Нетаняху убеден – Хизбула стои зад атентата в Бургас

"Разполагаме с напълно потвърдени разузнавателни сведения"
Обновена: 22 юли 2012 17:40 | 22 юли 2012 17:39,
350
Нетаняху убеден – Хизбула стои зад атентата в Бургас
Бенямин Нетаняху. Снимка: Reuters

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че неговото правителство разполага с напълно потвърдени разузнавателни сведения че атентатът в сряда срещу израелски туристи в България е извършен от ливанската радикална групировка Хизбула, която е подкрепяна от Иран.

В интервю за програмата "С лице към нацията" на телевизия Си Би Ес, Нетаняху се зарече, че Израел ще направи всичко необходимо, за да защитава невинните израелци и подчерта, че от терористите и техните поддържници ще бъде поискано да си платят за кървавото деяние.

Още по темата

Нетаняху не конкретизира какъв ще бъде израелският отговор, но атентатът заплашва да ескалира задкулисната война между Израел и Иран заради иранската ядрена програма.

Иран вече отрече съпричастност към взривяването на автобуса, при което загинаха петима израелци, пристигнали на почивка в България, заедно с българския шофьор и атентатора-камикадзе.

Смъртоносната атака в България стана само седмица преди откриването на Олимпийските игри в Лондон и предизвика предположения, че израелски спортисти могат да станат мишена на терористи.

Във връзка с това Нетаняху заяви: "Оставаме бдителни за възможността те (Иран и неговите агенти) да ни нападнат на други места, но не мога да приведа конкретни подробности. Не мога да потвърдя информациите (за терористични заплахи) по времена Олимпиадата," каза премиерът в интервюто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


350
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
12
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
286-Всеки терористичен акт има някаква определена цел, т.е. интерест. Ако оставим настрана факта, че няма общоприета дефиниция на това, какво е "тероризм", терминът се пръвърна в много удобен параван за обвиняване на този или онзи или започване на войни срещу страни, които по един или друг начин са неудобни на определени интереси. В днешно време войните първо започват в медийното пространство, след това, по фронтовите линии. И този случай не е по-различен от другите преди това, например - 9/11.
180
3
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 11 години
Защо в България няма радикален ислям? Няма петрол и шистов газ.:)
179
1
 
7
 
! Отговори
Исмаил преди 11 години
Радикален синеок ислямист ,толкова е религиозен и вярва в Аллах ,че се явява по боксерски пред всевишния преди да срещне смърта........Майтап бе Уйли.....:)Това е постановка на "умни% режисьори за нападение на Иран
178
2
 
7
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
288 - Щирлиц, не е земята, на която сме се родили, да решава дали да е бантустан или не - хората, родили се на тази земя решават, дали да я превърнат в бантустан или не. Не плюя родината си, а плюя по злобните хора, с които - за нещастие - сме се родили на същото парче земя. Както и ти можеш да прецениш, болшинството от коментарите тука са написани само и само за избиване на някакви смътни националистични комплекси.
177
0
 
6
 
! Отговори
обективен преди 11 години
И понеже имам намерение да си лягам, ще споделя едно последно мнение, тероризма както каза и Ястреб е резултат от неграмотност, религиозен фанатизъм и ОМРАЗА (бих добавил!). Не мразете само защото сте зомбирани от пропаганда, това е грешната позиция.
176
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той ни е истински приятел на службите ,които Цецо команди
175
2
 
0
 
! Отговори
обективен преди 11 години
до ЯстребАко говорим сериозно, в условията на една терористична война (тук не коментирам изобщо кой крив, и кой прав от 1945 г. насам в израело- арабския конфликт), прекалено емоционална ми се види гледната точка основаваща заключенията си ЕДИНСТВЕНО на база ИНТЕРЕСА. Най- малкото защото арабите практически не могат да контролират своите военни активи. Реално съществуват и се появяват непрекъснато НОВИ и НОВИ мераклии за религиозна слава и упражнения с 40 "девици"...:)
174
3
 
1
 
! Отговори
? преди 11 години
за съжаление света винаги е управляван от ястреби
173
0
 
4
 
! Отговори
? преди 11 години
до 282когато си избран от народа забравяш за собствените си мечтинещо което тъпите кратуни в парламента не го разбират
172
0
 
1
 
! Отговори
До 279 преди 11 години
Разни хора - разни идеали...Ама едно е заради героите на детските ти *** да страда само жена ти, примерно... Друго е - цяла държава...Orders of magnitude, както се казва...
171
0
 
1
 
! Отговори
? преди 11 години
и какво искате от службите ни????на ЦЦ му сбъднаха мечтата и вече *** имат офис в БГ...
170
7
 
3
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
271 - Интелигентни хора терористи не стават. За да станеш терорист, трябва да си нискоинтелигентен и високоозлобен. Средностатистическият манганизиран бантустанец е добър пример за това!
169
3
 
7
 
! Отговори
За съжаление преди 11 години
ястребът е много прав по тази тема... дали ви харесва, дали не - зачетете се по нет-а (не българския)... там хората в прав текст си пишат чия е тази операция, кой има полза от нея и т.н..за съжаление, дават оценки и на нашата мила родина и нейните "служби" - не са ласкави, даже хич....търсете примерно: false flag operation mossad - ще прочетете много история - какви са ги дробили въпросните "добри хора" последните 30-40 години (все жертви има, да знаете...)..айде, със здраве...
168
0
 
3
 
! Отговори
? преди 11 години
тези сега не могат да се разбера първо кого да нападнат Сирия или Иран а че това което се пише за двете страни са пълни глупости е ясно на всеки разумен човек
167
7
 
4
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
267 - Аз съм интелигентен човек и интелигентните хора от много дълго време вече не живеят в бантустана из покрайнините на Юръп!
166
11
 
3
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
262 - Ако много ти се иска да го бараш, ще ти го дам да си го бараш! Няма да се износи я!
165
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
256 не те знам сокол ли си,ястреб ли си..ама ако те набарам..голямо пъркане ще падне да знаеш,,,пирушина няма да ти остане..да го сваляш тоя отвратителен ник..че не знам дали ме разбираш..че и мнения дава даже
164
11
 
2
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 11 години
257 - Донякъде съм съгласен с твоето становище. Особено, след като знам, че българите като цяло са народ, дето винаги има някакво мнение по който и да е въпрос, без да има някакво знание относно него. Що се касае за този атентат, първият въпрос, който трябва да си зададем е "Quo bono?" - кой има полза от това? Хизбулах, Ал Кайда, Хамас, Иран ... или Израел? Янурари месец Израел обяви на всеослушание, че ще има терористичен акт срещу евреи в България? Защо го обявиха публично!? Замислял ли си се?
163
0
 
2
 
! Отговори
обективен преди 11 години
до 251Конкретно на теб, предполагам другите са го осъзнали, не ставаше дума за правопис, а за мислене. Схващаш ли разликата, и естествено че мога да пиша и безгрешно.
162
3
 
7
 
! Отговори
обективен преди 11 години
до ЯстребНямам предвид всички да вярват и повтарят казаното от някой си, който и да било той. Но коментари от сорта, че МОСАД и ЦРУ са "организирали" онзиденшното убийство говори за сериозна диагноза, неграмотност, ограничен мироглед, изобщо каквото се сетиш в тази посока. Казвам това, защото подобни "коментари" се базират ЕДИНСТВЕНО на ОМРАЗА, омраза насаждана дълги години от СПЕЦИФИЧНА пропаганда, за която вече споменах.