Приятелката на Франсоа Оланд не се отказва от журналистиката

Валери Трирвильор обаче ще пише статии за култура
Обновена: 4 юни 2012 16:59 | 4 юни 2012 16:42, Елка Василева
3
Приятелката на Франсоа Оланд не се отказва от журналистиката
Франсоа Оланд и Валери Трирвильор. Снимка: Reuters

Приятелката на френския президент Франсоа Оланд – Валери Трирвильор, ще продължи да работи за списание "Пари мач", където ще пише статии за културата, обяви днес главният редактор на изданието, цитиран от Франс прес.

Оливие Роаян поясни, че се е срещнал с Валери Трирвильор миналия четвъртък и двамата са обсъдили нейното журналистическо бъдеще. По време на срещата Валери изразила пред Роаян желанието си да работи и така се стигнало до решението тя да продължи да сътрудничи на седмичника.

Два или три пъти месечно Валери ще публикува материали в културния раздел на изданието. Тя ще пише критики за книги, ще взима интервюта и ще прави коментари, които ще подписва.

Валери работи като политически коментатор в "Пари мач" от 1989 г. Бъдещето й в изданието беше дълго време обект на спекулации още преди Оланд да встъпи в длъжност и предвид новата й роля на първа дама на Франция.

Миналата есен, когато Оланд беше определен от френските социалисти за кандидат за президент, "Пари мач" обяви, че Валери няма да може да участва повече в редакционните оперативки. След това Валери започна работа у дома, където пишеше материалите си на лаптоп.

През март Валери написа в Twitter гневно послание срещу "Пари мач", след като на корицата му се появи нейна снимка.

Валери работи освен това и за новинарския канал "Директ 8". До октомври миналата година тя беше водеща на политическа емисия там.

Няколко членове на новото френско правителство също са обвързани с журналистки. Министърът на съживяването на промишлеността Арно Монтбур има връзка с журналистката Одри Пюлвар, която работеше в държавното радио "Франс ентер".Емисията й обаче беше спряна от медията.

Министърът на заетостта Мишел Сапен и на образованието Венсан Пейон също са женени за журналистки, които работят в печатни издания. Неотдавна френският Национален синдикат на журналистите ги призова да се разграничат от отразяването на събития, в които могат да смесят личните с обществените си отношения и заради които биха могли да бъдат обвинени в конфликт на интереси, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
KOKO преди 11 години
Как няма да работи като заедно с лагерфел са собственици на parisмач.Дори писаха че е онаследила акции от банка и тая божа крава получава на месец 50 милиона евро.Пази фамилията на първия и мъж за да не ровят много по бащиното и име,ама шило в торба не стои
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та те това работят! Нали затова са компаньонки!
1
0
 
2
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
И моите приятелки не се отказват от професиите си. Важното е, че като ги повикам - припкат при мен!