Първа химическа кастрация на педофил в Южна Корея

45-годишният мъж е осъждан многократно за изнасилване на деца
Обновена: 23 май 2012 14:19 | 23 май 2012 14:19, Елка Василева
6
Първа химическа кастрация на педофил в Южна Корея
В Южна Корея за пръв път ще се извърши химическа кастрация на педофил. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В Южна Корея тази седмица за пръв път ще се извърши химическа кастрация на педофил, който е осъждан многократно за изнасилване на деца, предаде Франс прес.

45-годишният мъж на име Пак ще излезе от затвора през юли след излежаване на 10-годишна присъда за опит за изнасилване на 10-годишно момиче.

Той ще получава инжекция с медикаменти за намаляване на либидото на всеки три месеца в продължение на три години.

Преди да бъде осъден на 10 години затвор, Пак е лежал в затвора три пъти, всеки път за изнасилване на малолетни момичета.

Законът, който разрешава химически кастрации в Южна Корея, влезе в сила през юли 2011 г. Това наказание е предназначено за лица над 19-годишна възраст, които са блудствали с лица на възраст под 16 години.

Не е известно дали педофилът е дал съгласието си за тази процедура, но законът предвижда в най-тежките случаи съгласието на наказания да не е задължително.

В Европа шест държави (Германия, Великобритания, Белгия, Дания, Испания и Швеция) разрешават лечения с антихормонални медикаменти за ограничаване риска от повторни сексуални престъпления, но единствено при доброволно съгласие.

Полша пък узакони през 2010 г. задължително медикаментозно лечение при случаи на изнасилване, педофилия и кръвосмешение, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
матид
6
10
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бил осъждан многократно не за нещо друго, а за ИЗНАСИЛВАНЕ на деца и едва сега щели да го кастрират!!Жив да одерат такъв изверг пак ще му е малко. Корея поне не си играе на фалшива демокрация и алабализми като нашите пишман политици и съдии.
5
10
 
33
 
! Отговори
по добър метод преди 11 години
Аз имам по добър метод - само трябва да се разбере как при мен се е случило...нямам никакво либидо вече от 3 години - като всичко започна след като пих антибиотик против някаква венерическа болест,сега съм напълно "безопасен" като и нямам абсолютно никаква физическа сила (двойно безопасен) , качеството ми на живот е ниско,но поносимо....поне съм със "всичкият си"
4
10
 
41
 
! Отговори
До 1 преди 11 години
Прав си,но тук не става въпрос за мъже а за изнасилвачи,тоест не хора а животни,които трябва да се кастрират за да се избегнат нови престъпления
3
12
 
40
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
ГЕРБаджии кога ще последвате примера на Германия, Великобритания, Белгия, Дания, Испания и Швеция да гласувате закон за кастрация на изнасилвачите? Никога нали? Мам...
2
11
 
53
 
! Отговори
На нашите депутати преди 11 години
колко време им е нужно,за да обмислят и гласуват такъв закон?У нас той е изключително необходим в квартали като Столипиново,Факултета,Аджисан,Токайто и други подобни.Само че за там е нужно едно уточнение:"Всеки, който е направил дете,преди да е станвал пълнолетен, подлежи на химическа кастрация за следващите 20 години; законът се прилага и спрямо онези,които са действали в разрез с него още преди да бъде гласуван".Това да важи и за мъже, и за жени.Сичкото *** няма да се плоди следващите 20г
1
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-вжно е на един мъж е да бъде жив и здрав и оная работа да му е здрава