Ситуацията в сикхския храм в щата Уисконсин е под контрол

Висши държавни служители успокояват Барак Обама
6 авг 2012 08:01, Петя Славова
31
Ситуацията в сикхския храм в щата Уисконсин е под контрол
Снимка: БТА

 Ситуацията в сикхския храм в щата Уисконсин е под контрол след стрелбата вчера. Това заявиха висши американски служители пред Барак Обама, предаде Ройтерс.

При трагедията бяха убити шестима души, както и въоръженият нападател, пише БТА.

Президентът на САЩ бе информиран за развоя на събитията от съветника за борба с тероризма Джон Бренан и директора на Федералното бюро заразследване Боб Мълър. След това държавният глава разговаря по телефона с губернатора на Уисконсин Скот Уокър, с кмета на Оук Крийк Стив Скафиди и настоятеля на сикхския храм Чаранджет Сингх, на които изказа съболезнования за жертвите, посочи Белият дом.

Още по темата

"Президентът нареди на федералното правителство да окаже необходимата помощ за разследването на нападението. Президентът иска да се увери, че наред с осъждането на този безсмислен акт на насилие ние изтъкваме колко много се обогати страната ни с нашата сикхска общност", гласи изявлението на Белия дом.

Властите смятат вчерашната стрелба в сикхския храм в Оук Крийк, в северен Уисконсин, за акт на вътрешен тероризъм, заяви полицията.

По време на пресконференция местният полицейски началник Джон Едуардс каза, че още шестима души са убити при нападението. Той добави, че полицейски офицери са отишли на мястото веднага след спешните обаждания в неделя сутринта и видели една от жертвите. "Полицейски офицер с 20 години стаж бе ранен с няколко куршума, но смятаме, че ще оживее. Друг офицер също бе нападнат и отвърна на огъня. Убито бе лицето, дало изстрелите", добави шефът на полицията. Той каза, че всички поклонници са били евакуирани от храма и той е обезопасен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Наистина, в ''страната на неограничените възможности'' всичко е под контрол - затова и всяка седмица там някой превърта и започва да стреля по всичко, което се движи!
18
0
 
1
 
! Отговори
ВЕСЕЛБА преди 11 години
АК-47 не прощава.
17
0
 
6
 
! Отговори
1% преди 11 години
"Президентът иска да се увери, че наред с осъждането на този безсмислен акт на насилие ние изтъкваме........" еееее то техните актове на насилие (на американците) по цял свят са много хуманни !?! Изтрепаха сума ти народ през последните 40-50 години !!!!!!!!
16
2
 
16
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
"Полицейски офицер с 20 години стаж бе ранен с няколко куршума, но смятаме, че ще оживее."На български език казваме просто "полицай". На английски се казва "police officer". Рядко се употребява "policeman", а разговорно казват "cop", което ще рече просто "ченге".Не казваме "полицейски офицер". Както и не казваме "добър следобяд" а добър ден.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има още една новина на деня , но за нея се мълчи със страшна сила , роботизирания роувър Куриозити кацна успешно на Марс , НАСА ще търси следи от вода и живот , но кой ли го интересува това .
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обама е изправен пред катастрофална загуба на изборите през октомври заради тежката икономическа криза и масовите убийства и насилие по улиците на американските градове.
13
7
 
10
 
! Отговори
Българите преди 11 години
....сме най-велики ! Няма американци няма Германци няма Японци всички са зле само ние сме НАЙ...то се вижда по начина на живот :)
12
6
 
16
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 11 години
Аз затова наредих да не се подновяват разрешителните за пистолети ! Защото мисля и обичам българския народ . Мислим и а забраним лова и а иземем ловните оръжия .... само мутрите от ГЕРБ могат да имат оръжия ... всеки друг който има оръжие е потенциална заплаха За мен и мойте мутри !
11
7
 
19
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Да, велика жалка гледка. По-приспан народ не съм виждала, по-затлъстял също, а тъпотията им явно е от смесването на твърде много гени....
10
4
 
8
 
! Отговори
Мара Фурламата преди 11 години
Нещо е слаба бройката, интересно е 500-600 души да се поизтрепат " под контрол" - ***, бездушна, нагла американска приказка.
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ве и тия го карат по комсомолки кат нас - нападателя мъртъв и започваме вече да контролираме...кво и ние не знаем *** контролираме и успокояваме, въпреки че никой няма нужда от тъя работа
8
3
 
35
 
! Отговори
Елф преди 11 години
Това ще да е дело на неизвестната терористична групировка,,Фронт за освобождение на планетата Нептун.Което е достатъчен факт към Нептун да се изпрати група кораби начело със самолетоносача ,,Нимиц,,подводници,помощни кораби и 100-150 000 морски пехотинци.Бройката зависи от това ,дали на Нептун има нефт.От достоверни източници близки до Пентагона,стана ясно че режимат на моллите на Нептун разполага със химическо оръжие ,а до няколко месеца-и ядрено.Затова да им се вземе нефта-да видят те.Нали,янк
7
4
 
7
 
! Отговори
азз преди 11 години
дали това не е еврейски отговор?!?сега сигурно зад атентата стоят чукотча...ей,това е криво разбрана и приложена демо/кад/ция...честито!
6
7
 
20
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
Аре сега хАмериканските *** да ме убеждават колко хобаво, спокойно и т.н. се живее в една страна сееща воини на всякъде по света!п.с. ББ и Цвъко са виновни за тоя масов разстрел, айде червени *** почвайте да виете!
5
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Америка е велика и това вбесява всички неудачници!
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ситуацията е под контрол!" Съвършенно нагла фраза използвана и от наши и чужди "политици". Кое му е под контрол? Всекидневното проливане на кръв ли? Ами няма кой да ви подпука точно вас, политиците, тогава ще е контролирано действие!
3
4
 
45
 
! Отговори
Елф преди 11 години
Посланника на САЩ-кво правите ве,за 2 седмици 2 масови разстрела с 17 убити! и 74 ранени-от тях 19 тежко?Я дайте от другите ви рецепти за демокрация.Защото като говорите за тези неща,хората виждат зад гърба ви това,наркотичното ви море,затлъстяването,екзекуциите в затворите ви,продажбата на ГМО-с претенции за храна,съденето за дребни неща,агресиите ви в други държави за ,,уж химически оръжия,,-със милиони вече убити,налудничави религии,лъжливи медии,тотални манипулации.
2
11
 
15
 
! Отговори
ники преди 11 години
НАЙ-ТЪПАТА НАЦИЯ!ВСЯКА ЛОША НОВИНА ИДВАЩА ОТ ТЪПАТА АМЕРИКА МЕ РАДВА!!!!!!!!!!!!!!!
1
6
 
6
 
! Отговори
Svetli преди 11 години
Az jiveq v oak creek na nqkolko kilometra ot mqstoto kadeto bqha obiti tezi 7 choveka.helikopgerite krajaha postoqnno.ulicite bqha zatvoreni do kazno vecherta.Srtashna rabota.