Гърция да плаща част от заплатите и пенсиите в драхми

Това поиска германският депутат Александър Добринт
Обновена: 23 юли 2012 16:37 | 23 юли 2012 16:36, Елка Василева
86
Гърция да плаща част от заплатите и пенсиите в драхми
Германски депутат иска Гърция да изплаща половината от пенсиите и заплатите в драхми. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Гърция трябва да започне да изплаща половината от пенсиите и държавните заплати в драхми като част от постепенното излизане на страната от еврозоната, заяви водещ германски консерватор пред в."Ди Велт", информира Ройтерс.

Генералният секретар на Християнсоциалния съюз Александър Добринт отдавна заявява, че за Гърция ще бъде по-добре извън еврозоната.

"С Гърция стигнахме до края на пътя. Не трябва да има повече помощи. Страна, която няма волята да изпълнява условията или не е способна да го направи, трябва да получи шанс извън еврозоната," отбеляза Добринт пред в."Ди Велт".

"Гърция трябва да започне да плаща половината от заплатите на държавните служители, пенсиите и други разходи в драхми сега," посочи Добринт. "Постепенно завръщане към старата валута е по-добро за Гърция отколкото драстична мярка," добави той.

Според него драхмата като паралелна валута би създала възможност за икономически растеж. Добринт обаче не обясни как Гърция би направила това частично завръщане към драхмата, без да предизвика безпокойство на финансовите пазари и евентуално масово изтегляне на средства от банките в страната, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
18
 
! Отговори
ТЦТЦТЦ преди 11 години
Да гадове са гърците! Глобул ми начислиха 200лв интернет за един ден и ми се хилят по телефона от отдел "грижа за клиента", че имало хора които са с по няколко хиляди лева мобилен интернет, и аз тябвало да се радвам че не съм такъв случаи!А на теляфона на "защита на потребителите" ми казват, че нищо не могло да се направи, нито мога да разваля договора, нито нищо което да ме защити!
34
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
32, а задаваш ли си въпроса при цифрите които посочваш, откъде плащат на десетките хиляди българки, които ги гледат заплати от 500 Евро нагоре плюс храна. Това са официалните данни, а имат много доплащания, които никой не може да схване.
33
6
 
14
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Не, няма да станат- гърците няма да допуснат да бъдат превърнати в скотове , както се случи тук--Никой не ги пита. Гърция беше по-бедна от България. Чети историята. И пак ще е по-бедна. Ако БКП не беше съсипала нашата икономика, сега щяхме да сме далеч пред Гърция.
32
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Елада никога няма да падне на колене пред варварите от Севера.--Шепа бедни, необразованиь задлъжняли, *** - това е твоята измислена елада.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами те го сметнаха. 1Милиард ще струва излизането на Гърция. Но проблем ще е ако се стигне по същия път от Италия и Испания
30
12
 
11
 
! Отговори
до 30 преди 11 години
Не, няма да станат- гърците няма да допуснат да бъдат превърнати в скотове , както се случи тук. нямаше да търпят и 13 % по-скъп ток, а щеше дса има национални стачки и протести до дупка.
29
13
 
10
 
! Отговори
Пупакис преди 11 години
Европа принуди Гърция да купи страшно много оръжие през последните години и сега трябва да си опичат акъла, когато говорят с гърците, защото ще стане страшно.
28
5
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 11 години
Както и да им ги плащат, гръцкия пенсионер взима поне 10 пъти по висока пенсия от болшинството българи. Имат какви ли не добавки към официалната пенсия.--Средна пенсия в Гърция над 1300 евро? Сега в частния сектор пенсиите са около 300 евро, а в държавния - около 600 евро. Но има споразумание с МВФ, ЕБ и ЕК за силно намаляне на държавните пенсии да се свият до тези в частния сектор.Като се има предвид, че цените там по-високи, сега средната пенсия съпоставимо е към 300 лв.
27
10
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
И какво мислиш, че ще се случи когато им "свърши търпението"?! ще ги изгонят от ЕС или еврозоната? САЩ няма да го допусне- на няколко пъти САЩ намекнаха, че не хубаво Гърция да напуска еврозоната. ЕС без САЩ не може да пръдне, колкото и да се пъне, че са нещо голямо. Германия като й е писнало, да напусне тя еврозоната- вискчи държави имат проблеми, само меркел го раздава на шеф и командва. проспа 2 години комсомолката бе з да знае какво да прави, ама то в ГДР не се учеше икономика на ЕС
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Зависи по какъв курс ще е обмена. Ако пенсиите и заплатите се обменят по много нисък курс както стана в България при валутния борд. то заплатите и пенсиите може да станат по-ниски и от българските.
25
3
 
8
 
! Отговори
чаво преди 11 години
Направо купони да печатат ,защото с драхми нищо няма да си купят,кой е луд да си продава стоката за нещо без стойност.и българските власти да държат изкъсо бизнесмените им тук,защото това че са ниски данъците,не означава че и тях ще плащат а наченките за далавера са започнали.
24
15
 
8
 
! Отговори
Сакис преди 11 години
Елада никога няма да падне на колене пред варварите от Севера.
23
8
 
15
 
! Отговори
до Killuminati преди 11 години
И защо си мислиш ,че правят нищо?! Много работни се изкарахте тук, ама богатите туристи ходят в Гърция, а не България- страната на мизерията и дъревените форумни философи. Имам много познати гърци, работливи, умни и добронамерени, работятт в частни фирми не по-малко от вас, даже много повече от вас. Мързелът няма националност. И за тук масово работодателите тук говорят, че сме "имали ниска производителност на труда" ( т.е мързеливи сме).
22
1
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 11 години
Хахаха, тоя шваба не иска ли и в левове да им плащат заплатие на гърците?
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако това се случи, над 300 хиляди български емигранти в Гърция ще се върнат без пари в България.
20
0
 
8
 
! Отговори
Византиеца преди 11 години
А не може ли в злато?
19
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Учудвам се на такова търпение специално към Гърция
18
2
 
7
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
до 21: никой не оспорва това, че досега е било така, но аз твърдя че не е правилно и взимат необосновано много пари за нищоправене и това трябва да спре.
17
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както и да им ги плащат, гръцкия пенсионер взима поне 10 пъти по висока пенсия от болшинството българи. Имат какви ли не добавки към официалната пенсия.
16
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом Германия иска това,Гърция е ***!!!