Депутат раздава шамари на дами на тв дебат в Гърция

Прокуратурата иска ареста на Илиас Касидиарис
Обновена: 8 юни 2012 12:39 | 8 юни 2012 10:30, Екип на Dnes.bg
237

 

Прокуратурата в Атина нареди арест за депутата и говорител на гръцката неонацистка партия "Златна зора" Илиас Касидиарис, след като нападна две депутатки от левицата по време на телевизионен дебат на живо преди изборите на 17 юни.

Задържането му е заради опит за нанасяне на телесна повреда. По време на предаването Касидиарис хвърля чаша вода по Рена Дуру от лявата партия "Сириза", след което удря три пъти Лиана Канели от комунистическата партия ККЕ.

Касидиарис се разярил и лиснал водата, след като по време на дебата Дуру споменала дело, което се води срещу него за грабеж от 2007 г.

Канели пък отнесла ударите, след като станала да го усмирява. От телевизионния канал се опитали да задържат Касидиарис след инцидента, но той успял да се измъкне.

По-късно той се обадил по телефона в телевизията и обвинил Канели, че го е нападнала първа, а от телевизията са подправили кадрите.

Гръцкото правителство осъди нападението. От основната консервативна партия - "Нова демокрация", заявиха, че инцидентът е "срам за обществото и политическата система". От СИРИЗА пък посочиха, че Касидиарис е "разкрил истинското лице на тази престъпна организация".

"Златна зора" шокира Европа, след като спечели депутатски места на изборите в Гърция на 6 май. Така за пръв път крайнодясна партия влезе в парламента от края на военната хунта в страната през 1974 г.

Лидерът на партията Никос Микалолиакос заяви, че в лагера "Аушвиц" не е имало газови камери и също така оспори броя на евреите, убити по време на Холокоста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
#138 миличък, за сега ходи редовно на училище и слушай какво ти казват родителите ти. ок?
106
0
 
0
 
! Отговори
........... преди 11 години
Коментар 143 е до 139
105
2
 
0
 
! Отговори
5656 преди 11 години
българските депутати да се учат от гръцките си колеги.удри,удри,удри.
104
0
 
2
 
! Отговори
До 134 преди 11 години
Абе лесно е да се правиш на голям разбирач в такава ситуация... Такива като тебе жените много ги харесват, модерен джентълмен, може да му се качат на главата и да се ..... там и той пак мъжествено ще стои! Хвала!По-долу писах, че според мен не е редно да я удря, ама кой да чете.. на теб ти стига един коментар за да си изразиш капацитетното мнение.Внимавай в някоя тъмна уличка да не те побара някоя побъркана мадама с шамари, че какъвто си джентълмен .... :DАман от .....
103
3
 
6
 
! Отговори
Мен преди 11 години
От една страна е грозно че посяга на жена. От друга пък - с комунисти по друг начин не може да се разбереш.
102
3
 
3
 
! Отговори
до 134 преди 11 години
Слушай, не е мъжество да налагаш жена, а не си сидя като п.... ами ако някой мъж ми налети ще му отвърна със сигурност, но да посягаш на жена показва, че си комплексар. За всеки мъж е лесно да посегне на жена, ама дали ти стиска да посегнеш ако друг здрав мъж те нападне? Много сте зле всички които оправдавате това, маймуни ограничени, да ви видя колко щяхте да ми посегнете на мен ако аз бях в студиото, щях да ви навра шамарите където слънцето не огравя
101
1
 
2
 
! Отговори
До 135 преди 11 години
Именно бе женчо.. това и аз казвам, че и двете са унизителни, ама се подхожда едностранно!Той като плиска вода е достоен за шляпане с вестник, ама тая дето го шляпа не е въобще виновна, така ли? Айде де!
100
4
 
2
 
! Отговори
Ха Ха преди 11 години
Тя като посяга с вестника е леко и не е обидно.. ама явно е провокирано от плискането с вода, което пък се явява много тежко провинение.Аман от женчовци и мъже под чехъл :Х
99
0
 
10
 
! Отговори
Дон Жуан преди 11 години
Жените са за друго, бе онанисти :)
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
#125 удряне с вестник било унизително? а изливане на пълна чаша с вода в лицето какво е бе дете? в политиката се води война с думи, а не с изливане на вода и юмруци. това е признак на слабост не другаде, а в областта на главния мозък...какъвто явно е и твоя случай.
97
2
 
2
 
! Отговори
До 131 преди 11 години
Аз не удрям жени. А п****то май си ти.Леко го била пошляпнала, дреме ми колко е леко. Защо посяга? Нали той е простака с чашата с вода, а?Аман от такива като тебе, за които мъжеството се състои в това да си седиш като п***
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако сте ходили в гръцко семейство на гости сигурно сте забелязали,че живеят конфортно,имат хубава кола,вчечерят по заведения,може да имат и яхта,но случайно да сте забелязали КНИГА някъде в дома?НЯМА!Много рядко ще забележите в кафене и някой да чете вестник.Това вече се пренася и у нас.Скоро и у нас няма да има хора ,които да могат да решават кръстословици например-поради липса на познания и широкоширеща се неграмотност най вече сред младото поколение.Резултатът-ето го.Четете и коментариите.
95
1
 
6
 
! Отговори
До 128 преди 11 години
Айде де!А тази първата като крещеше това е признак за гоУем интеУект нали!?Айде стига с тия евтини едностранчиви провокации. Психическия и вербален тормоз също причинява страдание, плискането с вода цели да я освежи, за да се съвземе малко и да не вземе съвсем да изпадне в истерия :D:D:DВие много странно си представяте мъжествеността.. стойш някакви ти крещят, после те удрят с весник, а ти все така мъжествено стоиш и търпиш, щот си мъж!
94
3
 
4
 
! Отговори
до 125 преди 11 години
Абе ей женчо, жената само леко го удря по тялото с вестника,това не е унизително, унизително е да удряш жена, разбра ли бе комплексар. Един истински мъж никога няма да отвърне със сила на една жена. А ти удряш ли жени бе комплексарче?
93
2
 
8
 
! Отговори
polar bear преди 11 години
ХА!!! Това да не е гръцкия Волен?!?! То верно, че където и да видиш комунист е добре да го удариш, ама чак по телевизията...
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако беше по-умен от леличката с вестника нямаше да й отговори, но то стана ясно колко е *** още шом плисна водата по другата леличка. Това кой е по-силен и кой не е не се коментира, не подхожда на някой, който се счита за мъж да се държи като ученичка в цикъл, още повече ако е и депутат.
91
1
 
4
 
! Отговори
До 118 преди 11 години
Ясно?Не ми трябва да доказвам, кой е по-силен, то е ясно.Въпроса, е че трябва да има респект. Не може всяка патица да си мисли, че може да те шляпа и ти щот си по-силен и щесе възприеме лошо да седиш като муле и да се правиш че няма нищо...Провокацията си е провокация от всякъде..
90
2
 
3
 
! Отговори
До 122 преди 11 години
Както виждаш пича въобще не реве, но провокацията си е провокация.Удряне с вестник си е унизително, не съм казал че е болезнено. По твоята логика дай да се шляпат на всякъде по тоя начин. Да ти имам и логиката.Криворазбраната цивилизация.Ако мъж удари жена с вестник, тук щеше да се разпищите как може такъв грубянин. После кажете, че не сте по-слабия пол- ха ха.. по силни сте само ако може да шляпате с вестничета някой и после като ви отговори, ред рев, ред сополи :D:D:D
89
1
 
12
 
! Отговори
118 преди 11 години
118, Дори на най-глупавия мъже е ясно, че сме по-силни от жените. Какво доказва този ***? Че може да напляска една дебелна на 40 години? *** е и всички като него са същите комплексари. Да биеш жена е гнусно !
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
#117 дали е редно удряне с вестник? само муха може да реве заради удар с вестник. не и политик.