Путин забрани рекламата на алкохол в интернет и пресата

Няма да може да се рекламира дори и бира
21 юли 2012 16:20,
137
Путин забрани рекламата на алкохол в интернет и пресата
Владимир Путин Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин подписа закон, забраняващ рекламата на алкохол в интернет и в печатните издания, съобщи Би Би Си, позовавайки се на сайта на Кремъл.

Забраната за реклама на алкохол в печата ще влезе в сила на 1 януари 2013 година, а забраната за интернет - в деня на официалното публикуване на закона.

Законът бе приет от Държавната дума (долната камара на руския парламент) на 6 юли и от Съвета на федерацията (горната камара) - на 18 юли.

Според законовия текст в интернет и в печатните издания ще бъде забранена рекламата на всички видове алкохолни напитки, включително на бира.

Делът на приходите от реклами на твърд алкохол и на бира в печатните медии за 2011 г. е бил 3,8 процента - съответно 1,1 млрд. рубли и 0,1 млрд. рубли, сочат данни на "Видео интернешънъл", цитирани от Би Би Си.

Според експерти рекламите на алкохол имат по-висок дял в интернет. Забраната за реклама на алкохол в интернет е безсмислена, тъй като рекламодателите ще се прехвърлят към чуждестранни сайтове, допълват специалисти.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-хубаво да забранят алкохола и да легализират джойнта.Никога не съм виждал някой напушен да се бие стреля ръга и най-накрая да припадне в локва от собствената си пикня и повръщано.А на другия ден да е като мумия.Тва само алкохола го може.
45
11
 
3
 
! Отговори
Turkey преди 11 години
Идва шериата :)
44
0
 
7
 
! Отговори
do 36 преди 11 години
Е ти луд ли си още през 12-ти век са кацали на Юпитер! Ти ми разправяш 43-та били на луната :))))
43
4
 
21
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Поредния далновиден закон от руснаците. Трябва да правят всичко възможно за запазването си като нация, да насърчават раждаемостта и запазването на читави хората.
42
6
 
5
 
! Отговори
sofeto преди 11 години
"Путин забрани рекламата на алкохол в интернет и пресата"....споко, това че са забранили рекламите не означава че рашките ще къркат по малко или по качествено!!!
41
5
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
до БАЧКАТОРТова е вярно... -трябва само да правиш разлика между руснаци и московци...
40
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очаквайте потреблението да скочи!
39
2
 
14
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Странджи батковото, руснаците да са зле не вярвам, човека по-долу ти каза курортите са пълни с руснаци. Официална информация имаше и че заявките за почиващи от Русия Украйна и Беларус са нараснали с една трета спрямо предишни години. Това не са бедни хора малкия, бедни сме ние българите поне тия които сами си плащаме сметките и имаме семейства да издържаме, за теб не става дума.
38
0
 
3
 
! Отговори
СССР преди 11 години
BACK IN THE USSR - BESTLES
37
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този малечко палечко ясно ли му е че , ако му резне алкохола на мужика последния ще вдигне революция и ще го измете на бунището на историята
36
5
 
22
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Браво е това е държавник,а не като нашите дето държат цялата търговия с наркотици и ги пласират на българските граждани! С една дума защо България може да не съществува според ЦРУ и пак спроед тях тях руската империя се възраждала. Е познайте за какво е дали не е заради управниците и в двата случая!
35
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
34 Щатите още преди 43 години бяха на Луната...
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
странджа , защо не спреш с писането на глупости ,толкова ли си смотан ,проповядването на омраза не е хубава черта , ти си просто един неудачник в живота ,такива като теб като ги срещнат на улицата хората ги отбягват
33
2
 
5
 
! Отговори
до 28 от славянин преди 11 години
А къде са Щатите - в коя N-та глуха са!
32
2
 
10
 
! Отговори
до 23 от славянин преди 11 години
ГЕРБ ще ни избавят и от собствения ни живот, ама такива *** и *** като теб не виждат и не вдяват очевадното!
31
15
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
25В Русия никой, никога не е мислел за народа - това добре си го набий в главата... - в България положението беше същото до преди три години...
30
0
 
9
 
! Отговори
до странджата преди 11 години
избавиха ли ? морето е пълно с руснаци ,а ако малкото ти мозъче разбира че това значи че се вливат пари в и в така умряла бг икономика .
29
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
стига сте развявали костите на Ванга
28
0
 
9
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Странджа, лесна е твойта - тати носи мама меси, ти грижи нямаш. Като пораснеш и се ожениш ще ти охладнее мерака за ГЕРБ.
27
16
 
6
 
! Отговори
. преди 11 години
Русия винаги е била поне сто години назад от Щатите, сега с тази забрана за реклама го доказва и с факти.