Брюксел осъмна отново без градски транспорт

Протестът започна след смъртта на инспектор от транспортното дружество
10 апр 2012 10:28, Елка Василева
0
Брюксел осъмна отново без градски транспорт
В Брюксел продължава стачката на служителите в градския транспорт, след като техен колега беше убит. Снимка: архив, Reuters

Брюксел осъмна отново без градски транспорт тази сутрин, съобщават местните медии. Едва по-късно днес ще бъде решено дали синдикатите ще прекратят спонтанната стачка, започнала в събота.

Снощи представители на дружеството за обществен превоз се срещнаха с министъра на вътрешните работи, за да договорят мерки за повишаване на сигурността в сектора. Протестът започна след смъртта на инспектор от транспортното дружество, пристигнал на мястото на катастрофа между автобус по градска линия и частен автомобил.

Според следствието инспекторът е получил само един силен шамар в лицето, но това е било достатъчно за предизвикването на мозъчен кръвоизлив и последвалата смърт. Установено е също, че нападателят - приятел на шофьора на частния автомобил, е младеж от фламандско семейство, който работи като сервитьор, не владее бойни изкуства и е регистриран само за леки пътни нарушения.

Още по темата

Възможно е стачката на служителите от градския транспорт да продължи до погребението на техния колега по-късно тази седмица. Засега повечето от служителите заявяват, че "не се чувстват готови да се върнат на работа". В памет на загиналия вчера бяха запазени две минути мълчание в градския транспорт в Белгия, както и в железниците. По непотвърдена официално информация се очаква белгийските власти да осигурят 30 милиона евро допълнително за обезпечаването на реда в градския транспорт, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари