Френската полиция премахва лагер на роми в Лион

Това е втората подобна операция за последните два дни
Обновена: 28 авг 2012 15:23 | 28 авг 2012 15:20, Елка Василева
139
Френската полиция премахва лагер на роми в Лион
Полицията разчиства лагер на роми в покрайнините на Лион. Снимка: Reuters

Френската полиция започна да разчиства днес лагер на група роми в покрайнините на Лион. Това е втората подобна операция за последните два дни, съобщи правозащитната организация "Хюман райтс лийг", цитирана от ДПА.

Организацията потвърди, че полицията разчиства лагер в Сен-Прийст, където 180 роми живеят в от няколко месеца. Полицията прогони вчера 70 души от лагер близо до жп линия в Еври, на юг от Париж. Няколко лагера със стотици хора в Лил, Лион и Париж вече са прочистени.

Говорител на „Хюман райтс лийг“ каза, че не е ясно дали е предложен подслон другаде на прогонените днес в Лион хора.

Още по темата

Франс прес припомня, че премиерът Жан-Марк Еро обяви миналата седмица частично облекчение на ограниченията за наемане на румънци и българи на работа във Франция. Въпреки че Румъния и България са част от ЕС, няколко страни от съюза ограничават правата на българи и румънци да работят на тяхна територия съгласно временни мерки, чийто срок на действие изтича през 2013 г.

Вчера стана ясно, че френският вътрешен министър Манюел Валс и министърът по европейските въпроси Бернар Казньов ще посетят Румъния и България в средата на септември.

Валс каза, че ще поиска от Румъния и България да положат усилия за интеграция на ромските малцинства, за да помогнат за решаване на ромския имигрантски проблем във Франция. "Искам да разбера защо тези страни не водят силна интеграционна политика, за да интегрират това население", каза Валс и добави, че се стреми да намери решение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: ФранцияЛионроми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
2
 
! Отговори
От франция преди 11 години
Най новата професиа която се търси е *** крадящи дътва и биещи полицай . Спешно , Лион
113
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е,че в много европейски страни има ***,но единствено в България,отношението към тях е такова - държавата прави всичко възможно да не ги интегрира , а единствено и само да ги толерира ! На всякъде другаде *** се образоват,работят и си плащат сметките,както правят и вс.останали ! Единствено в България са се самопревърнали в ***,вечно мрънкащи,мързеливи,живеещи единствено и само от престъпления,единствено тука са толкова гадни и гнусни *** !
112
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Западна Европа си реши проблема с *** като ги интегрираха в лагерите,или по-точно Хитлер им реши проблема.Тогава ние казахме НЕ,ние сме европейци а не варвари.Сега наглите франсета са тръгнали да се правят на разбирачи и да ни учат как да се справяме с ***,с интеграция хахаха *** не може да се интегрира.
111
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Франция, Англия и Германия да интегрират по 10 млн. *** и тогава да започнат да дават съвети. Но да не забравят да интегрират и останалите - в това число *** и т.н.
110
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повярвайте ми, ако ставаха за нещо нямаше да ги гонят.
109
2
 
14
 
! Отговори
обмяна на опит преди 11 години
Искам да разбера защо франция не провежда силна интеграционна политика към *** малцинство?Нека франция и още повече Германия да интегрира поне по 1 млн ***.Процента е значитолно по-малко от този в Унгариянапример.И тогава да дават съвети на унгарци, румънци, българи, сърби и т.н.
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гадни расисти са тия франсета, какво им пречат няколко хиляди туристи от *** произход - и те искат да видят Лувъра и Айфеловата кула.Да не би да им дават помощи?!? Че спят на палатки- така е, ама те са туристи и нямат пари за хотел, ама че *** се е*ът за пари и *** просят- какво лошо има - свободни граждани са, ще си прекарват почивката както им е приятно. Гадни расисти, *** даже като туристи не ги искат.Сега щели да им разрешат да работят - ми те да не са отишли за това
107
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера стана ясно, че френският вътрешен министър Манюел Валс и министърът по европейските въпроси Бернар Казньов ще посетят Румъния и България в средата на септември...............хахахахахахахаха,да ни молят да си ги приберем!Сега трябва да изиграем добре козовете си,Сделка или не!!!
106
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интегрирайте ги,всеки може да разваля *** катун!
105
0
 
7
 
! Отговори
БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО преди 11 години
БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО-БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО-БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО-БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО-БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО----------ТИ СИ ЛЮБИМАТА МИ ДЪРЖАВА ФРАНЦИЯ А НЕ СТРАНА - БЪЛГАРИЯ Е СТРАНА , А ТИ СИ ДЪРЖАВА ФРАНЦИЯ!!! БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО-БРАВО ФРАНЦИЯ БРАВО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
104
0
 
14
 
! Отговори
Българин преди 11 години
*** се интегрират най-успешно по методът на "Калашников".В Сърбия го тестваха успешно.
103
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Моля Ви елате в България
102
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази с детето сигурно е бабата...
101
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нож,Жица,Сребреница!Ратко Младич и Аркан ви е****а,сега ние сме наред!
100
0
 
11
 
! Отговори
123 преди 11 години
нормата на чл. 27, ал. 1 от Директива 2004/38/ЕС определя изчерпателно основанията за ограничаване на правото на свободно движение по чл. 21 от Договора за функционирането на ЕС, в това число на правото на излизане, като част от правото на свободно движение. Хайде сега французите да кажат на какво основаниие ние няма да пускаме нашите граждани в ЕС само защото имат номадски начин на живот.
99
0
 
16
 
! Отговори
ан преди 11 години
щом бай тошо неможа да ги интегрираникой друг не можетова е нахално грубо мързеливо племе и дай му само музика и тъпанинищо другоно са страхливи и трябват строги хора и законииначе с агитациийки не става
98
0
 
19
 
! Отговори
що така бе франсета преди 11 години
нали свободно движение на хора и капитали, що тъй, нали за това платихме и плащаме не малка цена, включително и ни затворихте АЕЦ-ца, що да не може *** да пътува, а, що тъй, ама вашите *** - *** некви могат у нас нали, а нашите да не могат, с какво нашите *** са по-лоши от *** ви, по-малко хора ли са или не са толкоз църни кат ***, аааа не така франсета,сега сичкото ром ще ви съди в Страсбург и с право,иначе ако не искате да ви съдят ще ги вземете,вие ги интегрирайте,ний не можем
97
0
 
26
 
! Отговори
елате французи у нас преди 11 години
каним ви най-официално да премахнете и от тук гетата,и натовареге ги и си ги интегрирайте във Френска Гвиана или която си изберете бивша или настояща френска колония,щото е видно че ние не можем да ги интегрираме,вие сте умна е напреднала нация,ядрена,космическа,индустриална и европейска сила,бивша империя в колонии бивши,един от локомотивите на ЕС,това интеграция на роми -фасулска работа е за вас,дето сте интегрирали от араби до канадски ескимоси и от виетнамци до латиноси,халал да ви са ***!
96
0
 
20
 
! Отговори
Мутата преди 11 години
Тарикати са френците от там ги гонят, и в същото време ни учат как да ги интегрираме в обществото.М......та им ***!
95
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе франсета, защо ги гоните *** бе, те са дошли при вас като туристи, искат да видят Лувъра ,Айфеловата кула, туй -онуй...Колко българи могат да си позволят да отидат с целите си семейства на екскурзия до Париж? Расисти гадни!