Ужас! Русия забрани рекламата на алкохол в нета и печата

От януари влиза забрана за реклама дори на бирата
Обновена: 4 юли 2012 14:56 | 4 юли 2012 14:55, Бойчо Попов
95
Ужас! Русия забрани рекламата на алкохол в нета и печата
Снимка: Reuters

Руската Държавна дума налага забрана върху рекламата на всякакъв алкохол във всички мрежи в интернет и в печатните медии, предаде ИТАР-ТАСС.

Днес депутатите утвърдиха съответните поправки, внесени до второто четене на законопроекта за забрана на рекламата на слабо алкохолни продукти, включително и на бирата, на сайтове на електронни медии.

Председателят на Комитета по икономическа политика, инновационно развитие и предприемачество Игор Руденский съобщи, че до второто четене са постъпили шест поправки и за пет от тях има препоръки да бъдат приети.

Те позволяват да се въведе забрана върху разпространението на реклама на всякаква алкохолна продукция в периодичните печатни издания и в цялата мрежа на интернет, уточни Руденский.

Подкрепени са били и поправките, забраняващи от 1 януари 2013 година рекламата на всякаква алкохолна продукция в периодичните печатни издания.

До края на 2012 година е разрешена рекламата в печатни медии на алкохол със съдържание на етилов спирт 5 и повече процента от обема на готовата продукция.

От 23 юли 2012 година освен във всички видове обществен транспорт рекламата на алкохолни продукти ще бъде забранена на летищата, железопътните гари и автогарите, като изключение ще има за местата за търговия на дребно на алкохолни продукти.

Oще любопитни икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Дедо Шишарко преди 11 години
Аууууу, ужас !!!
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква засукана рускиня.
33
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наздраве, българи с една домашна грозданка! То ако започнем да мислим кое е вредно и кое не, по-добре да не се раждаме, защото вече всичко е вредно. И нервите на работата които прохабяваш и въздуха който дишаш в милионния град и зеленчуците пълни с нитрати и месото и отношенията между хората.....лицемерни.Така че живей си живота, не се лишавай! Като ти се пийва ще пийваш, като ти се хапва нещо ще си го купиш и хапнеш. Няма втори живот, приятели!Наздраве!
32
2
 
7
 
! Отговори
Прагматик преди 11 години
В Русия много неща са забранени, но защо ли ядрени оръжия и технологии се пазаруват предимно от Русия ... те също са забранени. И в САЩ наркотиците са забранени, а кой е най-големия търговец на наркотици? Дайте да видим следващите забрани, че да е ясно кой има най-голям кяр и интерес от това. Всяка забрана е отваряне на далавера за избрани хора.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А това "ужас" за какво сте го сложили? Голи мадами можете да гледате безплатно и в разни сайтове, не само на рекламите за бира.
30
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има два вида българи: които пият и които не си признават че пият. Другото е шменти капели!
29
1
 
25
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
То по тази логика ние не отстъпваме на руснаците. И ние трябва да забраним такива реклами у нас. Измираме като въшки от алкохол. Евтин алкохол и то. Няма контрол върху него тук и даже още се продават пълни отрови в пластмасови шишета като вино и патрончета концентрат зареждани в цеховете подобни на цар ти Киро. Блек рам какво уиски може да е бе? А го рекламират сякаш е някакво уиски с традиции-Легенда било. Скапания *** от Босфор като го чуя да го рекламира и ми се доповръща.
28
3
 
26
 
! Отговори
varg преди 11 години
Браво на руснаците.
27
3
 
6
 
! Отговори
До 34 преди 11 години
Ще го туриш на Мара Шепова!!!
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не разбирам авторчето на статията защо е написало думата " Ужас", като той самият шора като ненормален но иначе иронизира руснаците с "Ужас" с тази забрана. Демек "малееее, сега к'во ще правите без реклама на алкохол, руснаци"? Не се ли виждаш и ти к'во пиянде си бе, авторче.
25
1
 
20
 
! Отговори
възбудар преди 11 години
Охаа тая рускинка като я гледам и разбирам що българите толкова много кълвем на руски мацки!!! Ако изключим такива като СТРАНДЖАТА ама той е проамерикански настроен и кълве на Уорлик само.
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да и го тура на тая мамачка от снимката
23
11
 
3
 
! Отговори
donkarleone преди 11 години
скоро ще има революция
22
5
 
8
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Хахах, и те руснаците ще вземат, че ще спрат да пият?:))
21
3
 
14
 
! Отговори
brigante преди 11 години
тя тази мацка от снимката пие повече от всички нас дето сме кометирали до сега:)))))))))
20
2
 
8
 
! Отговори
Dan преди 11 години
Аз ако бях на мястото на "Рефан" , започвам бързо и спешно производство на наливна парфюмерия "тестери" не по-малко от 40 градусa,с дъх на кисели краставички, борови иглички и т.н. в разфасовки от по 0.5 , 0.7 и 1.0 литра!
19
5
 
13
 
! Отговори
M преди 11 години
Путинизъм в действие.
18
3
 
24
 
! Отговори
Мдааааа..... преди 11 години
Да рекламираш алкохол в Русия е като да рекламираш в България простотия .
17
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на тях пък все едно им трябва реклама, за да си пият.
16
2
 
19
 
! Отговори
До 16 преди 11 години
То е ясно, че няма как да им го забранят та са решили поне да не ги примамват допълнително.Ефект за сегашното поколение няма да има, но след 15-20г не се знае.Ето цигарите в БГ например 90-те бяха модерни. Мои съученици пропушиха 3-4клас още като хлапета. Днес е модерно да се отказват и надали ще видиш някой запъртък на 10 с цигара в уста. Според мен и в БГ трябва да забранят рекламата. То аз лично съм против всякаква реклама - няма смисъл да те лъжат да си купиш нещо, от което нямаш нужда.