЩ.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оукланд не е ли в България? Аз знам че подобни лоши неща могат да се случат само и единствено в България.
12
1
 
1
 
! Отговори
един преди 12 години
Ей, Груйчо, как го изгрухтя това, бе! Я се връщай в ***!
11
5
 
6
 
! Отговори
Груев преди 12 години
Браво!Приятно е като чуваш как долнопробната нация се избива.
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
malko sa,sledvashtia pat da sa poveche.
9
3
 
29
 
! Отговори
Евразия преди 12 години
Поредния кървъв инцидент.От години е така.Една държава създадена от престъпници,***,хомосексуалисти,авантюристи,онанисти....Един искуствено подържан имидж на велика нация.Или убиват мирни жени и деца въдворявайки "демокрация"или бачкат до полуда.Секти,психопати,сбирщина от цял свят.И накрая един цитат от филма "Коса" "Белите(евреите)изпращат черните,да убиват жълтите,защитавайки страната заграбена от червенокожите".
8
8
 
13
 
! Отговори
! преди 12 години
Нищо ново. Всяка година християнски фундаменталисти убиват американци, но това се крие от пресата. Зер - как може християни да убиват... ами може - прочетете Стария Завет. А и как ще се настроят хората срещу исляма и ще се загуби контрола над петрола иначе?Религията води само до едно - до глупости. Обърнете се в Историята назад и ще се убедите.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ***! Ти нямаш ли какво да правиш бе човек, че само тук висиш и ръсиш простотии? Бива ли да си толкова ***?!
6
3
 
14
 
! Отговори
Yes! преди 12 години
Долнопробна,изродена нация!