Гърция да плаща част от заплатите и пенсиите в драхми

Това поиска германският депутат Александър Добринт
Обновена: 23 юли 2012 16:37 | 23 юли 2012 16:36, Елка Василева
86
Гърция да плаща част от заплатите и пенсиите в драхми
Германски депутат иска Гърция да изплаща половината от пенсиите и заплатите в драхми. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Гърция трябва да започне да изплаща половината от пенсиите и държавните заплати в драхми като част от постепенното излизане на страната от еврозоната, заяви водещ германски консерватор пред в."Ди Велт", информира Ройтерс.

Генералният секретар на Християнсоциалния съюз Александър Добринт отдавна заявява, че за Гърция ще бъде по-добре извън еврозоната.

"С Гърция стигнахме до края на пътя. Не трябва да има повече помощи. Страна, която няма волята да изпълнява условията или не е способна да го направи, трябва да получи шанс извън еврозоната," отбеляза Добринт пред в."Ди Велт".

"Гърция трябва да започне да плаща половината от заплатите на държавните служители, пенсиите и други разходи в драхми сега," посочи Добринт. "Постепенно завръщане към старата валута е по-добро за Гърция отколкото драстична мярка," добави той.

Според него драхмата като паралелна валута би създала възможност за икономически растеж. Добринт обаче не обясни как Гърция би направила това частично завръщане към драхмата, без да предизвика безпокойство на финансовите пазари и евентуално масово изтегляне на средства от банките в страната, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
3
 
! Отговори
зоро-bg преди 11 години
Тоя *** пак се обади.
14
3
 
24
 
! Отговори
от леля ви Меркел преди 11 години
Може да започнат да изплащат половината от заплатите и пенсиите в тоалетна хартия.
13
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Край на гръцките номера,колко ядоха пяха и пиха до тук,келнера дойде и трябва да плащат, сметката,сега започва реването и глада,вече нито стачки,нито мачки ще им помогнат,само много бачкане за малко обезценени драхми и мизерия докато свет им се завие,ние минахме по този път и те ни се горделиво надсмиваха сега е наш ред да си чиним сеир!!!
12
13
 
17
 
! Отговори
Жоро-бг преди 11 години
Фалирай и закривай тази измислена държава - Гърция !*** на ЕС - гърците вън от ЕС и Еврозоната веднага !
11
5
 
13
 
! Отговори
до 7 преди 11 години
и от какво си толкова приеснен бе ***? да не би да си инвестирал в италиански или испански дълг? големи отворковци, големи спецове, голямо нещо. на гърците, италианците и испанците ще им правят което на нас ни правят от 25 години - ще ги правят бедна африканска държава в границите на европа. проблемът на банките е че не всички са уфсе като нас. смърт за всички политици от последните 65 години и техните деца. а също и за цензурата на фес.бг
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами то така се почва и при нас е същото.Първа стъпка доклад на европейската комисия в който по дипломатичен начин ни се казва че нищо не става от нас.Втора стъпка вън от ЕС и балона че сме кой знае какво и пълноправни членове на въпросният съюз се пука със страшна сила.
9
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И докато цените на петрола падат на международните пазари, в България бензинът поскъпва. Лукойл отново повиши цените на горивата, произвеждани в рафинерията в Бургас. В резултат, в бензиностанциите на компанията, обикновеният бензин A95 вече се продава за около 2.64 лв. за литър или с 3 ст. по-скъпо, отколкото в петък, съобщиха от Лукойл България. Цената на дребно на високооктановия A98 се качва също с 3 ст, до 2.80 лв. за литър. Дизелът вече струва в бензиностанциите на Лукойл 2.71 лв. или
8
1
 
14
 
! Отговори
Магура преди 11 години
Следващата стъпка половината магазини корекоми
7
6
 
40
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
Еми нормално, даже крайно късно решение, 30 години гръцките *** само прибираха парата и лежаха на гръб - даже слуги си наеха да им бачкат по полетата и жени да им чистят и проституират - много е долна гръцката ***, добро от тях не сме видяли.
6
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спокойно. Ако не им дадат помощ ще стачкуват. Ако им дадат помощ - пак ще стачкуват, че трябва да я връщат. Ако ги оставят в еврозоната - ще стачкуват, защото има мерки. Ако ги изгонят - пак ще стачкуват, защото с Драхмата не си е работа и ще дойде хиперинфлация за 4 часа.Гърция вече е бита карта. Какво правим с Испания и Италия, които ще потънат след нея, това ме притеснява повече сега.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"трябва да получи шанс извън еврозоната" звучи даже по-яко от израза "приспиване на кучета" :)
4
3
 
14
 
! Отговори
Kray !!! преди 11 години
Zapo4va na4aloto na kraya.....
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще им дадат те марки...ама пощенски.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ямас
1
4
 
23
 
! Отговори
Ченчаджия преди 11 години
А бе що не дадете на гърците дойче марки